KLM biedt diensten aan via Google Home

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

KLM schakelt direct bij de komst van Google Home in Nederland, het zorgt voor functies die je helpen rondom je geplande of te plannen reis.

klm diensten google home speaker

KLM producten ter illustratie © Pixabay

Vanaf deze week is Google Home in het Nederlands te koop. KLM biedt vanaf de introductie gelijk vier nieuwe spraakgestuurde diensten aan via de smart speaker van Google. Hiermee wilt KLM haar klanten helpen bij het plannen en voorbereiden van hun reis.

KLM diensten in Google Home helpen bij ultieme reiservaring

KLM heeft al jaren het doel om met verschillende digitale innovaties haar klanten de ultieme reiservaring te bieden. Met de nieuwe vier spraakgestuurde diensten is dit een mooie aanvulling op deze ambitie. “De slimme speakers veroveren de wereld nóg sneller dan de smartphone. In lijn met onze pioneersgeest, presenteren wij daarom de nieuwste mogelijkheden met spraaksturing om zo wereldwijd voorop te blijven lopen in de serviceverlening en daarmee het reizen voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken“, aldus Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air Franc-KLM.

Twee van de nieuwe diensten zijn compleet nieuw en zijn een aanvulling op de twee bestaande KLM ‘voice’ diensten. Met behulp van kunstmatige intelligentie en KLM-technologie zijn de diensten ontwikkeld.

Nieuwe diensten: Reisgids en vertrekplanner

De twee compleet nieuwe spraakgestuurde diensten van KLM in Google Home zijn een reisgids en een vertrekplanner. Met de reisgids kunnen reizigers een passende bestemming vinden, door onder andere antwoord te geven op de gewenste reisduur en de reisdatum. Ook kan er een ‘reisthema’ aangegeven worden.

Met de vertrekplanner krijgen reizigers te horen op welke tijd zij het beste op Schiphol kunnen zijn. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van een technische verbinding (API) met de systemen van Schiphol. Ook krijgen reizigers te horen hoe laat zij het beste kunnen vertrekken van huis, rekening houdend met het wegverkeer en vervoersmiddel.

Bestaande diensten nu op Google Home: zoeken & boeken en persoonlijk advies

De twee eerdere diensten die via spraak aangestuurd werden, zijn vanaf nu ook beschikbaar in Google Home. Het gaat hier om het zoeken en boeken van vluchten en persoonlijk advies voor bijvoorbeeld de weersverwachting op de locatie van bestemming.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *