‘Ikea en Sonos werken aan verborgen speaker in kunstwerk’

Laatste update: 07-04-2021

Het lijkt erop dat Ikea en Sonos binnenkort een nieuw product aankondigen, namelijk een kunstwerk voor aan de muur met een speaker aan boord.

stoffen unisk frontje ikea symfonisk

Ikea Symfonisk © Ikea

Ikea en Sonos zijn begonnen met het teasen van nieuwe producten. Dat blijkt uit een Instagramverhaal dat onlangs gedeeld werd door Sonos. Waarschijnlijk gaat het om twee verschillende producten.
Ikea-kunstwerk met ingebouwde speaker?

De redactie van The Verge is één van de eerste websites die informatie over de nieuwe soort speaker in handen heeft. Helaas heeft de redactie niet ontzettend veel in handen, maar het lijkt wel zeker te zijn dat Sonos en Ikea dus werken aan een kunstwerk voor aan de muur met een ingebouwd speakersysteem.

Onduidelijk is echter of het complete kunstwerk een speaker is of dat slechts een deel als speaker functioneert. Ook is niet duidelijk in hoeverre je zelf het kunstwerk aan de muur kunt veranderen of aanpassen (want we kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment op iets uitgekeken bent).

Het zou in elk geval niet vreemd zijn wanneer Ikea en Sonos met een dergelijke product komen aanzetten. Tot nu toe bestaat de huidige Symfonisklijn uit het combineren van design, audio en praktisch nut. De boekenplankspeaker kan daadwerkelijk als een boekenplank gebruikt worden, bijvoorbeeld, terwijl de slimme speaker in de lamp ook als tafellamp gebruikt wordt.

Daarnaast is het zo dat die boekenplankspeaker veelal gebruikt worden als aanvulling op de Sonos Arc- en Beam-soundbars, omdat je ze goed kunt wegwerken. Maar twee kunstwerken aan de muur waar het geluid uit kan komen, is natuurlijk nóg beter weg te werken.

Andere plannen

Daarnaast wordt er mogelijk gewerkt aan een nieuwe tafellampspeaker. Die speaker, met de geluidskwaliteit van een Sonos Play:1, krijgt waarschijnlijk dezelfde prijs als het huidige model. De boekenplankspeaker krijgt naar verluidt geen nieuw model op korte termijn.
Zowel Sonos als Ikea hebben niets meer aangekondigd verder. Nu is het de vraag wat we kunnen verwachten en wanneer we meer nieuws te horen krijgen. We zullen dus nog even geduld moeten tonen.

Pocket-lint heeft als eerste de Instagramverhalen gespot, terwijl The Verge meer nieuws kon delen.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.