IFTTT koppelen aan Google Home

ifttt met google home koppelen

▲ If This Than That start scherm © Smarthomeweb

Met een Google Home speaker kun je veel meer dan alleen maar vragen stellen. Juist door Google Home te koppelen aan verschillende apparaten, kun je hier optimaal gebruik van maken. Zo kun je Hue lampen met spraak bedienen of Netflix op je televisie aanzetten met een spraakcommando.

Echter zijn niet altijd alle apparaten eenvoudig te koppelen met Google Home. Hiervoor dien je vaak een kleine omweg te maken, om ze alsnog met Google Home te bedienen. De beste oplossing hiervoor is IFTTT koppelen aan Google Home. Eerder schreef Bram ook een handleiding voor IFTTT Hue mogelijkheden (zeker een tip om deze ook te lezen als je Hue lampen hebt). In deze blog vertel ik je over de verschillende mogelijkheden die je kunt benutten met een IFTTT Google Home koppeling.

Waarom IFTTT Google Home koppeling?

De voornaamste reden om IFTTT Google Home koppeling te gebruiken is om apparaten die Google Assistent niet ondersteunen alsnog te kunnen koppelen met Google Home. Ik zet deze en een aantal andere reden op een rij waarom deze koppeling zo interessant is:

 • Je kunt veel meer apparaten koppelen aan Google Home, ook apparaten die geen Google Assistent ondersteuning bieden
 • Je kunt eenvoudige spraakcommando’s instellen voor het bedienen apparaten
 • Je kunt zelf bedachte woorden als spraakcommando instellen en hiermee meerdere apparaten tegelijk laten reageren
 • Je kunt veel makkelijker services van derden aansturen met behulp van je Google Home speaker

Zoals je ziet is de koppeling dus geweldig en zijn de mogelijkheden straks eindeloos. Laat ik wat interessante voorbeeld IFTTT Google Home koppelingen met Google Home op een rij zetten.

google nest hub max

Nieuw: Google Nest Hub Max

Ook een leuke nieuwe gadget is de Google Nest Hub Max. Dit is een nieuwe smart display van Google, het apparaat heeft een iets groter scherm dan zijn voorganger en ook een camera. Met de smart display creëer je overzicht in je smart home en kun je apparaten bedienen via het scherm.

Bekijk Meer info

Met IFTTT een complete kamer bedienen met spraak via Google Home

In een smart home is het onwijs interessant om met spraak een bepaalde scene te starten. Bij Philips Hue kun je bijvoorbeeld Philips Hue scenes maken, waarna je specifieke lampen in kunt stellen in bepaalde kleuren of lichtsterktes. Uiteraard kun je hiervoor al Google Home gebruiken, maar dan kun je slechts een productgroep aansturen.

Met IFTTT met Google Home koppelen kun je heel veel productgroepen laten reageren op een specifiek spraakcommando. Zo kun je bij thuiskomst alle slimme stekkers, specifieke lichten en bijvoorbeeld je slimme espressomachine aanzetten.

Google Home eenvoudig koppelen aan apps van derden met IFTTT

koppel google home met services met ifttt

Koppel Google Home met services met IFTTT.

Naast het bedienen van meerdere producten met een spraakcommando, is het ook mogelijk om nog makkelijker een koppeling te maken met apps van derden. Zo vind je in IFTTT ook een Applet voor Albert Heijn. Hiermee kun je bijvoorbeeld een spraakcommando aanmaken met Google Home, waarbij je heel snel een extra product aan je boodschappenlijstje in de Albert Heijn app kunt toevoegen.

Of wat dacht je van een koppeling met Google Home en je Canon Inkjet Printer? Hiermee kun je heel makkelijk documenten, tekstbestanden of foto’s printen met behulp van een door jou ingesteld spraakcommando! Uit ervaring kan ik zeggen dat dit echt heel goed werkt.

Hoe kun je IFTTT met Google Home koppelen?

Het koppelen van IFTTT aan je Google Home smart speaker is ontzettend eenvoudig. Ik heb de stappen hiervoor op een rij gezet:

 1. Download de IFTTT applicatie op je smartphone of tablet
 2. Klik rechts onderin het scherm op ‘My Applets’
 3. Druk rechtsboven op het grijze plusje
 4. Klik nu op ‘+this’ op het scherm
 5. Selecteer hier Google Assistent (je kunt gebruik maken van de zoekfunctie)
 6. Klik voor het instellen van een spraakcommando op ‘Say a simple phrase’ en typ de commando in die je wilt gebruiken (je kunt optioneel een tweede en derde variant op je spraakcommando invoeren)
 7. Geef het antwoord wat jij wilt horen van Google Home als reactie op jouw spraakcommando en sla de instellingen op
 8. Je keert nu terug naar het New applet scherm, waar je kunt klikken op ‘+that’ om een reactie op je spraakcommando in te stellen
 9. Selecteer nu met welke service je de commando wilt koppelen en volg desbetreffende stappen voor een geschikte reactie

Maak jij zelf momenteel al volop gebruik van IFTTT koppelen met Google Home? Dan ben ik onwijs benieuwd naar je ervaringen. Laat het me vooral weten, ook als je benieuwd bent naar specifieke suggesties of ideeën voor mogelijke koppelingen.

athom homey

Ook interessant: Athom Homey 

Verbind alles in huis met de Athom Homey. Deze smart home hub maakt het het mogelijk om verschillende domotica systemen aan elkaar te koppelen. De Athom Homey maakt het bijvoorbeeld mogelijk om meer dan  50.000 apparaten te koppelen van verschillende merken.

Bekijk Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
beveiligingscamera zonder wifi

Beveiligingscamera zonder wifi

Tegenwoordig werken veel beveiligingscamera's met wifi. Erg handig want zo kun je altijd op afstand zien wat er gebeurd, maar wat nou als de wifi uitvalt? Vaak neemt de camera dan ook niet meer op, tenzij je kiest voor een beveiligingscamera die werkt zonder wifi!
Lees meer