Home » Smart home nieuws » KLM biedt inspiratie op Amazon Alexa speakers

KLM biedt inspiratie op Amazon Alexa speakers

klm alexa speakers travelguide

 © KLM
Bram Tigchelaar · 26 juni 2019

KLM biedt een nieuwe inspiratieservice aan op Alexa smart speakers. Reizigers kunnen een gesprek aangaan met KLM’s bot om advies te krijgen over geschikte reisbestemmingen. Niet alleen krijgen gebruikers antwoord in de vorm van gesproken tekst: ook is er aanvulling mogelijk met beeldmateriaal. Om de reisinformatie compleet te maken geeft KLM zelfs actuele prijzen van vliegtickets. Met deze inspiratieservice is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die dit via slimme speakers lanceert.

Krijg reisinspiratie van KLM via Amazon Alexa speakers

Je wilt op vakantie, maar je hebt geen idee waar je dit jaar weer heen zal gaan? Dan kun je vanaf nu KLM’s bot via Alexa speakers raadplegen. De bot van de wereldbekende luchtmaatschappij inspireert gebruikers voor specifieke reisbestemmingen via KLM’s Travel Guide. Gebruikers kunnen hiervoor persoonlijke voorkeuren aangeven. Op basis van bijvoorbeeld de gewenste maximale vluchtduur, het budget, specifieke reisdata of bepaalde thema’s (denk aan een strandvakantie), vertelt KLM’s bot waar je allemaal naartoe zou kunnen gaan.

Persoonlijk reisadvies via gesproken antwoord en beeld

In tegenstelling tot veel andere services, kan het persoonlijke reisadvies in de vorm van een gesproken antwoord zijn met daarbij beelden. Dit hangt af van het soort Alexa speaker wat de gebruiker raadpleegt: een smart speaker of een smart display. Bij dit laatste wordt het advies aangevuld met interessant beeldmateriaal.

Om te kiezen voor Amazon Alexa te kiezen als voice assisant, is volgens KLM een logische stap: “KLM wil zijn waar de klant is. Een kwart van de Amerikaanse huishoudens heeft inmiddels een smart speaker in huis. Amazon is een belangrijke speler op het gebied van voice, ook buiten de VS. Het is voor ons dan ook een logische stap om ook voor Amazon Alexa een voice-toepassing te ontwikkelen“, aldus Pieter Groeneveld, Senior Vice President bij Digital Air France-KLM.

Service alleen Engelstalig te gebruiken via Alexa

Vanwege het feit dat Amazon Alexa nog niet Nederlands ondersteund is, kunnen gebruikers enkel Engels communiceren met de Voice Assistant. Dit geldt dus ook voor deze inspiratieservice van KLM. Eerder lanceerde KLM vier Nederlandse spraakgestuurde diensten via Google Home.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel