Innr filament ledlamp review

Maarten Reijneveld Laatste update: 04-08-2021

Innr is goed bezig met het uitbreiden van haar productportfolio, zo lanceerde ze pas een 4-meter slimme ledstrip. Ook verwacht Innr binnenkort nieuwe slimme tuinverlichting, basisarmaturen en inbouw ledlampen te introduceren.

innr filament ledlamp review

Nieuwe Innr filamentlampen © Smarthomeweb

Wij kregen deze week ook twee interessante pakketjes toegestuurd met twee nieuwe Innr smart lampen. Deze lampen hebben we natuurlijk meteen uitgetest en een Innr filament ledlamp review over geschreven. Geen zin om de gehele review te lezen? Ga dan direct door naar het eindoordeel van deze Innr filament ledlamp review en lees mijn conclusie van deze review.

Inhoud van deze review:

Wat zijn dit voor slimme lampen?

Vorige week schreven we er al een nieuwsbericht over dat Innr twee nieuwe slimme filament lampen geïntroduceerd, en nu hebben we ze zelf ook! Filament lampen lijken op de traditionele gloeilampen, maar hebben wel de technologie van een ledlamp. Zelf noemen wij dit mooie zuinige gloeilampen en ook deze Innr lampen zien er goed uit en zijn te verkrijgen in wit en in een vintage kleur.

Momenteel is Innr de enige aanbieder van slimme filament lampen. Persoonlijk vind ik dit een goede innovatie op het gebied van slimme verlichting. Voorheen waren er alleen maar slimme lampen die wit mat glas hadden. Niet echt mooi om in een glazen lampenkap te hangen waardoor de lamp zichtbaar is.

Functies van de Innr filament lampen

De filament lampen van Innr werken met ZigBee, erg interessant wanneer je al ZigBee apparaten in huis hebt. Wel dien je voor gebruik hiervan in het bezit te zijn van een Innr bridge. Heb je geen Innr bridge dan kun je gelukkig ook gebruik maken van een Philips Hue bridge, dit is ideaal wanneer je het huis wilt uitbreiden met slimme verlichting en je al Philips Hue lampen hebt.

Beide lampen branden in verschillende kleuren, zo brand de witte lamp in de kleur warm wit (2700k) en de vintage lamp in kaarslicht (2200k). Via de Innr of Hue app kun je de lampen eenvoudig aan en uit zetten of dimmen.

Slimme lampen hebben helemaal een toegevoegde waarde wanneer je ze aan elkaar of met andere slimme apparaten koppelt. Koppel je de lampen aan elkaar dan hoef je ze niet afhankelijk van elkaar aan of uit te doen, maar dan kun je ze allemaal met één knopje direct bedienen. Ook kan het handig zijn om de lampen te groeperen per kamer.

Het is dus zeer interessant om met deze slimme lampen van Innr scenario’s te bedenken. Een voorbeeld is wanneer je een scenario “thuis” maakt. Via de Innr of Philips Hue app kun je zelf bepalen welke lampen moeten branden wanneer je thuis komt. Ook zou dit eventueel kunnen op een bepaalde tijd. Dus wil je dat alle lampen om 20:00 gaan branden, stel dit dan eenvoudig in via de app.

Design van de Innr filament ledlampen

Na het open maken van de doosjes waar de lampen in zaten, waren we vrij positief verrast. Eindelijk een keer “mooie” slimme lampen. In vergelijking met veel andere slimme lampen, die er vaak mat en wit uit zien, zien deze lampen van Innr er erg mooi uit. Het zijn lampen die kunt gebruiken met andere glazen lampen, zie bijvoorbeeld de foto hieronder.

Innr filament lampen

Voorheen was het geen gezicht om een slimme lamp in zo’n lamp te doen.

Specificaties van de ledlampen

Niet heel onbelangrijk om even naar de specificaties van de ledlampen te kijken. Hieronder staan de specificaties van de filament lampen opgesteld.

Innr smart lamp filamentSpecificaties
AfmetingenHoogte: 12 cm Breedte: 6 cm
ProtocolZigBee
FittingE27
KleurenWhite & Vintage
EnergielabelA++
Indicatieprijs€ 16,99 – € 17,99

Mijn conclusie Innr filament ledlampen review

Het eerste wat mijn opvalt aan de lampen is de design van de lampen. Vooral in vergelijking met het huidige aanbod aan slimme lampen zijn dit echt mooie lampen. Wanneer je thuis veel lampen hebt met een glazen kap, wat bij mij het geval is, zijn deze lampen echt een uitkomst. Om in deze lampen witte matte lampjes te doen is geen gezicht, deze filament lampen zorgen weer mooi gezicht.

Ook vind ik het goed dat de Innr lampen met mijn huidige Philips Hue lampen kunnen communiceren, hierdoor hoef ik niet nog een bridge aan te schaffen. Ook voorkom je hiermee nog meer kabels in je huis en kun je de Philips Hue en Innr lampen met elkaar koppelen.

Verder viel de prijs van de lampen mij ook op. Zelf had ik verwacht dat de lampen duurder zouden zijn en vind ik een prijs van rond de 16 euro voor een slimme lamp erg aantrekkelijk.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.