
Innr werkt hard aan een nieuw assortiment aan slimme buitenverlichting, zo introduceerde ze dit jaar onder andere al slimme spotlights en lichtslangen voor buiten. Nu kunnen we weer een paar nieuwe gave lampen toevoegen, de Innr Outdoor Smart Pedestal lights. De Pedal lights zijn sokkellampen die heel eenvoudig te installeren zijn, maar wel zorgen voor veel sfeer in je tuin. Natuurlijk hebben we deze slimme buiten lampen even uitgetest en in dit bericht vind je ons oordeel, zo vertellen we je hoe ze werken en wat je er precies mee kunt. Lees hieronder onze Innr Outdoor Smart Pedal Lights review.

De Innr buiten lampen, ideaal om je tuin om te fleuren.
Allereerst is het belangrijk dat je weet dat de lampen van Innr ook werken met het systeem van Hue. Heb je dus al verlichting van Hue? Dan kun je deze lampen gewoon gebruiken met het systeem van Hue en koppel je de lampen gewoon aan met de Hue Bridge. Zelf maken wij ook gebruik van de Hue Brigde om de Innr lampen te koppelen, daarom zullen we je ook laten zien hoe je de lampen koppelt met Innr.
Nieuwe lampen!
Innr Outdoor Smart Pedestal lampen
Mooie nieuwe sokkellampen van Innr die geschikt zijn voor buiten. De lampen zijn te integreren met het systeem van Philips Hue en werken erg goed.
Wat kun je met deze slimme buitenlampen van Innr?
Met deze slimme lampen kun je de verlichting in je tuin op een slimme manier bedienen. Zo kun je de lampen in de tuin via je smartphone bedienen, zet ze bijvoorbeeld aan of zet de lampen op een andere kleur. Ook kunnen de lampen veel slimmer ingezet worden en zorg je via timers dat de lampen op een bepaalde tijdstip aan- of uitgaan.
Met slimme buitenverlichting kun je ook een leuk sfeertje creëren in je tuin en kun je een objecten uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan een tuinpad naar de schuur of zet de lampen, zoals hierboven tussen de planten om deze uit te lichten. Naast sfeer vinden we ook dat verlichting in de tuin bijdraagt aan de veiligheid van je huis. Met verlichting in je tuin wordt het minder aantrekkelijk om in het donker een tuin te betreden.
De slimme lampen van Innr werken ook met het systeem van Hue. Maak je al gebruik van dit systeem dan is ideaal om deze koppeling te maken, zo heb je alle verlichting in en om het huis in één app en kun je de lampen met elkaar koppelen. Hieronder laten we zien hoe je deze lampen koppelt met het systeem van Hue en hoe je deze vervolgens toevoegt aan een ruimte.

Koppel de lampen met systeem van Hue en voeg ze toe aan je tuin.
Zo koppel Innr lampen met Hue
- Doe de stekker van de lampen in het stopcontact
- Open de Philips Hue app en klik rechtsonder op instellingen.
- Klik op ‘Lampconfiguratie’ en klik linksboven op ‘Lamp toevoegen’.
- Klik vervolgens onder op zoek.
- Automatische zal er gezocht worden naar nieuwe lampen.
- Nieuwe lampen worden getoond in de app, klik op de nieuwe lamp en als dit de goede zijn blinken ze een keertje.
- Geef vervolgens de lamp een naam.
- Ga terug in de app naar instellingen en klik vervolgens op ‘Kamers & Zones’.
- Maak hier een nieuwe zone of kamer aan of voeg de lamp toe aan een kamer.
- In ons geval maken we een nieuwe kamer ‘Tuin’ aan.
- Geef vervolgens aan welke lampen je in deze kamer of zone wilt gebruiken.
Design: Mooie slimme sokkellampen
De Smart Pedestal lampen van Innr zien er mooi uit en voelen massief aan. Aan de onderzijde van de lamp zitten prikkers, waarmee je de lampen heel eenvoudig en makkelijk in de grond prikt. Daarna hoef je de lampen alleen nog maar met elkaar te verbinden en het snoertje weg werken, in aarde is dit heel makkelijk te doen.
Standaard worden de lampen geleverd in een starterskit van drie stuks en deze is uit te breiden tot een maximaal van vijf buitenlampen. Ook de buitenspots (uit onze vorige Innr buitenverlichting review) kunnen met hetzelfde systeem gekoppeld worden. Heb je het systeem met de buitenspots dan kun deze ook nog uitbreiden met losse Pedestal lampen.
Ondersteuning: Philips Hue en Google Assistant
Hierboven hadden we het er al over maar de lampen werken met het systeem van Philips Hue, hierdoor kun je deze lampen toevoegen aan je bestaande slimme verlichting. Omdat de lampen te koppelen zijn met het systeem van Hue, betekend dit ook dat je de lampen kunt toevoegen aan Google Home. Het voordeel hiervan is dat je de lampen ook kunt bedienen vanuit de Google Home app en wanneer je een smart speaker hebt dit ook via spraak kunt doen.
Naast het bedienen van de lampen via spraak of app, kun je de lampen ook met elkaar koppelen en kun je handige scenes of scenario’s maken. Vooral met de nieuwe ‘Thuis- en Afwezig- routines‘ kun je de lampen automatisch inschakelen als er bijvoorbeeld iemand thuis komt of weg gaat. Zelfs zijn wij fan van timers, hierdoor gaat automatisch het tuinverlichting aan op een bepaald tijdstip en ook weer automatisch uit.
Handig stel timers in voor buitenverlichting
Het meest handige van slimme lampen vinden wij dat ze ook te automatiseren zijn, met routines of met timers. Stel bijvoorbeeld in dat de lampen elke dag om 18:00 aangaan en om 23:00 weer uit gaan, hieronder zie je hoe je dit instelt met deze buitenlampen van Innr.

Stel handige timers in voor je slimme buitenverlichting
Prijs/kwaliteitsverhouding: Stuk goedkoper dan de concurrent
Het is wel bekend dat de slimme verlichting wel een stuk voordeliger geprijsd is dat de lampen van Philips Hue. Ook deze Innr sokkellampen maken dit weer waar, zo kost het starterskit met drie sokkellampen 159,99 euro. Wil je daar losse lampen aan toevoegen dan betaal per los paaltje 39,99 euro.
Ook Philips Hue heeft verschillende sokkellampen en de meest vergelijkbare sokkellamp is de Philips Hue Calla. Deze Philips Hue Calla is ook in een 3-pack te verkrijgen en deze kost 302,85 en een los paaltje kost 89,95. Hier zien we dus dat de lampen van Innr een stuk goedkoper zijn. Wel vinden we dat de kwaliteit van de lampen van Hue wel iets beter zijn, maar dit is een afweging die je moet nemen.
Conclusie Innr Sokkellampen review
We waren weer erg verast over de lampen van Innr en dit is weer een mooie aanvulling op het buitenassortiment. Vooral omdat de prijs een stuk aantrekkelijker is dan de concurrenten is dit een hele goede keuze. Wel zit er natuurlijk verschil in de kwaliteit van de onderdelen van de lampen, maar qua functies zien we weinig verschil met de lampen van Philips Hue. De lampen zijn handig in te stellen via timers en zelfs te bedienen met spraak, hierdoor kun je de lampen perfect integreren in je smart home en geniet je van veel gemak!
Innr Smart Pedestal review
-
7.5/10
-
8/10
-
8/10
-
9/10
F.A.Q. – Meestgestelde vragen over Outdoor Smart Pedestal Lights
We hopen met onze review een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen over deze Smart Pedestal Lights. Mocht je toch nog met vragen zitten dan hebben we hieronder de meestgestelde beantwoord over deze buitenverlichting van Innr.
Werken de Innr lampen ook met Apple HomeKit?
Nee helaas is het nog niet mogelijk om de Innr buitenlampen te koppelen met Apple HomeKit. Hetzelfde geldt voor de Hue Entertainmentfunctionaliteit (Sync).
Met welk communicatieprotocol werken de lampen van Innr?
Alle lampen van Innr werken met het communicatieprotocol Zigbee Lightlink. Wel heeft Innr sinds kort ook Wifi-lampen die werken met een wifi-verbinding.
Zijn de buitenlampen van Innr waterdicht?
Deze buitenlampen van Innr zijn geschikt voor buiten. De lampen hebben een IP waarde 65 wat inhoudt dat de lampen stofdicht zijn en beschermd zijn tegen lichte waterstralen (regen).
Moe ik een Philips Hue Bridge hebben om gebruik te kunnen maken van de Innr buitenlampen?
Om gebruik te maken van de Innr lampen dien je wel gebruik te maken van een Brigde. Innr heeft zelf ook bridge die je hiervoor kunt gebruiken. Het is dus niet alleen mogelijk met een Philips Hue bridge, wel raden wij dit systeem aan omdat het systeem van Philips Hue erg goed werkt.
Mocht je nog meer vragen hebben over deze buitenlampen van Philips Hue of andere vragen over slimme buitenverlichting, dan kun je ons altijd een berichtje sturen via ons contactformulier.
Meer smart home artikelen









Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!