5x kerstcadeaus voor smart home liefhebbers

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-12-2020

Het is altijd een grote uitdaging om de juiste kerstcadeaus te vinden voor een ander. Zelf ga ik altijd op zoek naar de hobby of favoriete vrijetijdsbesteding van degene waar ik een kerstcadeau voor wil kopen. Als smart home liefhebber is het voor mezelf dan ook niet lastig om een rijtje met gave cadeaus op te sommen (hint…).

smart home kerstcadeaus

Kerstcadeau’s © Pixabay

Sowieso zijn smart home kerstcadeaus een goede zet: het is een leuke manier om kennis te maken met een slimmere woning én vandaag de dag heeft nog niet iedereen kennis gemaakt met deze makkelijke manier van het automatiseren van je huis. In deze blog zet ik 5 kerstcadeaus voor een smart home liefhebber op een rij. Hierbij heb ik uiteraard rekening gehouden met het feit dat het ‘leuk moet blijven’ en de prijzen niet de pan uit rijzen.

google home mini

1. Google Home Mini smart speaker

In mijn ogen is de smart speaker van Google, de Google Home Mini, een hele goede keuze als smart home kerstcadeau. Zonder de hoofdprijs te betalen is dit een leuke gift. Voor degene die graag kennis wilt gaan maken is een smart speaker een mooie eerste start. Maar ook voor de gevorderde smart home expert kan een (extra) Google Home zeker geen kwaad. Daarbij is hij sinds enkele maanden ook beschikbaar in het Nederlands, waardoor iedereen er goed mee overweg kan.

chromecast v3

2. Google Chromecast

Wanneer iemand al een smart speaker heeft, kun je ook met een Google Chromecast zorgen voor tevreden blikken.  Zo kun je hiermee Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home, waarna je eenvoudig Netflix kunt kijken op een televisie met behulp van spraak. Voor een paar tientjes ben je klaar en hoewel deze multimedia ontvanger een klein apparaat betreft zijn de mogelijkheden enorm.

philips hue ambiance starterkit kerstcadeau

3. Philips Hue Ambiance Starterkit

Wat ook een gaaf kerstcadeau is voor smart home liefhebbers, is een starterkit voor Philips Hue verlichting. In veel gevallen begint men een smart home met verlichting, gezien dit een leuke test is om kennis te maken met smart home. Deze kerstcadeaus vallen wel in de ietwat duurdere categorie (+100 euro). Echter kan degene die je een starterkit geeft voor kerst gelijk aan de slag!

fibaro swipe kerstcadeau

4. Fibaro Swipe

Iemand verrassen met een ‘revolutionair’ cadeau? Dan is de Fibaro Swipe een ontzettend gaaf idee als kerstcadeau. Deze slimme schakelaar kun je gebruiken met behulp van handgebaren. Door er andere (Fibaro) smart home apparaten op aan te sluiten kun je je hele huis bedienen met specifieke handgebaren!

tile mate bluetooth tracker kerstcadeau

5. Tile Mate Bluetooth tracker

Kerstcadeaus voor iemand die altijd zijn sleutel of andere spullen kwijt is? Dan is de Tile Mate Bluetooth tracker een waardevol kerstcadeau! Deze gadgets kun je eenvoudig koppelen met je smartphone en aan een product hangen wat je vaak kwijt bent (je sleutelbos bijvoorbeeld). Ben je de sleutels kwijt? Dan kun je met je smartphone een toon af laten gaan. Het grapje ‘ik bel mijn sleutelbos wel even’ is dus niet echt meer een grapje! Dit is een wat minder prijzig kerstcadeau (onder de 30 euro).

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.