Innr Smart Candle Colour review

innr smart candle review

Nieuwe slimme lamp van Innr © Smarthomeweb
Bram Tigchelaar · 16 mei 2019

Sinds kort heeft Innr lighting een nieuwe slimme kaarslamp in het assortiment. Het is een LED smart lamp met een E14 fitting die werkt met Zigbee en in 16 miljoen verschillende kleuren kan branden. Wij waren hebben als eerste een review mogen schrijven over deze lamp, hieronder lees je ons oordeel. Lees de complete Innr Smart Candle review voor mijn ervaringen met deze smart lamp of ga direct naar mijn conclusie!

innr smart lamp colour

Innr Smart Candle Colour

Nu ook een smart lamp in het assortiment van Innr die in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren kan branden. De lamp heeft een E14 fitting en werkt met het protocol van Zigbee. Naast de koppeling met de Innr bridge is deze lamp ook te koppelen met de Philips Hue Bridge.

Wat is dit voor Smart Candle van Innr?

Dit is een slimme lamp van Innr die in ongeveer 16 miljoen verschillende kleuren kan branden. De lamp is geschikt voor lampen met een E14 fitting. De Smart Candle werkt direct wanneer je deze in een armatuur lamp draait, daarnaast kun je de lampen dimmen en van kleur laten veranderen. Wel heb je voor deze toepassing een brigde van Innr of Philpips Hue nodig. Over de koppelingen en ondersteuningen ga ik zo dieper op in.

Specificaties van de Innr lamp:

  • E14 fitting
  • Meer dan 16 miljoen verschillende kleuren
  • Minimale levensduur van 25.000 uur
  • A+ energielabel
  • Stralingshoek van 300 graden

Uitpakken: Innr Smart Candle unboxing

Voor deze review hoeven we niet veel uit te pakken. De lamp zit in een klein compact doosje van Innr en er bevinden zich twee boekjes in het doosje. In de boekjes staat onder andere belangrijke veiligheidsaanwijzingen, zoals dat de lamp alleen voor binnen te gebruiken is en  dat de lamp niet ondergedompeld kan worden in het water.

Inhoud doosje:

  • De smart lamp
  • 2 instructieboekjes

innr smart candle colour

Met welke protocollen werkt deze smart lamp?

De lamp is ten eerste gewoon los te gebruiken, zonder dat deze ergens aan gekoppeld dient te worden. Draai hem eenvoudig in een lamp en de lamp is via de aan en uit knop gewoon te bedienen. Omdat het hier om een slimme lamp gaat is de lamp ook te bedienen via een smartphone. Met een koppeling met een smartphone kun je de kleur van de lamp wijzigen en de sterkte van het licht bepalen.

Voor een koppeling met de lamp en een smartphone is een bridge benodigd. De protocol waarmee deze lamp werkt is Zigbee, naast de Innr bridge is het daarom ook mogelijk om de lamp te koppelen aan een bridge van Philips Hue. Door een koppeling met Philips Hue is het ook mogelijk om de lampen te bedienen met een spraakassistent. Voor deze review heb ik de lamp gekoppeld met een Philips Hue bridge en daaraan ook een Google Mini gekoppeld.

Het opvallende van deze lamp is dat deze heel makkelijk te koppelen is met de lampen van Philips Hue. Tot me verbazing werkte dit ook direct prima en werken de lampen synchroon op elkaar. Voor de installatie moest ik alle eerst even de Innr lamp resetten, dit is te doen door de lamp 6 keer snel aan en uit te zetten. Voor de volledige stappenplan lees hier de blog: Innr lampen koppelen met Hue.

innr en philips hue lampen

Ondersteuning en koppelingen met de Innr lampen

Zoals ik hierboven al even kort vertelde is het mogelijk om de lamp te koppelen aan een bridge van zowel Innr of Philips Hue. Dit maakt het mogelijk om de lampen te besturen via een spraakassistent, zoals in mijn geval een Google Home mini. Ook maakt dit mogelijk om diverse scenes in gang te zetten.

Zelf heb ik ook diverse scenes aangemaakt en door een spraakcommando (avond scene) te geven gaan nu de lichten rood branden, tv aan en de gordijnen dicht. In combinatie met IFTTT kun je namelijk alle kanten op. Op de foto hieronder zie je een koppeling met de luchtmonitor van Netatmo en de lamp van Innr. Mocht de luchtkwaliteit bij mij in huis slecht worden dan krijg ik niet alleen een pushmelding op mijn smartphone, maar ook het licht begint dan rood te knipperen.

innr verlichting koppelen

Conclusie van onze Innr smart lamp colour review

Ik ben erg te spreken over de lampen van Innr. Vooral de koppeling met de Philips Hue lampen vind ik erg positief. Ik heb zelf al veel Philips Hue lampen die gekoppeld zijn aan een bridge en hierdoor kan ik alle lampen met elkaar koppelen en hoef ik niet een andere app te gebruiken voor de lampen van Innr. Ook bespaart dit natuurlijk in kosten, omdat je geen nieuwe bridge hoeft aan te schaffen. Verder is de lamp van Innr iets goedkoper dan de lampen van Philips Hue. Momenteel kost een Philips Hue lamp White and Color € 49,99 per stuk en is de Innr lamp te koop voor € 30,- per stuk, een verschil van € 19,99 per lamp.

Naast het prijsverschil vind ik het wel heel handig dat ik de Innr lampen gewoon kan koppelen aan Philips Hue. Vooral omdat ik al een aantal Hue lampen heb en ik deze gewoon kan blijven gebruiken. Het maakt het helemaal handig door met de birdge een koppeling te maken met Google Home. In de omgeving van Google Home kun je dan eenvoudig scenes maken en houdt je alle overzichtelijk in één app.

Extra tip: kijk altijd of er nog een interessante Innr black friday aanbiedingen zijn!

Innr Smart Candle Colour

€ 30,-
8

Mogelijkheden

8.0/10

Design

7.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

9.0/10

Voordelen

  • Goedkoper dan Philips Hue lampen
  • Makkelijk te koppelen

Nadelen

  • Bridge benodigd