IKEA Tradfri lampen instellen voor zonsondergang nu mogelijk

ikea home smart scenes

▲ Een IKEA Tradfri lamp, ter illustratie © Tigchelaar/Smarthomeweb

Het is vanaf nu mogelijk om IKEA Tradfri lampen in te stellen voor zonsondergang of zonsopkomst. Middels een update van de IKEA Home Smart app kunnen de lampen automatisch aanspringen of net voor zonsondergang geactiveerd worden.

Een van de grote voordelen van slimme lampen is dat je je slimme verlichting kunt automatiseren. Laat bijvoorbeeld de lampen aanspringen op specifieke tijdstippen óf bedien ze met spraak, zodat je niet de bank hoeft te verlaten om op het lichtknopje te drukken.

De lampen aan laten springen bij zonsondergang? Ook veel smart home merken met slimme lampen bieden deze optie. IKEA deed dit nog niet, maar vanaf nu wel: met een update van de IKEA Home Smart app kunnen de lampen van IKEA Tradfri ingesteld worden voor zonsondergang of -opkomst.

IKEA Tradfri activeren bij zonsopkomst of -ondergang

De slimme verlichting van IKEA – ook wel bekend als IKEA Tradfri lampen – kunnen met de update geautomatiseerd worden voor zonsondergang en zonsopkomst. Zo kun je de lampen automatisch aan laten springen als het donker begint te worden of juist uitzetten als het wat lichter wordt buiten.

Het klopt dat het mogelijk was om reeds tijdstippen aan te geven wanneer de slimme IKEA Tradfri lampen aan zouden moeten gaan (of juist uit), maar hier kon nog geen rekening gehouden worden met de actuele tijd van zonsondergang.

Update IKEA Home Smart

Tot vandaag, wat diverse media meldden dat de IKEA Home Smart app een update heeft ondergaan. Een van de nieuwigheden is dat de lampen nu ingesteld kunnen worden voor zonsondergang. Je kunt met behulp van timers ook aangeven dat de slimme lampen bijvoorbeeld een paar minuten voor zonsondergang al geactiveerd moeten worden.

Geen primeur voor IKEA

IKEA is met deze mogelijkheid zeker niet de eerste smart home aanbieder. Merken als Philips Hue bieden deze functie namelijk al langer en onlangs kwam ook naar voren dat Google routiens test voor zonsondergang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts