IKEA vult assortiment aan met nieuwe slimme apparaten

ikea slimme producten

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

IKEA lanceert in totaal 3 nieuwe producten. Een luchtreiniger in de STARKVIND productlijn, een slimme afstandsbediening in de STYRBAR productlijn en een bluetooth speaker in combinatie met een lamp. IKEA staat bekend om de smart home producten met dubbele functie, voorbeelden zijn de tafellamp- en boekenplankspeaker van IKEA. Zo ook bij een aantal van deze nieuwe producten, deze hebben meerdere functies en zijn niet alleen specifiek voor één doeleind gemaakt.

IKEA STARKVIND luchtreiniger

Allereerst een nieuwe luchtreiniger onder de naam IKEA STARKVIND, deze luchtreiniger kan je in twee opties bestellen:

  • De IKEA STARKVIND luchtreiniger, dit is de normale luchtreiniger welke geleverd wordt met een standaard en je volledig als luchtreiniger gebruikt. IKEA verkoopt de luchtreiniger voor €99,95.
  • De IKEA STARKVIND tafel met luchtreiniger, dit is een bijzettafel met onder het tafelblad de luchtreiniger welke ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De tafel met luchtreiniger is bij IKEA te koop voor €149,-.

Beide luchtreinigers kan je handmatig aanpassen naar het niveau dat jij wilt maar zijn ook in een automatische stand te zetten. De IKEA STARKVIND luchtreinigers zijn beide te verbinden met de IKEA TRADFRI verbindingshub waardoor je de luchtreinigers volledig kunt bedienen via de IKEA Home smart-app. Ook is de luchtkwaliteit te zien en kan je timers instellen om op bepaalde tijdstippen de lucht te reinigen.

IKEA STYRBAR afstandsbediening

Dankzij de IKEA STYRBAR afstandsbediening kan je nu gemakkelijk meerdere lichtbronnen tegelijk bedienen met één simpele klik op de knoppen. Door deze afstandsbediening maakt IKEA het gemakkelijker om jouw slimme verlichting te bedienen zonder dit te moeten doen via de app. Met deze afstandsbediening van IKEA kan je maximaal 10 LED-lampen tegelijk bedienen. Je kunt de lampen dimmen, aan- of uitzetten en langzaam van warm naar koud licht schakelen of andersom. Met één druk op de knop kun je deze de sfeer volledig naar je hand zetten in huis. De afstandsbediening bevat een magneet waardoor deze gemakkelijk tegen een wand te bevestigen is. De IKEA STYRBAR afstandsbediening is te verkrijgen bij IKEA voor €9,99.

IKEA Vappeby: bluetooth speaker met ingebouwde lamp

Nog niet officieel gepresenteerd, maar wel al uitgelekt is de IKEA Vappeby. De IKEA Vappeby is een bluetooth speaker die ook als lamp te gebruiken is, weer een IKEA smart home product wat meerdere functies heeft dus. De bluetooth speaker is al gekeurd in Amerika door de FCC,  de FCC is een keuringsbedrijf die bijna alle consumentenelektronica controleert op een aantal gestelde eisen. Vaak als een product daar is gekeurd wordt het niet veel later gelanceerd op de consumenten markt. Wij zoomen alvast in op de belangrijkste eigenschappen van de IKEA Vappeby bluetooth speaker:

  • De bluetooth speaker heeft een Spotify Tap-knop. Wanneer je deze knop indrukt zal de speaker verder gaan met afspelen van muziek op Spotify waar je gebleven was met luisteren of Spotify kiest een nummer voor jou.
  • Zoals eerder al verteld heeft de IKEA Vappeby een ingebouwde lamp. Je kunt de lamp en de speaker tegelijk gebruiken.
  • De IKEA Vappeby lijkt qua uiterlijk op de vorm van een paddenstoel en is dankzij een handvat bovenop makkelijk te dragen.
  • Je laadt de speaker op via een usb-c aansluiting. De bluetooth speaker gaat ongeveer 13 uur mee wanneer je op halve kracht muziek luistert en de lamp gebruikt. Wanneer je beide intensiever gebruikt zal dit korter zijn.

Wanneer de IKEA Vappeby op de markt komt en voor welke prijs de bluetooth speaker te koop zal zijn is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts