Koelkast met geurenfilter

koelkast met geurenfilter

▲ Afbeelding van een koelkast ter illustratie © Pixabay

De oplossing voor een stinkende koelkast: een geurenfilter! In deze blog vertellen we meer over de werking en de voordelen van een geurenfilter. Laten we eerst eens duiken in het feit waarom zo’n geurenfilter in de koelkast handig en slim is!

Wanneer je kaas of sterk ruikende groenten in je koelkast wilt bewaren, kun je al snel last hebben van een stinkende koelkast. Er zijn veel manieren om een stinkende geur in de koelkast te voorkomen, waarvan een koelkast met geurenfilter in mijn ogen de beste oplossing is. Je kunt alsnog je favoriete kazen bewaren én je eten blijft hetzelfde smaken!

Waarom een koelkast met geurenfilter?

In een koelkast bewaar je voedsel waar je langer van wilt genieten dan een dag. Laat het nou juist met kazen als camembert en brie zo zijn, dat je deze nooit in een keer opeet. Je kunt wat proberen met vershoudfolie of plastic bakjes, maar ook hiermee hou je die stinkende geur niet uit de koelkast.

In veel gevallen kan zelfs ander voedsel gaan smaken naar sterkruikend voedsel. Met name paprika’s en uien, waarbij bijvoorbeeld groenten de smaak over kunnen gaan nemen. Iets wat we natuurlijk niet willen!

Met een koelkast met geurenfilter ben je direct van dit probleem af. In de koelkast vind je een speciaal filter wat geuren kan neutraliseren. Door deze techniek blijft:

  1. Je koelkast neutraal ruiken
  2. Je eten langer goed en smaakvol

Het is dus slim om eens te kijken naar de mogelijkheden voor zo’n slimme koelkast.

Hoe werkt een geurenfilter in de koelkast?

Bij iedere koelkast heet het geurenfilter of de functie van het neutraliseren van geuren anders. Zo is het bijvoorbeeld bij Bosch koelkasten bekend als het ‘AirFresh Filter’.

Vaak hoef je bij slimme koelkasten met zo’n geurenfilter niet te zorgen voor een constante vervanging: de filters gaan net zolang mee als de complete koelkast.

Het geurenfilter filtert bacteriën uit de lucht in de koelkast

Wanneer een kaas sterk ruikt, komt dit door de bacteriën die de vieze geur achterlaten. En laat dat nou precies hetgeen zijn wat een geurenfilter uit de lucht filtert!

Door de lucht te filteren op deze bacteriën onstaat er een frisse en vooral schone lucht en is de kans minimaal dat het verplaatst naar ander voedsel in de koelkast.

Het filter werkt vaak actief: je hoeft hier dus geen knopjes voor om te schakelen of instellingen te wijzigen.

slimme koelkast

 Aanbieding! 

Slimme koelkast Samsung Family Hub 3.0 nu extra goedkoop!

De beste slimme koelkast in onze ogen is de Samsung Family Hub 3.0. Deze toch wel dure koelkast kun je nu met flink veel korting kopen: tijdelijk is hij namelijk scherp afgeprijsd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts