Smart home uitleg

Een smart home is letterlijk vertaald slim huis en is een woning die voorzien is van slimme apparatuur wat met elkaar kan communiceren. Het automatiseren van processen in en rondom het huis staat bij een smart home centraal, waarbij bediening plaatskan vinden via applicaties of spraak. Een andere benaming voor een smart home is domotica.

Smart home toepassingen 

Een smart home bestaat uit verschillende vier verschillende hoofdgroepen die allen het comfort en gemak van het wonen aanzienlijk verbeteren. Met diverse slimme producten voor verschillende kamer kunnen complete scenario’s gemaakt worden, waarbij processen geautomatiseerd kunnen worden. Van huishoudelijke taken tot het automatiseren van de beveiliging van de woning.

  • Smart home klimaatbeheer: een van de grooste basisproducten voor een smart home bevinden zich in de productgroep klimaatbeheer. Dit is bijvoorbeeld een slimme thermostaat of een slimme radiatorknop.
  • Smart home beveiliging: op het gebied van beveiliging kun je met een smart home genieten van een beter beveiligd huis. Daarnaast ook een veilig huis: zo kun je een slimme rookmelder koppelen met een slim rolluik. Wordt er rook opgemerkt, dan gaat deze automatisch open.
  • Smart home entertainment: er zijn diverse slimme producten die ten behoeven komen van de entertainment binnen een smart home. Zo zijn er slimme speakers waarmee je kunt communiceren, maar ook aangesloten apparaten met spraak kunt bedienen.
  • Smart home huishouden: van de was doen tot en met het maaien van het gazon, een smart home biedt uitkomsten. Met veel slimme tuinondershoudsartikelen als robotmaaiers en automatische besproeiingssystemen staat je tuin er altijd goed bij.
  • Smart home gezondheid: hoe staat het gesteld met de luchtkwaliteit in de woning? En je persoonlijke gezondheid: heb jij je streefgewicht al bereikt of poets jij je tanden wel goed? Van een smart tandenborstel tot een slimme weegschaal, een smart home helpt je je gezondheid te verbeteren op verschillende factoren.

De voordelen van een smart home

Op het gebied van een smart home bereik je pas de meeste voordelen wanneer je apparaten met elkaar koppelt. Zo kun je daadwerkelijk processen automatiseren en gemak, comfort en veiligheid waarborgen. Bij een smart home geniet je van een aantal grote voordelen:

  • Gemak: het niet meer om hoeven kijken naar diverse huishoudelijke taken is een groot voordeel. Zo vergeet je nooit meer belangrijke taken (die in jouw ogen niet belangrijk zijn).
  • Comfort: veel zaken kunnen op een afstand bediend worden. Dit zorgt voor comfortabele voordelen. Zo kun je met een druk op de knop genieten van het bakje koffie hoe jij hem lekker vindt.
  • Veiligheid: door de mogelijkheid om slimme producten met elkaar te laten praten ontstaat er snel een groot voordeel op het gebied van veiligheid. Met name slimme rookmelders zijn hierin een belangrijk onderdeel.
  • Duurzaamheid: met zaken als een slimme thermostaat bespaar je als nel 30% op je energierekening. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
  • Fun en entertainment: uiteraard is een smart ook enorm gaaf en kun je er veel van genieten op het gebied van entertainment. Vraag Google Home om een nummer af te spelen of stream eenvoudig je video’s naar je smart TV met behulp van een mediastreamer.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *