Innr Smart Plug review

innr smart plug

De Innr smart plug © Bol.com
Robbert Tigchelaar · 1 maart 2019

Wanneer je op zoek bent naar een compacte slimme stekker, kom je al snel uit bij de Innr Smart Plug (SP 120). Deze slimme stekker is opvallend kleiner dan andere smart plugs, maar hoe scoort deze op factoren als ondersteuning en mogelijkheden? Ik heb deze slimme stekker van Innr uitgebreid getest en hier een review over geschreven.

Check al mijn ervaringen in deze Innr Smart Plug review per onderzoekskenmerk. Geen tijd om mijn complete review te lezen? Ga dan direct naar de conclusie.

innr smart plugInnr Smart Plug

De Innr SP 120 is een nieuwe slimme stekker van Innr. Opvallend is zijn compacte uitvoering en de Google Assistant en Zigbee ondersteuning.

Wat is de Innr Smart Plug?

De Innr Smart Plug (SP 120) is de meest compacte slimme stekker op dit moment. Met deze smart plug kunnen klassieke apparaten eenvoudig slimmer gemaakt worden en opgenomen worden binnen een smart home. Met name voor Philips Hue gebruikers is deze slimme stekker een goede zet: de stekker wordt door Hue herkent als lamp, waardoor hij eenvoudig mee genomen kan worden binnen smart home scenario’s op het gebied van verlichting.

Hierbij kun je denken aan een standaard bureaulamp die niet voorzien is van een slimme lamp, maar wel aan moet gaan wanneer jij alle slimme lampen in de kamer aan wilt zetten met een knop.

Uitpakken: Innr Smart Plug unboxing

Al bij het ontvangen van het pakketje valt me gelijk op hoe compact deze slimme stekker is. In het doosje, wat nog kleiner is dan een Rubik’s Cube, ontdek ik de volgende inhoud:

  • Innr Smart Plug SP 120
  • Handleidingen

Zoals ik verwachtte geen overbodige accessoires. Om je een beeld te geven van de verpakking en de grootte van de smart plug, heb ik het uitgestald op een centimeter snijmat.

unboxing innr smart plug review

Inhoud van de verpakking

Ondersteuning Innr Smart Plug

De Innr SP 120 biedt ondersteuning voor twee populaire lichtsystemen: zowel voor Innr gebruikers als Hue liefhebbers is deze slimme stekker een onwijs goede keuze. Door de Zigbee ondersteuning zijn de koppelingen makkelijk te maken met behulp van een lampen bridge.

Makkelijke ondersteuning via Innr app

Via de applicatie van Innr zijn er makkelijk instellingen te maken met deze slimme stekker. Zo kun je de stekker een naam geven en deze toewijzen aan specifieke ruimtes in het huis. Dit kan later handig zijn bij het groeperen van lampen en het maken van complete lichtscènes.

Ook goed voor uitbreiden Hue verlichtingsysteem

Tijdens mijn desk research voor deze smart plug viel me op hoeveel positieve berichten er online te vinden waren van Philips Hue gebruikers. Met reacties als “werkt naadloos samen met Hue”, “Hue heeft zelf geen slimme stekkers, dus deze keuze was snel gemaakt”, verwachtte ik ook een makkelijke ondersteuning in de Hue app.

En dat is dan ook zo: binnen een paar stappen wordt de slimme stekker herkent als nieuwe Hue lamp en kun je hem direct opnemen in specifieke lichtscènes en instellingen. Ik heb tijdens mijn review geen problemen ervaren bij specifieke instellingen en acties (o.a. getest op aan en uit zetten, Hue/Google Home spraak commando’s en het dimmen van licht via de Hue app).

Mogelijkheden met Innr SP 120

Zoals je wellicht weet is Innr een specialist op het gebied van slimme verlichting. Het is dan ook met name interessant om bij slimme verlichtingssystemen gebruik te maken van deze smart plug. Wanneer jij een lamp hebt met een armatuur die niet in een slimme variant beschikbaar is, kun je alsnog je verlichtingssysteem uitbreiden met deze SP 120. De slimme stekker wordt namelijk herkent als ‘lamp’, waardoor je hem mee kunt nemen in specifieke lichtscènes. Ik zal enkele voorbeelden geven van wat mogelijkheden:

  • ‘Oude’ bureaulamp slim maken: door de smart plug te combineren met oudere lampen, kun je deze alsnog opnemen in lichtscènes.
  • Met spraak lampen aan/uitzetten: door bijvoorbeeld de slimme stekker op te nemen in je Hue lichtsysteem, kun je een naam geven aan de lamp die aangesloten is op de stekker. Combineer Hue met Google Home om de smart plug te activeren.
  • Op je werk apparaten uitschakelen: kom je erachter dat er nog wat aanstaat? Zet het apparaat eenvoudig uit via de Innr app met tussenkomst van deze SP 120 die via de smartphone te bedienen is.

Het enige puntje wat ik mis, is een eventuele verbruiksindicatie. Deze is zowel niet beschikbaar via de applicatie als via een visuele LED ring. Echter kan ik dit punt wel weerleggen met het feit dat ik de compactheid prefereer, wat verloren zou gaan met een visuele verbruiksindicatie.

Design Innr slimme stekker: compact!

Op het gebied van design scoort deze slimme stekker van Innr in mijn ogen de meeste punten. Ik heb nog nooit zo’n compacte smart stekker in mijn handen gehad. De meeste stekkers waren minimaal drie keer zo groot, waarbij er sprake was van overlap bij stopcontactpunten.

Bij deze stekker hoef je geen bang te zijn voor overlap bij je overige stopcontactpunten. Met een afmeting van 4×4 centimeter is er geen sprake van overlappende stopcontactpunten. Om je een beeld te geven van zijn kleine afmetingen en het niet overlappen van een ander contact, heb ik een foto gemaakt van een aangesloten SP 120.

afmetingen innr smart plug

De Innr SP 120 is de meest compacte slimme stekker op de markt

Prijs en specificaties op een rij

Natuurlijk is het altijd slim om even in de specifieke kenmerken te duiken. Denk aan het gewicht van de stekker en het zendbereik van deze smart plug. Check onderstaande productspecificaties.

KenmerkBeschrijving
App ondersteuningiOS en Android
Zendbereik10 meter
ProtocolZigbee
Adviesprijs€ 29,99

Het valt me op dat de adviesprijs van € 29,99 enorm voordelig is, als ik kijk naar de kwaliteit en afwerking van deze slimme stekkers. Ik heb slimme stekkers in mijn handen gehad die groot en lomp waren en die lastiger te integreren waren met systemen als Hue die stukken duurder waren.

Conclusie van Innr Smart Plug review

Zelden ben ik zo tevreden geweest over een slimme stekker. Met name de compacte afmetingen zorgen voor een grote glimlach, gezien er geen overlap bij stopcontactpunten plaatsvindt. Daarbij is ook de moeilijkheidsgraad ontzettend laag: binnen een paar stappen heb je de stekker succesvol in werking.

Het is een hele goede keuze als jij je lichtsysteem uit wilt breiden met slimme stekkers, wat bijvoorbeeld bij oudere lampen of armaturen interessant zou kunnen zijn. De makkelijke koppeling met zowel Innr zelf als Philips Hue maken deze slimme stekker een topper.

Check ook even of er nog een leuke Black Friday Innr aanbieding is, vaak krijg je bij twee stekkers extra korting of zijn de producten scherp geprijsd.

Innr Smart Plug (SP 120)

€ 26,-
9.3

Mogelijkheden

9.0/10

Ondersteuning

9.0/10

Design

10.0/10

Prijs

9.0/10

Voordelen

  • Zeer compact
  • Veel mogelijkheden
  • Ondersteund Google Assistant
  • Voordelig

Nadelen

  • Geen verbruiksindicatie