▲ © Pixabay
Een slimme deurbel hoeft niet altijd voorzien te zijn van een camera: je kunt ook op andere wijze genieten van verschillende slimme functies. Dit wordt duidelijk met de KlikAanKlikUit deurbel modellen.
Met verschillende deurbel ontvangers en deurbel zenders kun je met KlikAanKlikUit heel veel kanten op. In dit artikel ga ik dieper in op de mogelijkheden met een KlikAanKlikUit deurbel, zet ik de verschillende modellen voor een zender en voor een ontvanger op een rij en ga ik wat dieper in op het koppelen met andere smart home producten.
KlikAanKlikUit deurbel is slim!
KlikAanKlikUit heeft draadloze deurbellen in haar assortiment waar ik graag meer over vertel. Vaak bestaat de deurbel uit een pakket met een zender en een ontvanger, die je overal neer kunt zetten. Echter zijn er ook mogelijkheden om je oude deurbel slimmer te maken met KlikAanKlikUit, als je deze niet wilt vervangen.
De voordelen van een KlikAanKlikUit deurbel
Er zijn tal van situaties waarbij een slimme deurbel van KlikAanKlikUit erg handig kan zijn. Denk aan een avond waarbij je niet gestoord wilt worden of wanneer je kind eindelijk slaapt: het is met een KlikAanKlikUit deurbel mogelijk om deze op bepaalde tijdstippen uit te zetten. Ik zet deze en meerdere voordelen van de KaKu deurbellen op een rij.
- Volume deurbel tijdelijk uitschakelen: wil je niet gestoord worden? Geen nood: je kunt het volume van de draadloze KaKu deurbel gewoon tijdelijk uitzetten of verlagen naar een zachter niveau. Erg handig wanneer een kind ligt te slapen, je eventjes ontspannen wilt genieten van een film of als je geen snoep hebt ingeslagen tijdens Sint Maarten.
- Krijg meldingen van de deurbel op je telefoon: wanneer er iemand aanbelt, krijg je een melding op je telefoon. Hiervoor heb je wel een ICS 2000 nodig of een Z1 bridge. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld te ver bij de ontvanger vandaan bent (bijvoorbeeld op zolder) en je de deurbel niet hoort. Is tevens ook een mooie optie als je het geluid hebt uitgeschakeld voor een slapend kind, maar alsnog een melding wilt krijgen als er iemand aanbelt.
- Combineer deurbel met WiFi IP camera: je een KlikAanKlikUit deurbel nog slimmer maken, door deze te combineren met een KaKu WiFi IP camera. Hiermee kun je bij het aanbellen ook zien wie er voor je deur staat! Let op, hiervoor heb je wel een ICS 2000 nodig. Tip: check hier mijn actuele KlikAanKlikUit ICS 2000 aanbieding overzicht.
- Koppel met deur/raam sensor: het kan ook erg handig zijn om de KlikAanKlikUit deurbel te koppelen met een sensor voor ramen en deuren. Worden deze geopend? Dan kun je ervoor kiezen om ook een melodie af te laten spelen op de deurbel ontvanger. Je kunt hiervoor een aparte melding instellen. Dit kan met name handig zijn voor winkeleigenaren, die een melding willen krijgen als iemand de winkel betreedt.
- Keuze uit meerdere melodieën: op een één of andere manier vind ik dit altijd fijn. Zelf keuzes kunnen maken! Met een KlikAanKlikUit deurbel heb je keuze uit vijf verschillende melodieën, die je in kunt stellen bij aanbellen of bijvoorbeeld bij de eerder genoemde sensoren.
Benieuwd naar de verschillende geluiden voor de KlikAanKlikUit deurbel? Ik vond een video op YouTube waarin ze alle vijf te horen zijn!
KlikAanKlikUit deurel set: zender en ontvanger
Je moet de KlikAanKlikUit deurbel eigenlijk zien als een set die bestaat uit een zender (daar belt men op aan) en de ontvanger (hier hoor je de melodie als iemand aanbelt). Er zijn bij KlikAanKlikUit twee verschillende ontvangers: een die je op het stopcontact aansluit en een die draadloos is. Met name de draadloze variant vind ik interessant, deze kun je bijvoorbeeld meenemen naar boven als er niemand beneden is.
Hoewel je een zender en een ontvanger apart zou kunnen kopen, ben je voordeliger uit met een set. Ik heb een interessante voordeel-set voor een KlikAanKlikUit deurbel opgespoord.

KlikAanKlikUit ACDB-6600AC: deurbel en draadloze ontvanger
Zoals ik al aangaf gaat mijn voorkeur uit naar de draadloze ontvanger. Neem hem overal mee naar toe en hoor jouw ingestelde melodieën altijd overal in huis. Het pakket is voorzien van de ACDB-7000A deurbel en de ACDB-6600C draadloze ontvanger. Voor slechts € 26,99 haal je het hele pakketje in huis en geniet je van de vele voordelen.
Pas je huidige deurbel aan met KlikAanKlikUit drukknopsensor!
Het kan natuurlijk goed zijn dat jij helemaal niet van plan bent om je huidige deurbel te vervangen. Wellicht is deze ingebouwd of is deze in een bepaalde stijl die past bij jouw kozijn of deur. Maak je geen zorgen: KlikAanKlikUit biedt uitkomsten met de drukknopsensor. Deze kun je eenvoudig tussen je huidige deurbel monteren, waarna je bij het aanbellen alsnog een melding kunt krijgen op je telefoon! Daarbij is hij dan ook te koppelen met een (draadloze) deurbel ontvanger van KaKu.

KlikAanKlikUit ACDB-7000BC: Drukknopsensor en ontvanger
Net als bij het eerdere voordeel set heb ik er opnieuw een gevonden voor een drukknopsensor en een ontvanger die je in het stopcontact kunt steken. Monteer de drukknopsensor tussen je huidige deurbel en krijg voortaan meldingen op je telefoon (met de ICS 2000 koppeling) of hoor wanneer er iemand aanbelt via de draadloze ontvanger! Checktip: bekijk of dit model ook bij het acutele KaKu Black Friday overzicht te vinden. Zo kun je extra besparen.
Maak scenario’s met bijvoorbeeld Homey!
Laat het licht aanspringen als iemand aanbelt op de KlikAanKlikUit deurbel.
Zelf probeer ik zoveel mogelijk in huis te automatiseren. Hiervoor maak ik in mijn smart home gebruik van Homey. Het grote voordeel van Homey is dat je er onwijs veel verschillende apparaten en producten aan kunt koppelen, vanwege de ondersteuning van meerdere communicatieprotocollen.
Deurbel integreren in Homey Flows kan interessant zijn
De deurbellen van KaKu die ik in dit artikel heb beschreven communiceren via 433,92MHz (een-weg communicatie), een frequentie die ook door Homey opgepakt kan worden. Dit kan vervolgens heel veel deuren openen (leuke woordgrap). Zo kun je een Flow aanmaken in Homey, dat wanneer iemand aanbelt, het ganglicht aanspringt, de radio wat zachter gezet wordt of de gordijnen geopend worden om te zien wie er voor de deur staat!
In een eerder artikel verdiepte ik me al in Homey met KlikAanKlikUit koppelen, en maakte ik een lijst met alle KaKu apparaten die te koppelen zijn middels de KlikAanKlikUit app in de Homey appstore (de niet Premium Line producten). Nog geen Homey? Dan is het slim om hier een actueel Homey aanbieding overzicht te bekijken voor de beste deals.