IKEA slimme stekker (smart plug)

Met de slimme stekker van IKEA kun je apparaten met een stekker aan- en uitzetten met je app. Ook kun je handige timers zetten, waardoor apparaten aan- of uitgaan op een bepaalde tijd.
ikea slimme stekker
De slimme stekker van IKEA TRADFRI © IKEA

Eindelijk ook een IKEA slimme stekker! Met deze slimme stekker van IKEA kun je apparaten op een slimme manier bedienen, denk hierbij aan een armatuur, koffiezetapparaat of elk andere huishoudelijk apparaat. Het mooie van deze IKEA slimme stekker is dat deze ook erg gunstig geprijsd is, zo betaal je voor deze smart plug slechts 9,99 euro. Wel is de stekker vrij groot, maar wanneer je deze juist plaatst, is er gewoon plek voor een andere stekker in een duaal stopcontact.

Wat kun je met de IKEA slimme stekker?

Met de slimme stekker van IKEA kun je huishoudelijke apparaten via de IKEA Home smart app bedienen. In de app kun je stekker dan aan- of uitzetten, daarnaast is er ook een mogelijkheid om een timer op de stekker te zetten. Zo kun je op bepaalde dagen automatisch een apparaat in- of uitschakelen. Een voorbeeld is dat je elke dag om 18:00 een lamp aanzet. Deze slimme stekker werkt met het systeem van IKEA, hierdoor moet je dus wel gebruik maken van de IKEA TRADFRI hub.

Met de IKEA TRADFRI hub kun je verschillende slimme apparaten van IKEA met elkaar koppelen. Als je slimme verlichting hebt en een smart plug van IKEA kun je de verlichting koppelen met de stekker. Het mooie hiervan is dat je dan slimme lampen kunt gebruiken met “niet slimme” lampen en alles tegelijk aan of uit kunt zetten. Naast het bedienen van de stekker via een app kun je ook gebruik maken van IKEA TRADFRI accessoires, zoals een afstandsbediening, draadloze dimmer of een draadloze bewegingssensor.

Handleiding slimme stekker IKEA

Om je beter op weg te helpen met de slimme stekker van IKEA hebben we een IKEA slimme stekker handleiding geschreven. Met deze handleiding kun je nog meer uit IKEA smart home producten halen. Wist je bijvoorbeeld als dat je IKEA kunt koppelen met Google Home? Door deze koppeling te maken kun je ook producten met spraak bedienen, zo kun je met een Google Home Mini de rolgordijnen van IKEA omhoog laten rollen door simpelweg Google Assistant een commando te geven.

IKEA slimme stekker Google Home koppeling

Door je IKEA apparaten te koppelen met Google Home kun je dus apparaten van IKEA bedienen met spraak. Wel heb je natuurlijk een Google Home speaker nodig en smart home apparaten van IKEA. Wanneer je de IKEA apparaten goed geïnstalleerd hebt via de app en de Google Home app hebt dien je de volgende stappen te nemen om de IKEA slimme stekker te koppelen met Google Home.

  1. Open de Google Home app.
  2. Klik op het plusje linksboven.
  3. Klik op ‘Apparaat instellen’.
  4. Vervolgens klik je op ‘Heb je al iets ingesteld?’
  5. Zoek IKEA Home Smart op in het rijtje en klik deze aan.
  6. Log hier in je met IKEA Home smart app en geef toestemming dat je de Google Home koppeling maakt.
  7. Geef vervolgens aan welke apparaten in welke kamer staan en maak eventueel nieuwe kamers aan.

IKEA slimme stekker koppelen aan Hue

We zijn momenteel nog even aan het testen hoe we de IKEA slimme stekker kunnen koppelen met het systeem van Hue. Lampen en andere accessoires, zoals afstandsbedieningen zijn ook te koppelen aan het Hue systeem. Helaas is het ons nog niet gelukt om de IKEA slimme stekker te koppelen aan Hue. We komen zo snel mogelijk terug met een stappenplan!

IKEA TRADFRI stopcontact resetten

Mocht je koppel problemen hebben dan is het resetten van een apparaat altijd een uitkomst. Vaak staat een product nog gekoppeld aan een ander systeem en zal daarom niet op zoek gaan naar een nieuw systeem. Ga je een nieuw product koppelen en wordt deze niet gevonden dan kan resetten altijd een oplossing zijn. Met reset zet je het product simpelweg gewoon weer terug naar zijn fabrieksinstellingen. De IKEA TRADFRI stopcontact reset je als volgt: zorg dat het stopcontact voorzien is van stroom, draai deze dan om en steek een naald in de reset-opening. Wacht 10 seconden en probeer dan op nieuw de IKEA smart stekker te koppelen met bijvoorbeeld Google Home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts