Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de mogelijkheid tot een compleet lichtsysteem waarmee jij in je smart home een volledig eigen sfeer creëren. Een groot voordeel van Innr is dat het merk goed functioneert in combinatie met andere grote slimme verlichting aanbieders zoals een Philips Hue. Innr onderscheidt zich van veel concurrenten vanwege de lage prijs van haar lampen, de prijs is vaak vele malen lager dan bij andere slimme verlichting aanbieders.

Inhoudsopgave:

Innr lampen

Wat is Innr en wat kun je er mee?

Innr lampen zijn slimme lampen die in vele verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Het grote voordeel van deze lampen zijn dat je ze eenvoudig op afstand kunt bedienen, doordat ze (via de Innr Bridge) met je WiFi-netwerk verbonden zijn. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

 1. Je kunt verschillende Innr lampen centraal, tegelijk bedienen
 2. Je kunt Innr lampen op afstand dimmen
 3. Je kunt je lampen van Innr automatisch tijdsgebonden in- en uitschakelen
 4. Je kunt sommige Innr lampen van kleur laten veranderen

Zoals je ziet is er dus een hoop mogelijk met de slimme lampen van Innr! Wel is het belangrijk om te weten dat er nogal wat verschil zit tussen de diverse uitvoeringen die Innr te bieden heeft. Zorg daarom dus dat je het juiste model in huis haalt voor het doel dat je voor ogen hebt.

Welke Innr lampen zijn er allemaal?

Inmiddels heeft Innr al vele verschillende lampen uitgebracht, die allemaal hun eigen look en/of specifieke functies hebben. Zo zijn er voor binnenshuis de ‘standaard’ Innr E27 lampen, de Innr E14 lampen, de Innr inbouwspots (GU10) én de Innr plafondlampen waar je uit kunt kiezen. Hier vind je de verschillende opties op een rijtje:

Innr-e27-lampen

Innr E27 lampen – grote fitting

De E27 is een van de meest gebruikte fittingen, vandaar ook dat Innr in dit formaat een ruim aanbod aan slimmer lampen heeft. Zo zijn er in E27 de Innr Filamentlamp, de Innr Colour, de Innr Comfort White, de Innr Globe Vintage én een aantal Wifi-modellen.

Bekijk opties Meer info

Innr-E14-lampen

Innr E14 lampen – kleine fitting

Voor de kleinere E14 fitting zijn de Innr Smart Candle Color en Innr Smart Candle White beschikbaar, twee slimme kaarsvormige lampen die met de Bridge op afstand te bedienen zijn. Deze E14 lampen zijn overigens ook met koppelstuk om te zetten naar E27.

Bekijk opties Meer info

Innr-inbouwspots

Innr Inbouwspots – GU10

De GU10 inbouwspots van Innr zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk de Innr White Spot, de Innr RS 230 Color en de Innr Comfort White Spot. Deze types hebben allen een specifieke vorm en fitting, zodat ze goed in het plafond te verwerken zijn. Let op: Goedkoper bij grotere verpakkingen!

Bekijk opties Meer info

innr-plafondlamp-rcl-240

Innr Plafondlamp – Comfort RCL 240

Deze slimme plafondlamp van Innr is zowel te dimmen als te schakelen tussen warm en koel wit licht. De Innr Comfort RCL 240 is daarom perfect om wat sfeer toe te voegen of juist meer focus te vinden. Ook te koppelen met Google en Alexa

Bekijk Meer info

Ook interessant: Innr WiFi lampen

Een aantal slimme lampen van Innr werken met het WiFi, en maken slimme functies zo erg toegangkelijk. Zo kun je de lampen bedienen via de Innr app of kun je de lampen volledig automatiseren met handige presets. Vooral het laatste is ideaal, want zo kun je de lampen op een bepaalde tijd of dag aan laten springen in de juiste stand.

Doordat de lampen werken op basis van wifi kun je de lampen direct hiermee verbinden en is er geen tussenkomst nodig van een bridge. Het voordeel hiervan is dat je geen bridge hoeft te kopen en geen extra kosten hebt.  Mocht je werken met een spraak assistent dan kun je de lampen ook bedienen met spraak. De Innr for WIFI app is namelijk ook te koppelen met Amazon Alexa en Google Assistant. Ideaal om de lampen aan of uit te zetten met spraak of een scenario te starten. Tijd voor een goed boek? Zeg dan gewoon “He Google, zet routine Lezen aan” en de lampen gaan automatisch aan in de juiste preset.

Starten met Innr: Innr startpakket

Wanneer je van start wilt gaan met de slimme verlichting van Innr, is het altijd een goed idee om te kijken naar de aangeboden starterkits. Zo zijn er regelmatig combi-pakketten gevuld met verschillende slimme apparaten van Innr die in prijs flink voordelig kunnen zijn. Onze tip is daarom altijd om eerst even de Innr Bundles te bekijken:

Innr-startpakket

Innr startpakketen – Aanzienlijk goedkoper!

Deze Innr bundles zijn vrijwel altijd een combinatie van een Innr Bridge en een aantal slimme lampen. Gezien deze bridge essentieel is bij de meeste slimme lampen, zijn deze bundles ideaal om mee te beginnen.

Bekijk opties Meer info

innr buitenspots

Slimme buiten lampen – Innr buitenverlichting

Ook voor buiten zijn er verschillende soorten slimme lampen van Innr verkrijgbaar, die allen bekend staan onder de naam Innr Outdoor. Deze slimme Innr buitenverliching is momenteel al beschikbaar als spots, sokkellampen, strips én bollampen, die allen op hun eigen manier een unieke sfeer toevoegen. Eerder testte wij de buitenverlichting zelf al uit, en schreven wij over onze eerste indruk. Dit zijn alle opties die Innr momenteel voor buiten heeft:

innr buitenspots

Innr Outdoor Buitenspots

De slimme buitenspots van Innr werken op soortgelijke wijze als de verlichting van binnen, namelijk via een Innr (of Philips Hue) Bridge. De lampen worden in een set van 3 geleverd, kunnen standaard twee meter uit elkaar staan en hebben een schijnhoek van 45 graden.

Bekijk Meer info

innr buiten strip

Innr Outdoor LED Strip

De Innr Outdoor Smart Flex Light Colour is een zeer nette LED-strip die met zijn 16 miljoen kleuren erg goed de sfeer van je balkon en/of tuin kan bevorderen. Deze Flex Light is zowel in 2 als 4 meter verkrijgbaar en is tot 1% te dimmen.

Bekijk Meer info

innr outdoor smart pedals

Innr Outdoor Sokkellamp – OPL 130 C

Deze slimme sokkellampen van Innr zijn ook wel bekend als de Innr Outdoor Smart Pedestals. Ze zijn perfect als moderne toevoeging aan gras, terras of balkon en kunnen op afstand eenvoudig bediend worden. Standaard per 3 geleverd.

Bekijk Meer info

Innr-Outdoor-Smart-Globe

Innr Outdoor Smart Globe

Een van de meest recent uitgebrachte buitenlampen is de Innr Outdoor Smart Globe. In tegenstelling tot de andere slimme buitenverlichting zijn deze Smart Globes hoog op te hangen, wat een heel ander effect geeft. Het startpakket bestaat uit 3 globes, welke vervolgens met losse units uit te breiden zijn.

Bekijk Meer info

Lampen koppelen met een Innr Bridge

Wanneer je de slimme lampen van Innr in je huis wilt koppelen, dan kan dit het beste met de Innr Bridge. De Innr Bridge is het centrale station waarmee alle Innr lampen verbinding maken, zodat deze vervolgens via je netwerk in- en uitgeschakeld kunnen worden. Goed om te weten is dat een Innr Bridge bij WiFi-lampen dan juist weer niet nodig is. Je slimme lampen koppelen met een Innr Bridge gaat als volgt:

 1. Verbind de Innr Bridge via Ethernetkabel met je router
 2. Installeer de Innr-app via Google Play of App Store
 3. Maak een account aan en log in
 4. Houd de Bridge-knop ingedrukt totdat er groen licht gaat knipperen
 5. Druk op de ‘+’ knop en druk op ‘Apparaat toevoegen’
 6. Selecteer de Innr Bridge en volg de stappen om de Bridge te installeren
 7. Gebruik tot slot de ‘+’ knop om je slimme lampen te verbinden

Tip: Om te herkennen welke lamp je installeert, kan het handig zijn om de lamp uit- en in te schakelen.

innr bridge

Innr Bridge

De Innr Bridge is de essentiële schakel van al je slimme Innr apparatuur. Door één Bridge te installeren, is het mogelijk om uiteenlopende slimme apparaten op afstand tegelijkertijd of los van elkaar te bedienen.

Bekijk Meer info

Innr App – Dit kun je er mee

Normaliter koppelen we zelf de lampen van Innr aan de bridge van Philips Hue en maken we gebruik van de app van Philips Hue. Voor deze wifi lampen hebben we gebruik gemaakt van de nieuwe Innr app en dit is ons eigenlijk best wel bevallen. De nieuwe app werkt erg fijn en is vooral simpel. De lampen zijn heel makkelijk te bedienen en er zijn geen moeilijke of onvindbare instellingen. In de app heb je eigenlijk de keuze uit twee onderdelen: Huis en Automatisering.

Onder het kopje huis zie je direct alle routines en kamers waar slimme lampen toegevoegd zijn. De routines kun je direct met één druk op de knop activeren. Een routine is bijvoorbeeld goedemorgen, bij het activeren van deze scenes gaan de lampen na keuze in de juiste setting. Ook zie je de status van lampen per kamer, zo kun je de lampen heel makkelijk besturen per kamer.

innr wifi app

Het tweede kopje in de app is het kopje automatisering. Onder dit kopje kun je heel eenvoudig timers en routines activeren of aanmaken. Timers kunnen bijvoorbeeld zijn dat op het gewenste tijdstip automatisch in de ochtend bepaalde lampen aan- of uitgaan. Een voorbeeld timers is scene bedtijd, elke dag gaan de lampen op 23:00 op de gewenste sterkte. Met de timers kun je dus je slimme verlichting volledig automatiseren, ook kun je gebruik maken van Geofencing. Kom je in de buurt van je huis, dan zullen de lampen die aan moeten automatisch aan gaan.

innr wifi app routines

Grootste verschillen: Innr vs Hue

Wanneer we de vergelijking leggen tussen de slimme verlichting van Innr en Philips Hue, is vooral het grote prijsverschil iets dat opvalt. Zo betaal je op moment van schrijven voor twee gekleurde slimme lampen van Innr circa 30 euro, waarbij de varianten van Philips Hue zo’n 75 euro kosten. Overduidelijk is dus dat Innr aanzienlijk goekoper is. Wat we daarbij wel moeten zeggen is dat de duurdere Philips Hue wel als wat meer ‘premium’ ervaren wordt, wat Innr in onze top 10 slimme lampen één plekje onder Philips Hue beland is. Beide merken zijn met vele systemen te verbinden, echter is er wel een belangrijk verschil tussen de bridges van beide merken:

Innr bridge vs Hue bridge

De Innr bridge en Hue bridge lijken in vele opzichten erg op elkaar. De functies van beide apparaten komen erg overeen, in uiterlijk zijn er niet enorm veel verschillen én de prijs is vrijwel gelijk. Toch zijn er ook wat verschillen: de bridge van Innr kan namelijk net wat minder apparaten verbinden en kan naar verluid niet koppelen met Apple Homekit en Hue Entertainment. Gezien er toch weinig prijsverschil is, is in ons optiek daarom de Hue bridge de betere keuze. Vooral omdat alsnog eenvoudig is om Innr lampen met de Hue bridge te kopppelen (zie uitleg hieronder).

Ook mogelijk: Innr Google Home koppeling

Onderling werken de Innr lampen uiteraard samen, maar Innr heeft ook mogelijkheden om te koppelen met andere smart home merken zoals Google Home en Philips Hue. Hierdoor is het mogelijk om van je huis nog een completer slim lichtsysteem te maken en je verlichting met spraak te bedienen. Zo werkt Philips Hue met Amazon Alexa spraakbediening en Google Home heeft haar eigen Google Assistant.

Innr koppelen met Philips Hue

Zoals hierboven ook al aangegeven is het mogelijk Innr te koppelen met Philips Hue. Gebruik hiervoor de Hue Bridge en je voegt daar de Innr lampen op toe. Op deze manier zijn Innr lampen een goede manier om je smart home verlichting uit te breiden, de lampen zijn vaak goedkoper dan die van Philips Hue maar werken uitstekend. In de video hieronder zie je hoe je Innr kunt koppelen met Hue:

Het is ook mogelijk om de slimme verlichting van Innr met Google Home te koppelen, hierdoor kan je de producten met Google Home producten laten samenwerken. Het grootste voordeel hiervan is dat je je verlichting met de Google Assistant spraakbediening kunt bedienen. Je kan dan zeggen: “He Google, zet de lampen in de woonkamer uit” of “He Google, zet de lampen bij de tv wat minder fel”.

Hoe je Innr koppelt met Google Home staat hieronder uitgelegd in ons stappenplan:

Stappenplan Google Home koppelen aan Innr:

 1. Zorg dat de lampen van Innr gekoppeld zijn met een Philips Hue bridge.
 2. Open de Google Home app en klik op het plusje aan de linker bovenzijde.
 3. Klik op apparaat instellen en klik dan op heb je al iets ingesteld?
 4. Type in de zoekbalk Philips Hue in en koppel het Philips Hue account met Google Home.
 5. Nu zul je zien dat ook de lampen die gekoppeld zijn met de bridge in je Google Home account staan.

Innr lampen updaten

Het updaten van Innr lampen kan wanneer deze verbonden zijn met de Innr Bridge, en dus niet wanneer deze met een Philips Hue bridge gekoppeld zijn. Het goede nieuws hierbij is wel dat Innr heeft laten weten dat firmware updates niet nodig zijn, gezien de slimme lampen vanuit de productie aan alle eisen voldoen. Mocht er toch een moment komen dat er een aanbevolen update komt, doe dit dan met gebruik van je Innr Bridge.

Innr-startpakket

Innr Bundles – Bespaar met mooie (start)pakketten

Of je nu voor het eerst met de slimme lampen van Innr aan de slag gaat of juist je huidige installatie uit wilt breiden, check altijd eerst even de beschikbare Innr Bundles. Vrijwel altijd voordeliger dan losse producten.

Bekijk opties Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts