iRobot Genius-update: Roomba en Braava krijgen extra functies

Roomba s9+ en Braava jet m6_Docked

▲ Roomba-robotstofzuiger en Braava-robotdweiler © iRobot

Verschillende slimme Roomba-robotstofzuigers, waaronder de onlangs gelanceerde i3, en Braava-robotdweilers van iRobot hebben sinds afgelopen augustus toegang tot he iRobot Genius-platform. Dat is een platform die voor een aantal extra slimme functionaliteiten zorgt, waaronder een integratie met IFTTT. Dat platform wordt nu uitgebreid door de fabrikant.

Meer opties voor Roomba en Braava

iRobot heeft bekendgemaakt welke extra functies we kunnen verwachten voor het Genius-platform. We nemen de nieuwe mogelijkheden hieronder met je door.

  • Clean While I’m Away – De schoonmaakrobots zouden zich moeten aanpassen aan jouw schema. Met behulp van de locatiediensten op smartphones kun je nu een ‘zone’ aanmaken rondom je huis. De smartphone vertelt je robot vervolgens automatisch om te beginnen (of stoppen) met schoonmaken als je telefoon de zone verlaat of terugkeert. Zo begint de Roomba bijvoorbeeld automatisch met stofzuigen wanneer je boodschappen gaat doen.  
  • Clean Time Estimates – Vergeten om je schoonmaakrobot in te schakelen en staan je gasten bijna op de stoep? Bekijk hoelang een schoonmaakbeurt duurt met nieuwe Clean Time Estimates en of je het nog redt voordat het bezoek is gearriveerd. Deze feature is beschikbaar voor iRobot Smart Mapping-robots. Je ziet een tijdsinschatting in de iRobot Home-app op basis van de kamer – of kamers – die ze hebben gekozen voor een specifieke schoonmaaktaak.
  • Time Boxed Cleaning – Met de introductie van Time Boxed Cleaning biedt iRobot schoonmaakintervallen voor robots die niet zijn uitgerust met Smart Mapping. Je kunt vooraf ingestelde schoonmaakintervallen instellen van vijftien tot 45 minuten. Binnen deze intervallen maakt de robot schoon voor de gekozen tijdsduur en keert dan terug naar zijn oplaadstation. 
  • Braava jet m6 Threshold Zones – Je kunt kunt je Braava jet m6 robotdweil nu in nieuwe gebieden laten komen door ‘hoge drempel’-gebieden aan te geven op je Smart Map in de iRobot Home-app. Hierdoor zal de robot proberen over hogere drempels heen te komen die anders misschien direct geïnterpreteerd zouden worden als obstakel.

Deze updates worden op dit moment uitgerold naar bestaande gebruikers met schoonmaakrobots van iRobot, die met wifi verbonden zijn. Houd je robots in huis en de app dus in de gaten voor de nieuwe functies die het platform aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts