Is een smart home de toekomst?

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Veel nieuwe smart home producten tegenwoordig, is het dan de toekomst? Ja zeker weten! Maar waarom zijn wij overtuigd van het feit dat een smart home de toekomst is? Wij leggen het je uit in deze blog!

is een smart home de toekomst

Is smart home de toekomst? © Pixabay

Onlangs kregen wij van een kennis de vraag ‘Is een smart home de toekomst?’. Hierover hoeven wij niet lang na te denken: in onze ogen is een smart home zeker de toekomst. Sterker nog: het is vandaag de dag al steeds normaler om smart home toepassingen in jouw huis te realiseren. Kijk voor de grap eens rond in de kamer en bedenk hoeveel hiervan al in een ‘slimmer’ jasje verkrijgbaar is!

Een smart home de toekomst?

Hoewel je misschien denkt dat de smart home wereld nog in de kinderschoenen staat, is dat precies andersom. Smart home is vandaag de dag steeds normaler en meer en meer verkrijgbaar in bekendere webshops. Uiteraard wordt er nog veel geëxperimenteerd op home automation, maar er is echt al reuze veel mogelijk.

Al jarenlang wordt er gesproken over een koelkast die eten kan bestellen, en hoewel velen nog steeds denken dat dit een broodje aap verhaal is, is er gewoon al een Samsung koelkast op de markt (in Amerika) die dit kunstje kan klaren. Zo kun je met deze slimme koelkast vanaf een display boodschappen in huis halen.

Steeds meer webshops richten zich op smart home

Ook is de trend van smart home duidelijk zichtbaar in de bekendere webshops. Zo hebben onder andere Coolblue en Bol.com een speciale sectie ingericht waar je enkel smart home producten kunt vinden. Hierbij kun je denken aan smart speakers, slimme babyfoons en thermostaten die je kunt koppelen met je smartphone.

Kijk voor de gein eens bij het overzicht met smart home webshops, bijna elke week vullen we deze aan met een nieuwe webshop waarbij we smart home assortiment hebben ontdekt. Een webshop waar ik fan van ben? 50Five.nl! Deze webshop is een van de weinig webshops die zich 100% focust op smart home apparaten.

Waarom is smart home dé toekomst?

Wanneer je kennis maakt met wat een smart home is zul je werkelijk versteld staan van de eindeloze mogelijkheden. Met name op het gebied van comfort, gemak, veiligheid en beveiliging kun je ontzettend veel toegevoegde waarde creëeren in huis. Als ik alleen al inzoom op veiligheid, kan dit een grote stap vooruit zijn in een betere en veiligere leefomgeving voor mensen.

Zo kun je rookmelders koppelen met je slimme rolluiken en verlichting. Merkt de slimme rookmelder rook op in jouw huis? Dan worden de rolluiken automatisch geopend en gaat de door jou ingestelde noodverlichting aan. Daarbij wordt je gealarmeerd op je smartphone of tablet. Een klein voorbeeld van wat een smart home voor jou kan betekenen!

Wij houden jou op de hoogte van de toekomst

Nee, helaas heb ik geen glazen bol om voorspellingen te kunnen doen van de smart home toekomst. Wel volg ik samen met Bram de smart home ontwikkelingen op de voet, waarvan we jou graag op de hoogte houden op onze smart home blog! Leuk weetje: binnenkort brengen we ons eerste e-book uit: “Een Slimmer Huis“.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *