Kasa Smart: nieuwe smart home producten van TP-Link

kasa smart

▲ Logo Kasa Smart met inzetje. © Kasa Smart/Pixabay

TP-Link lijkt haar pijlen nog meer op de smart home niche te gaan richten met Kasa Smart, de smart home tak van het merk. Tijdens CES 2021 heeft het merk zes nieuwe smart home producten aangekondigd.

Tijdens CES 2021 heeft TP-Link nieuwe Kasa Smart home producten aangekondigd. Het gaat in totaal om zes slimme producten: van slimme schakelaars tot smart sensoren. Laten we inzoomen in alle Kasa smart producten die we in 2021 kunnen verwachten.

Nieuw aangekondigde Kasa smart home producten

Laten we eerst even kort stil staan bij Kasa, een van de smart home merken die ook tijdens CES 2021 – die dit jaar digitaal plaatsvindt – flink van zich heeft laten horen. Het is een zijtak van het merk TP-Link, die vandaag ook al de TP-Link Deco Voice X20 lanceerde, een WiFi mesh router met Alexa onder de motorkap.

Met Kasa Smart lijkt TP-Link de smart home markt – naast een WiFi mesh router – nog meer te willen gaan betreden. Middels de Kasa Smart-app zijn de verschillende producten te bedienen en kunnen er smart home scenario’s gerealiseerd worden. Wanneer we praten over smart home producten met opslag (denk aan camerabeelden), dan worden deze opgeslagen via de cloud, het zogeheten Kasa Cara.

Laten we de nieuwe smart home producten bekijken.

Kasa Spot Pan Tilt: een slimme beveiligingscamera voor binnen

Het eerste opvallende smart home product is de Kasa Spot Pan Tilt, een slimme beveiligingscamera voor binnen. Zoals de naam al doet vermoeden is de camera voorzien van een pan & tilt functie.

De camera is voorzien van een 4 megapixel camera, die ook een nachtmodus heeft. Kasa Smart meldt dat de camera personen kan volgen. Ook is er een opvallende modus waarmee gebruikers de camera op bepaalde gebieden kan laten controleren. Deze modus noemt Kasa Smart de ‘Patrol Mode’.

Kasa Cam Outdoor: een slimme beveiliginscamera voor buiten

Kasa Smart komt niet alleen met een camera voor binnen. De Kasa Cam Outdoor is een beveiligingscamera die geschikt is voor buiten. Met een IP-65, lees hier meer over IP-certificering, kan de camera tegen een stootje.

Kasa Smart Doorbell: een slimme deurbel

Ha, daar hebben we de slimme deurbel: de Kasa Smart Doorbell. De camera is net als veel andere slimme deurbellen voorzien van een camera én de mogelijkheid tot tweeweg-communicatie. Je kunt hier dus niet alleen personen zien die aanbellen, maar hier ook mee communiceren.

De Kasa Smart Doorbell wordt door The Verge vergeleken met de Nest Hello Video deurbel. En wij sluiten ons daarbij aan: de twee deurbellen lijken enorm veel op elkaar. De opslag van de deurbel kan zowel in de cloud (met Kasa Care dus) plaatsvinden óf via een interne opslag met behulp van een SD-kaartje.

Kasa Smart WiFi Outdoor Plug: een slimme stekker

Net als veel andere smart home merken komt ook Kasa Smart met haar eigen slimme stekker: de Kasa Smart WiFi Outdoor Plug. Ja, we hebben hier te maken met een slimme stekker voor buiten. Perfect om zelf slimme buitenverlichting te realiseren of andere smart home oplossingen  naar buiten te brengen.

Kasa Smart Dimmer Switch: een dimmer met bewegingsdetectie

Wil je je lampen op slimme wijze laten dimmen? Dan kun je uit de voeten met de Kasa Smart Dimmer Switch, een smart home dimmer die voorzien is van bewegingsdetectie. Wanneer de dimmer beweging detecteert wordt de verlichting automatisch geactiveerd.

Deze Smart Dimmer Switch kan met name erg handig zijn in een hal of bij een donkere gang, waarbij je wil dat de lampen automatisch aanspringen ten behoeven van de veiligheid.

Kasa Smart WiFi Light Switch: maakt klassieke lampen slim

Van plan om je klassieke, traditionele lampen slim te maken? Dan kun je aan de slag met de Kasa Smart WiFI Light Switch. Je kunt met deze switch je lampen niet alleen opeens bedienen via de app, op afstand, maar ook met spraak. De Smart WiFi Light Switch ondersteund namelijk voice assistants Google Assistant en Amazon Alexa.y

Kasa Smart home producten kopen

Wanneer je de Kasa Smart home producten kunt kopen blijft nog even in het ongewisse. Het merk komt niet met meer informatie naar buiten dan enkel een release datum in de loop van 2021. Ook over eventuele prijzen kunnen wij helaas nog niets melden. Het is überhaupt nog maar de vraag of Kasa Smart ook naar ons land zal komen.

Nog nooit gehoord van Kasa Smart? Het merk is al enige tijd actief in de smart home niche. Een kleine twee jaar geleden plaatste het dochterbedrijf van TP-Link onderstaande video op YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts