HVAC Monitoring

HVAC Monitoring is een systeem wat continu het energieverbruik en de prestaties van verwarmings-, ventilatie- en airconditioning units in een gebouw monitort met als voornaamste doel om gebruikers te waarschuwen voor storingen en inefficiënties.

HVAC is een afkorting vanuit de Engelse taal. Het staat voor heating ventilation air conditioning, wat in het Nederlands betekent verwarming, ventilatie en air conditioning.

Hoe werkt HVAC Monitoring

Wanneer er een probleem wordt ondervonden dan krijgt de gebruiker een melding wat hij of zij moet doen. Soms is het zelf op te lossen maar soms wordt er ook aangegeven een expert te benaderen. Het handige van HVAC Monitoring is, is dat er ook problemen of storingen kunnen worden voorkomen omdat het systeem deze al kan voorspellen.

Voordelen van HVAC Monitoring

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat het systeem werkt en dat je er dan voordeel uithaalt. Om een overzicht te krijgen van de voordelen van HVAC Monitoring zetten wij deze hieronder op een rij:

  • Je energieverbruik en prestaties van verwarmings-, ventilatie- en airconditioning units worden continu gemonitord.
  • Storingen en inefficiënties worden geconstateerd en gemeld waardoor je problemen kan oplossen of zelfs voorkomen.
  • Door de gekregen inzichten over het energieverbruik kan HVAC Monitoring uiteindelijk ook invloed hebben op energiebesparing.