Jaarlijkse toespraak Queen Elizabeth te luisteren via Alexa

Rob Tigchelaar Laatste update: 20-12-2020

Dit jaar kun je de jaarlijkse toespraak van Queen Elizabeth op kerstdag gewoon beluisteren via Alexa. De speech zal dit jaar waarschijnlijk veelal gaan over COVID-19.

jaarlijkse toespraak queen elizabeth luisteren alexa (1)

Beeld ter illustratie © Kutan Ural/Unsplash

De jaarlijkse toespraak van Queen Elizabeth kun je dit jaar gewoon live meeluisteren via Alexa. Heb jij een smart speaker of smart display van Amazon met Alexa onder de motorkap, dan hoef je hiervoor alleen maar te zeggen: “Alexa, play the Queen’s Christmas Day message”.

Jaarlijkse speech Queen Elizabeth tijdens kerst

Elk jaar op 25 december, eerste kerstdag, spreekt Queen Elizabeth haar volk toe. In deze toespraak staat de koningin stil bij het afgelopen jaar. Dit jaar zal de jaarlijkse speech tijdens kerst hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van COVID-19.

De jaarlijkse toespraak vindt plaats op 25 december om 15.00 uur lokale tijd. In Nederland is het dan 16.00 uur. Wil je alle toespraken uit de geschiedenis terugkijken? Dan kun je terecht op een speciale pagina van Royal.uk.

Eerste keer via een voice assistant

Het is de allereerste keer dat de jaarlijkse toespraak live mee te luisteren is via een voice assistant. Een primeur voor Amazon dus. In 2012 wist ze iets soortgelijks voor elkaar weten te krijgen; de techgigant kwam met een release van de kerstspeech via Kindle.

Alexa nog niet Nederlands

Amazon Alexa spreekt helaas nog steeds geen Nederlands. Of en wanneer dit gaat gebeuren blijft nog in het ongewisse. Wel liet Amazon onlangs weten dat Alexa Voice Services beschikbaar wordt voor Nederlandse ontwikkelaars.

Hoewel dit nog geen gegeven is dat de spraakassistent dan ook Nederlands zal geen spreken, lijkt het er wel op dat Amazon zich steeds meer begint te richten op Nederland.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *