Home » Smart home nieuws » Ikea slimme rolgordijnen verkrijgbaar!

Ikea slimme rolgordijnen verkrijgbaar!

rolluik openen smartphone

 © Smarthomeweb
Bram Tigchelaar · 16 augustus 2019

Eindelijk is het zo ver en zijn de IKEA TRÅDFRI  slimme rolgordijnen leverbaar. In februari werden de smart rolgordijnen al verwacht, maar deze werden uitgesteld tot augustus. De reden van de uitstel had te maken met het toevoegen van meer functionaliteiten aan het besturingssysteem van de gordijnen. Momenteel zijn de gordijnen erg gewild en beperkt in voorraad, maar hieronder lees je meer over de smart home gordijnen van IKEA.

Ook handig: IKEA TRÅDFRI starterskit 

ikea starterskitOok heeft IKEA nu een handige TRÅDFRI slimme verlichting starterskit, hiermee kun je starten met slimme verlichting in je huis. In het pakket zitten twee slimme lampen, bridge en een afstandsbediening. Met dit starterskit kun je al de lampen bedienen met je smartphone. Lees meer…

Twee verschillende slimme rolgordijnen

Op de webshop van IKEA is te zien dat er twee verschillende rolgordijnen te koop zijn: een verduisterende rolgordijn FYRTUR en een rolgordijn KADRILJ. Beide rolgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende maten waar ook verschillende prijzen voor worden gerekend. De FYRTUR is iets prijziger dan de KADRILJ en heeft een prijsverschil van €20,-.

Beide gordijnen zijn te besturen middels een bijgeleverde afstandsbediening. Ook is er een mogelijkheid om de rolgordijnen te integreren in je smart home, hier heb je wel een IKEA hub voor nodig. Voordeel hiervan is wel dat je de rolgordijnen kunt bedienen met Amazon Alexa of Google Assistant. Ook maakt dit het mogelijk om de rolgordijnen te groeperen, zodat je de gordijnen niet afhankelijk van elkaar hoeft te bedienen.

De kosten en maten

Bekijk hieronder een tabel met de verschillende kosten en maten van de twee slimme rolgordijnen. Hier zie je welke verschillende maten er zijn en welke prijzen hiervoor gerekend worden.

AfmetingKADRILJFYRTUR
60 x 195 cm€ 99,95€ 119,-
80 x 195 cm€ 109,-€ 129,-
100 x 195 cm€ 119,-€ 139,-
120 x 195 cm€ 129,-€ 149,-
140 x 195 cm€ 139,-€ 159,-

Bij aanschaf van de rolgordijnen word een afstandsbediening geleverd waarmee je de rolgordijnen kunt besturen. De rolgordijnen werken op batterijen en deze worden er ook bij geleverd, omdat het hier gaat om een oplaadbare batterij zit er ook een acculader bij om de batterij weer op te laden. Verder zit er in de verpakking ook een signaalversterker, deze zorgt voor een verbinding met de afstandsbediening en het gordijn.

Wil je de rolgordijnen automatiseren of koppelen met andere smart home apparaten in huis, dan dien je een IKEA hub aan te schaffen. Deze hub kost momenteel in de webshop van IKEA € 32,95 en werkt ook met andere slimme IKEA apparaten.

Overige informatie over de slimme rolgordijnen

Het gaat hier natuurlijk om elektrische rolgordijnen, het valt daarom direct op dat er geen koord te vinden is aan het rolgordijn. Dit is extra veilig voor kleine kinderen, maar de rolgordijn kan alleen elektrisch bediend worden. Ook is te lezen op de website dat de rolgordijnen niet op maat gemaakt kunnen worden.

Verder zijn de rolgordijnen makkelijk te installeren. De gordijnen zijn voorgeprogrammeerd en kunnen direct bestuurd worden met de bijgeleverde afstandsbediening. Wel dien je de bijgeleverde signaalversterker binnen 10 meter van het gordijn te plaatsten in het stopcontact.

Check hier de rolgordijnen van IKEA – Nu verkrijgbaar!

ikea rolgordijnenBestel nu de slimme rolgordijnen van IKEA online. De rolgordijnen zijn te verkrijgen in twee verschillende soorten en in verschillende maten. Bedien de rolluiken met een afstandsbediening, smartphone of op tijd. Lees meer…

Meer smart home nieuws

ring stick up cam derde generatie
google nest audio
ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot