Je krijgt je geld terug van Google Stadia!

Google Stadia geld terug

▲ Google Stadia Controller waar je niks meer aan hebt © Smarthomeweb

Helaas trekt Google de stekker uit Google Stadia en is het vanaf 18 januari 2023 niet meer mogelijk om te gamen! Erg zonde, zeker wanneer je een controller en wat games gekocht hebt.

Door het uitblijven van actieve spelers zet Google de Google Stadia activiteiten stop. Tot 18 januari 2023 kun je nog blijven spelen, maar daarna gaat het beeld op zwart. Heb je kosten gemaakt voor Google Stadia, denk aan hardware of games dan krijg je gewoon je geld terug.

Wat gaat er gebeuren

Tot 18 januari 2023 blijft Stadia beschikbaar en kun je gewoon gebruik maken van je gekochte games. Tijdens deze periode heb je gewoon toegang tot je game-bibliotheek en de Stadia omgeving. De support van uitgevers kan wel variëren, wat invloed kan hebben om de kwaliteit van de gameplay.

Sla je belangrijke gegevens op

Het is wel belangrijk dat je voor 18 januari 2023 je gegevens die je niet kwijt wilt raken opslaat. Profielinformatie, gamestatistieken of opgeslagen bestanden worden na deze periode definitief verwijderd.

Zo sla Stadia gegevens op:

  1. Ga naar https://takeout.google.com/
  2. Vink Google Stadia aan in de lijst
  3. Geef aan hoe je de export wilt ontvangen
  4. Maak export.

Hoe krijg je geld terug van Stadia?

Gelukkig biedt Google Stadia-gebruikers een terugbetaling aan voor aankopen die zijn gedaan. Je krijgt een vergoeding voor aangekochte Hardware (Stadia-controller) en voor aankopen van Games en add-ons in de Google Store.

Het terug krijgen van je geld van Google Stadia gaat automatische en Google verwacht e meeste terugbetalingen gedaan worden voor 18 januari 2023. Aankopen die niet automatische terugbetaald worden, daarvan krijg je een mailtje hoe je dit wel terug kunt krijgen. Gemaakte abonnementskosten voor bijvoorbeeld de Pro-versie uit het verleden worden niet vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
wat is cortana

Wat is Cortana?

Cortana is de virtuele spraakassistent van Microsoft waarmee je gesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.
Lees meer