Innr wifi lampen en nieuwe app getest

Bram Tigchelaar Laatste update: 26-02-2021

Innr heeft sinds kort nieuwe wifi lampen en een nieuwe app. Doordat de lampen met wifi werken hebben deze geen bridge meer nodig, ideaal? Dat lees je in onderstaand bericht! Ook laten we zien hoe de nieuwe app werkt.

innr wifi lampen

De nieuwe wifi lampen van Innr © Smarthomeweb

De nieuwe lampen van Innr werken op basis van wifi, hierdoor kun je de lampen direct koppelen aan wifi en is er geen bridge nodig voor de koppeling. In dit bericht vertellen we je alles over de wifi lampen hoe ze werken en wat je er mee kunt. Ook geven we je een kijkje in de nieuwe Innr for WIFI app.

Hoe werken de wifi lampen van Innr?

De nieuwe slimme lampen van Innr werken met het wifi en hebben slimme functies. Zo kun je de lampen bedienen via de Innr app of kun je de lampen volledig automatiseren met handige presets. Vooral het laatste is ideaal, want zo kun je de lampen op een bepaalde tijd of dag aan laten springen in de juiste stand.

Doordat de lampen werken op basis van wifi kun je de lampen direct hiermee verbinden en is er geen tussenkomst nodig van een bridge. Het voordeel hiervan is dat je geen bridge hoeft te kopen en geen extra kosten hebt.  Mocht je werken met een spraak assistent dan kun je de lampen ook bedienen met spraak. De Innr for WIFI app is namelijk ook te koppelen met Amazon Alexa en Google Assistant. Ideaal om de lampen aan of uit te zetten met spraak of een scenario te starten. Tijd voor een goed boek? Zeg dan gewoon “He Google, zet routine Lezen aan” en de lampen gaan automatisch aan in de juiste preset.

wifi lampen wit kleur

Twee nieuwe E27 varianten: kleur en wit

Momenteel zijn er drie Innr wifi lampen te verkrijgen twee varianten met een E27 fitting en één met een B22 fitting (bayonetfitting). Met een E27 fitting heb je de keuzen voor lampen die wit branden of een setje van twee die ook in kleur kunnen branden. De lampen met kleur kosten € 29,99 en de witte lampen kosten € 24,99. Bekijk hieronder de specificaties:

  • E27 fitting (grote fitting)
  • Draadloos te dimmen
  • Werkt zonder bridge
  • Met spraak te bedienen

Nieuwe Innr app voor slimme verlichting

Normaliter koppelen we zelf de lampen van Innr aan de bridge van Philips Hue en maken we gebruik van de app van Philips Hue. Voor deze wifi lampen hebben we gebruik gemaakt van de nieuwe Innr app en dit is ons eigenlijk best wel bevallen. De nieuwe app werkt erg fijn en is vooral simpel. De lampen zijn heel makkelijk te bedienen en er zijn geen moeilijke of onvindbare instellingen. In de app heb je eigenlijk de keuze uit twee onderdelen: Huis en Automatisering.

Onder het kopje huis zie je direct alle routines en kamers waar slimme lampen toegevoegd zijn. De routines kun je direct met één druk op de knop activeren. Een routine is bijvoorbeeld goedemorgen, bij het activeren van deze scenes gaan de lampen na keuze in de juiste setting. Ook zie je de status van lampen per kamer, zo kun je de lampen heel makkelijk besturen per kamer.

innr wifi app

Het tweede kopje in de app is het kopje automatisering. Onder dit kopje kun je heel eenvoudig timers en routines activeren of aanmaken. Timers kunnen bijvoorbeeld zijn dat op het gewenste tijdstip automatisch in de ochtend bepaalde lampen aan- of uitgaan. Een voorbeeld timers is scene bedtijd, elke dag gaan de lampen op 23:00 op de gewenste sterkte. Met de timers kun je dus je slimme verlichting volledig automatiseren, ook kun je gebruik maken van Geofencing. Kom je in de buurt van je huis, dan zullen de lampen die aan moeten automatisch aan gaan.

innr wifi app routines

Conclusie: Zigbee lampen of wifi lampen?

Over de werking van de wifi lampen van Innr hebben we niets te klagen. De lampen werken makkelijk en de app is erg gebruiksvriendelijk. Lampen en kamers zijn makkelijk toe te voegen en timers zijn heel makkelijk aan te passen. Met deze Innr wifi lampen kun je op een snelle en eenvoudige manier de verlichting in je huis automatiseren en slim maken.

Wel moet je met een paar factoren rekening houden, wanneer je kiest voor wifi lampen. Zo is het aantal lampen beperkt en kun je maximaal 10 lampen verbinden met je wifi, mocht dit genoeg zijn dan is het geen probleem. Is dit te weinig? Dan is het verstandig om te kiezen voor de Innr lampen die werken met Zigbee, deze kun je koppelen met het Hue systeem en daarmee kun je tot 50 verschillende lampen koppelen.

Meer smart home artikelen

Amazon Music in Nederland (HD - Abonnement - Unlimited)
Ring abonnement - abonnement voor je Ring deurbel
welke ring deurbel moet ik nemen
kerst smart home deals
draadloze deurbel action dit moet je weten!
meerdere hue bridges, waarom en hoe kan dit
Sonoff ZBMINI
philips hue lamp niet bereikbaar, wat te doen
nuki smart lock 3.0 review
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *