IKEA rolt HomeKit ondersteuning uit voor Tradfri bewegingssensor en snelkoppeknop

Rob Tigchelaar Laatste update: 19-02-2021

IKEA rolt de HomeKit-ondersteuning voor haar smart home apparaten verder uit: ook de Tradfri bewegingssensor en de snelkoppelknop ondersteunen nu het smart home platform van Apple.

ikea home smart scenes

IKEA Tradfri lamp © Tigchelaar/Smarthomeweb.nl

Goed nieuws voor smart home liefhebbers die gebruik maken van het Apple HomeKit smart home platform én hun slimme woning willen uitbreiden met een IKEA Tradfri bewegingsmelder of snelkoppelknop: beide smart home apparaten bieden nu ondersteuning voor HomeKit.
IKEA Tradfri en Apple HomeKit

Bij de eerstvolgende firmware-update krijgen de IKEA Tradfri slimme bewegingsmelder en de snelkoppelknop, een slimme schakelaar, beide ondersteuning voor Apple HomeKit.

Hoewel de update nog niet overal beschikbaar is, weet website HomeKit Authority wel al te melden dat de ondersteuning gearriveerd is in Engeland.

Met de ondersteuning voor Apple HomeKit kunnen smart home eigenaren de bewegingsmelder en de snelkoppelknop met hun iPhone, iPad of Macbook bedienen. Ook voice assistant Siri kan gebruikt worden om de gadgets aan te sturen met spraakopdrachten.

De IKEA smart home producten kunnen reeds aangestuurd worden via Google Assistant.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Tradfri snelkoppelknop en bewegingsmelder

De IKEA Tradfri snelkoppelknop werd onlangs officieel gelanceerd door IKEA. Deze smart ‘shortbutton’ maakt het mogelijk om smart home scenario’s te activeren met een simpele klik op de knop.

De laatste IKEA smart home lancering waren gekleurde Tradfri GU10 slimme spots met kleuren.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.