Home » Smart home kennisbank » Instaview

InstaView

Definitie en uitleg | Wat is InstaView?

instaview uitleg

InstaView is een LG gepatenteerde techniek waarbij een koelkast voorzien is van spiegelglas, die bij twee keer kloppen transparant wordt. InstaView wordt toegepast bij slimme koelkasten van LG, waarbij koude lucht in de koelkast blijft doordat je de deur niet open hoeft te doen. Daarbij blijft de inhoud van de koelkast door de InstaView techniek langer vers.

bramBram’s toelichting: elke keer een koelkast-deur open doen zorgt ervoor dat er koude lucht verloren gaat. Niet goed voor de inhoud, maar ook niet goed voor het milieu (en je energierekening). Met LG’s InstaView hoef je maar twee keer te kloppen, waarna de het glas van de deur doorzicht wordt en je de complete inhoud kunt bekijken. Niet alleen erg handig, maar stiekem ook gewoon enorm gaaf voor in een smart home!

Smart home toepassingen met InstaView

Zoals we net aangaven is InstaView gepatenteerd door LG. Ze passen het op dit moment enkel toe op diverse koelkasten modellen. De complete benaming van deze techniek is InstaView Door-in-Door™.

  • LG slimme koelkasten: een slimme koelkast van LG die voorzien is van InstaView is de LG GSX960NEAZ. Deze koelkast maakt het mogelijk om met twee keer op het glas te koppen het spiegelende glas doorzicht te maken. Hierbij wordt het glas aan de achterzijde verlicht, waardoor je er door heen kunt kijken.

De voordelen van InstaView

Niet voor niets heeft LG deze techniek gepatenteerd: er zijn ontzettend veel voordelen te benoemen bij het toepassen van deze techniek bij zaken als koelkasten. Niet alleen op het gebied van gemak en comfort: ook voor het eten is het stukken beter.

  • Koelkast verliest geen koude lucht: elke keer de koelkast open doen om te kijken of je nog een pak melk hebt staan, is zonde van de koele lucht. Bij het open doen van de koelkast-deur gaat de koude lucht grotendeels verloren, wat  niet ten goede komt van de inhoud van de koelkast. Volgens LG zelf is er zelfs sprake van 41% minder verlies van koude lucht bij doorgaans gebruik.
  • Eten blijft langer goed en vers: doordat er dus geen sprake is van het verliezen van koude lucht, blijft de inhoud langer goed! Je kunt dit net zo zien als het telkens bevriezen en ontdooien van voedsel, alleen dan op een kleiner niveau.
  • Beter voor je energierekening: hoewel het prijskaartje van koelkasten met InstaView wat hoger is dan modellen die deze techniek niet bezitten, zal het onderaan de streep wel beter zijn voor je energierekening. Doordat de koelkast niet constant de verloren koude lucht hoeft aan te vullen, gebruikt deze minder energie.