Je auto beveiligen op een slimme manier

Bram Tigchelaar Laatste update: 03-06-2021

Tegenwoordig heb je niet alleen meer slimme producten voor je huis maar langzaam krijgen ook andere plekken steeds meer slimme functies. Zo kan je tegenwoordig ook je auto slim maken met verschillen slimme tools. Hoe je je auto slim kan maken en slim kan houden leggen we in deze blog uit.

auto-beveiligen-op-slimme-manier

© Canva

Je kan je auto zelf slim maken, maar meerdere nieuwe auto’s maken zichzelf ook al slim. Wanneer je dit combineert kom je misschien wel tot het beste resultaat. Bij auto’s is beveiliging enorm belangrijk maar ook gemak wordt zeer gewaardeerd.
Auto’s maken zichzelf slim

Veel auto’s maken zichzelf al slimmer met handige functies, één daarvan is de keyless entry. Met keyless entry wordt een slimme autosleutel bedoeld die automatisch de deur voor je ontgrendelt. In eerste instantie klinkt dit heel ideaal en dat is het ook qua gebruik, maar toch moet je oppassen als je deze sleutel gebruikt. Het nadeel van keyless entry is dat je auto gemakkelijk te stelen is wanneer je jezelf hier niet tegen weert. Door de elektronische verbinding ben je kwetsbaar, criminelen kunnen dit signaal versterken en daardoor je auto openen en starten als je sleutel bijvoorbeeld bij de voordeur hangt. Tips om te voorkomen dat je auto gemakkelijk wordt gestolen zijn:

 • Leg je sleutel niet bij de deur maar zorg dat deze wat verder weg ligt.
 • Stop je sleutel in een volledig gesloten metalen kistje.

Door dit te doen krijgen de criminelen geen signaal en kunnen ze jouw auto niet inkomen. 

Andere slimme mogelijkheden die auto’s tegenwoordig zelf hebben zijn de parkeersensoren en camera’s. Hiermee wordt de auto een stuk gemakkelijker te besturen.

Je auto zelf slim maken

Zelf kan je je auto ook nog slimmer maken, denk bijvoorbeeld aan een dashcam, achter- en zijkant camera’s, een alarm en er bestaat zelfs een Google Assistant spraakassistent. Een voorloper op deze producten is Ring, eerder schreven wij ook een blog over de slimme autobeveiliging producten van Ring. Hierin wordt uitgelegd dat Ring de volgende producten heeft voor je auto:

 • Ring Car Cam: slimme camera’s voor rondom je auto.
 • Ring Car Alarm: slimme autobeveiliging door middel van een alarmsysteem en een auto tracker.
 • Ring Car Connect: dit gaat om een API voor autofabrikanten, deze speelt informatie door naar de Ring-app. Je kan denken aan een raam die open staat of een dodehoek melding.

Autoverzekering voor slimme auto’s

Je bent wettelijk verplicht om je auto te verzekeren en het is dus handig dat je goed uitzoekt wat de beste autoverzekering is voor jouw auto. Wanneer jouw auto slim is hoeft dit nog geen voordelen te geven wat betreft het verzekeren. Auto’s met keyless entry hebben vaak scherpere eisen dan normale auto’s, dit omdat gebleken is dat de auto’s met keyless entry gevoeliger zijn voor diefstal. 
Maar slimme producten zoals camera’s en alarmen zorgen er juist weer voor dat je de kans op diefstal verlaagd en je slimme auto beter beveiligd, dit is weer aantrekkelijker voor een verzekeraar. Belangrijk is dus om uit te zoeken aan welke eisen een autoverzekering voor jouw auto moet voldoen en vanuit hier kan je een keuze maken uit een goedkope autoverzekering.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
1 antwoord
 1. Joris
  Joris zegt:

  Blij om te horen dat slimme technologie niet stil blijft zitten en zich steeds verder blijft ontwikkelen. Je wilt altijd veilig in het verkeer rijden, maar daarnaast wil je ook het gevoel hebben dat je auto overal veilig staat. Het is geen prettig gevoel als een keyless entry gevoelig is voor diefstal. Gelukkig heb je ook andere opties zoals startblokkering of omtrekbeveiliging.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.