‘IKEA Home Smart scenes’ ondersteuning wordt uitgerold

ikea home smart scenes

▲ Met IKEA Home Smart scenes kunnen meerdere apparaten tegelijk bediend worden. © H. Nap

IKEA is bezig met het uitrollen van de update voor ondersteuning van scenes. Met deze IKEA Home Smart scenes kunnen gebruikers scenario’s realiseren, waar meerdere IKEA smart home producten tegelijk bediend worden. De update ondersteunt ook de nieuwe IKEA Shortcut Buttons.

Goed nieuws voor eigenaren van IKEA smart home producten: op kort termijn kunnen er namelijk IKEA Home Smart scenes gerealiseerd worden. Op het moment van schrijven is de meubelgigant bezig met het uitrollen van de ondersteuning voor deze smart home scenario’s voor het IKEA Home Smart platform. Het gaat om de firmware-update 1.12.31 voor de IKEA Tradfri Gateway.

IKEA Home Smart producten opnemen in scenes

Met deze ondersteuning is het straks mogelijk om meerdere IKEA Home Smart producten tegelijkertijd te bedienen, denk aan slimme verlichting van IKEA Tradfri of Symfonisk smart speakers. De verschillende producten kunnen opgenomen worden in IKEA Home Smart scenes; geautomatiseerde smart home scenario’s.

Zo kun je bijvoorbeeld een scene maken waarbij alle IKEA Home Smart producten met een druk op de knop uitgeschakeld worden. Of dat de lampen in een specifieke lichtsterkte aangepast worden als je op de bank ploft om je favo-serie op Netflix verder te kijken.

Na de update van de IKEA Home Smart app is er een apart gedeelte te vinden voor scenes.

Ondersteuning voor IKEA Shortcut Buttons

Naast de ondersteuning voor het kunnen maken van scenario’s, komt er met de update ook ondersteuning voor IKEA Shortcut Buttons: slimme schakelaars waarbij een specifieke scene geactiveerd kan worden. Dit kan in sommige gevallen beter werken dan bijvoorbeeld de bediening via een voice assistant.

Denk aan de mogelijkheid om een IKEA Shortcut Button op je nachtkastje te monteren, om daarmee alle IKEA smart home apparaten in de woonkamer uit te schakelen (of te activeren als je wakker wordt).

Op het moment van schrijven zijn de slimme knoppen van IKEA nog niet beschikbaar. Diverse bronnen weten wel te melden dat de verkoopprijs per knop rond de 10 euro zal zijn.

One comment
  1. Al jaren maak ik gebruik van lampen van Ikea in combinatie met een hub en een Google assistent. Ook heb ik in een andere ruimte lampen van Calex lampen waarmee ik scenes kan maken. Deze vind ik terug in de Home app van Google. De scenes van Ikea niet. Doe ik iets fout of is Ikea nog niet zo ver?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts