KlikAanKlikUit IPCAM-2000 review

klikaanklikuit ipcam-2000 review

▲ KlikAanKlikUit IPCAM-2000 © Bol.com

KlikAanKlikUit heeft een tijdje geleden de IPCAM-2000 op de markt gebracht: een slimme beveiligingscamera met diverse slimme functies. Wij hebben deze indoor WiFi camera uitgebreid getest en komen hier met een verslag. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan hier onze KlikAanKlikUit IPCAM-2000 review! Of überhaupt benieuwd wat KlikAanKlikUit voor merk is?

Inhoud van deze review

klikaanklikuit ipcam-2000 review

IP camera van KlikAanKlikUit

Deze Ip camera van KlikAanKlikUit een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede IP camera voor binnen.

Bekijk

Functies van de KlikAanKlikUit IPCAM-2000

De KlikAanKlikUit IPCAM-2000 is een indoor WiFi camera. Met behulp van deze camera kun je ook als je niet thuis bent het huis in de gaten houden. We hebben een lijst gemaakt met de meest interessante functies van de IPCAM-2000.

De 6 meest interessante functies van deze slimme beveiligingscamera:

 1. Te koppelen met je smartphone: je kunt de camera heel eenvoudig koppelen met je smartphone, waarna je altijd een oogje in het zeil kunt houden.
 2. Groothoeklens van 67 graden: de camera is voorzien van een 67 graden groothoeklens, waardoor je een groot gedeelte van de kamer kunt zien. Dit is erg fijn: we hebben ook wel eens modellen gehad met een minder grote lens en dan ben je echt afhankelijk van een pan & tilt functie.
 3. Nachtfunctie: dankzij een speciale nachtmodus, kun je ook de kamer in het donker bekijken en merkt de camera ook hier beweging op! De kwaliteit van de camera blijft opvallend goed in het donker.
 4. Bewegingsdetectie met gevoeligheidsniveaus: een erg handige feature is het kunnen instellen van gevoeligheidsniveaus bij bewegingsdetectie. Zelf eigenaar van een kat, kan het slim zijn om de gevoeligheid wat te verminderen, zodat er niet bij elk heen en weer lopen van de kat een signaal naar mijn telefoon gestuurd wordt.
 5. Live bekijken, opnemen en opslaan: je hebt met de IPCAM-2000 van KlikAanKlikUit de mogelijkheid om live mee te kijken, beelden op te nemen of beelden op te slaan op de SD kaart die je erin kunt steken.
 6. Communiceren met ingebouwde luidspreker: indien nodig of gewenst, kun je met deze camera ook communiceren met degene die jij op beeld ziet. Dit kan tevens handig zijn bij het in de gaten houden van huisdieren.

Pluspunten van de KlikAanKlikUit IPCAM-2000

Naar aanleiding van bovenstaande functies, zijn er ook gelijk mooie voordelen en pluspunten te benoemen bij het gebruiken van deze IP camera. We zetten ze op een rijtje.

 • Eenvoudig te combineren met KlikAanKlikUit producten: wanneer jij reeds andere producten hebt van KlikAanKlikUit, kun je deze eenvoudig met elkaar koppelen. De mogelijkheden zijn dan eindeloos (en hiermee pak je pas echte voordelen in mijn ogen). Zo kun je bij detectie van beweging de lampen automatisch aan laten springen.
 • Bewegingsmelder instellen voor verschillende niveaus: ook is het ontzettend fijn om zelf de gevoeligheid van beweging te bepalen. Je hebt maar liefst keuze uit 6 niveaus, wat in het begin wel even zoeken is ‘hoe gevoelig’ een niveau is.
 • Alleen opnemen als er iets gedetecteerd wordt: wat ook een groot pluspunt is, is dat je kunt instellen dat de IPCAM-2000 enkel opneemt als er bijvoorbeeld beweging gedetecteerd wordt. Zo houd je je SD kaart schoon en kun je alsnog bij opvallende gebeurtenissen alles terugkijken.
 • Eenvoudige installatie en montage: wij vonden het monteren en installeren van deze KlikAanKlikUit indoor camera heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de camera van het voetstuk te draaien, het voetstuk eventueel te bevestigen aan een muur op plafond, en de camera er weer op draaien. En wie bekend is met de apparaten van KlikAanKlikUit, weet hoe eenvoudig het is om deze toe te voegen als nieuw product in het systeem.
 • Nachtmodus bij opnemen: hoewel wij dit stiekem een vereiste vinden anno 2018, hebben we de nachtmodus toch meegenomen als pluspunt. Mede vanwege het feit dat de beeldkwaliteit ook in het donker prima is en blijft. Tot zover we hebben kunnen meten, is er tot 9 a 10 meter prima zicht in het donker.

Minpunten van de KlikAanKlikUit IPCAM-2000

Bij het reviewen van deze IPCAM-2000 hebben we echter ook enkele kleine minpuntjes ontdekt die we met je willen delen. We zetten ze hieronder op een rij.

 • Videobeelden worden enkel opgeslagen op SD kaart: zelf ben ik liefhebber van het opslaan van gegevens in de cloud. Naar mijn mening is het op die manier extra veilig en kan ik er altijd bij. Bij deze indoor camera wordt er echter enkel opgeslagen op de SD kaart. Stel dat deze camera weggenomen wordt of wellicht flink beschadigd, zijn de beelden ook direct weg. Hiermee zou een inbreker dus alle sporen kunnen wissen die een indoor camera juist zo zinvol maken.
 • Alleen voor binnen: we hebben diverse beveiligingscamera’s in handen gehad die zowel voor binnen als buiten waren. Dit model is enkel voor binnen bedoeld. Niet een enorm minpunt; maar wel goed om te weten voor je deze aanschaft.

Specificaties van de KlikAanKlikUit IPCAM-2000

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze KlikAanKlikUit IPCAM-2000 die we op een rij hebben gezet.

KLIKAANKLIKUIT IPCAM-2000TESTRESULTATEN
Maximale capaciteit Micro SD kaart64GB
Camera resolutie1280 x 720 pixels
Aantal megapixels1
NachtmodusJa
BewegingsmelderJa (met 6 niveaus)
Gemeten afstand infrarood9 a 10 meter
Prijs indicatie€ 62,99

Conclusie KlikAanKlikUit IPCAM-2000 review

Wij vinden deze slimme beveiligingscamera van KlikAanKlikUit een mooie toevoeging voor in bijvoorbeeld de woonkamer. Het beeld is van goede kwaliteit en is voorzien van een nachtmodus. Daarbij zijn we zeker te spreken over de verschillende niveaus bij bewegingsdetectie en het koppelen met je smartphone. Met name voor mensen die reeds KlikAanKlikUit producten in huis hebben geïnstalleerd is het een waardevolle toevoeging voor hun smart home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts