IKEA rolt HomeKit ondersteuning uit voor Tradfri bewegingssensor en snelkoppeknop

ikea home smart scenes

▲ IKEA Tradfri lamp © Tigchelaar/Smarthomeweb.nl

IKEA rolt de HomeKit-ondersteuning voor haar smart home apparaten verder uit: ook de Tradfri bewegingssensor en de snelkoppelknop ondersteunen nu het smart home platform van Apple.

Goed nieuws voor smart home liefhebbers die gebruik maken van het Apple HomeKit smart home platform én hun slimme woning willen uitbreiden met een IKEA Tradfri bewegingsmelder of snelkoppelknop: beide smart home apparaten bieden nu ondersteuning voor HomeKit.

IKEA Tradfri en Apple HomeKit

Bij de eerstvolgende firmware-update krijgen de IKEA Tradfri slimme bewegingsmelder en de snelkoppelknop, een slimme schakelaar, beide ondersteuning voor Apple HomeKit.

Hoewel de update nog niet overal beschikbaar is, weet website HomeKit Authority wel al te melden dat de ondersteuning gearriveerd is in Engeland.

Met de ondersteuning voor Apple HomeKit kunnen smart home eigenaren de bewegingsmelder en de snelkoppelknop met hun iPhone, iPad of Macbook bedienen. Ook voice assistant Siri kan gebruikt worden om de gadgets aan te sturen met spraakopdrachten.

De IKEA smart home producten kunnen reeds aangestuurd worden via Google Assistant.

Tradfri snelkoppelknop en bewegingsmelder

De IKEA Tradfri snelkoppelknop werd onlangs officieel gelanceerd door IKEA. Deze smart ‘shortbutton’ maakt het mogelijk om smart home scenario’s te activeren met een simpele klik op de knop.

De laatste IKEA smart home lancering waren gekleurde Tradfri GU10 slimme spots met kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts