IKEA SYMFONISK binnenkort te bedienen via Tradfri app

ikea-symfonisk bedienen met ikea tradfri

▲ Wifi speakers van IKEA © IKEA

IKEA heeft vandaag aangekondigd dat Symfonisk producten binnenkort te besturen zullen zijn via de IKEA Tradfri app en de Symfonisk afstandsbediening.

Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om de Symfonisk speakers te integreren in smart home scenario’s met andere slimme IKEA artikelen. Na een update van de Tradfri app, die we in het najaar kunnen verwachten, zullen de bedieningsmogelijkheden een feit zijn. Tot die tijd zijn de speakers enkel te bedienen via de Sonos app.

Symfonisk speakers bedienen met Tradfri app

Symfonisk is de benaming voor de slimme speakers die IKEA aanbiedt. In samenwerking met Sonos zijn deze speakers met WiFi uitgebracht in twee varianten: een tafellamp en een boekenplank speaker. Sinds augustus zijn de speakers te vinden in de schappen van de Zweedse meubelgigant.

De mogelijkheid om zo’n speaker te kunnen koppelen met andere slimme producten van IKEA Tradfri opent veel mogelijkheden. Zo kunnen gebruikers met een druk op de knop slimme verlichting van IKEA uit zetten, de muziek uitschakelen op de speaker en binnenkort zelfs slimme rolgordijnen laten sluiten. Zo licht IKEA ook mogelijkheden uit met de slimme gordijnen KADRILJ en FYRTUR, waarvan een exacte verkoopdatum helaas nog niet bekend is. Opvallend is dat IKEA ook laat weten dat andere Sonos speakers na de update via de Tradfri app te bedienen zullen zijn.

IKEA SYMFONISK – Mooie slimme speaker met een lamp

symfonisk tafellamp

Bekijk hier de nieuwe IKEA SYMFONISK tafellamp. De slimme speaker werkt met WiFi en is te verkrijgen in een witte of zwarte kleur. Lees meer…

Meer informatie

Speakers van IKEA bedienen met afstandsbediening

Ook biedt IKEA de mogelijkheid om de Symfonisk speakers zonder tussenkomst van een smartphone of tablet te kunnen bedienen: gewoon middels een afstandsbediening. Hiermee kunnen nummers bediend worden. Gebruikers kunnen de afstandsbediening zelf plaatsen op een plek waar zij het meeste voordeel uithalen, bijvoorbeeld op de koelkast.

Tradfri verbindingshub is vereist

Om de Symfonisk speakers te kunnen bedienen via de Tradfri app, dient er wel een Tradfri verbindingshub in huis te staan. Deze smart home controller maakt het mogelijk om individuele apparaten te koppelen en te groeperen, om ze vervolgens te kunnen bedienen middels een smartphone of tablet. Ook voor de afstandsbediening is de verbindingshub noodzakelijk.

ikea-symfonisk-speaker

Licht en geluid ‘belangrijke sfeerbepalers’

Dat licht en geluid twee belangrijke factoren zijn voor het bepalen van sfeer in huis, blijkt uit het Life at Home onderzoek wat IKEA heeft verricht: 59% van de ondervraagden laat weten muziek op te zetten om een thuisgevoel te creëeren en 58% is zelfs van mening dat eten lekkerder smaakt met achtergrondmuziek.

IKEA wilt er alles aan doen om het aanpassen van licht en muziek naar eigen wens zo makkelijk mogelijk te maken: “Bij IKEA willen we het zo makkelijk mogelijk maken om met licht en geluid de sfeer in huis aan te passen aan je eigen wensen. De integratie van technologie en meubels helpt ons hierbij, met de SYMFONISK producten als mooi voorbeeld”, aldus Björn Block, de Business Leader van IKEA Home Smart,

IKEA TRÅDFRI starterskit – Inclusief verbindingshub

ikea starterskit

Met de IKEA verbindingshub kun je slimme apparaten met elkaar koppelen. In deze starterskit zitten twee slimme lampen, een verbindshub en een afstandsbediening, een goede start voor! Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze starterskit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts