IFTTT beperkt gratis functionaliteiten met IFTTT Pro

ifttt pro

▲ Nieuw IFTTT Pro © If This Than That

Grootgebruiker van IFTTT? Dan mag je vanaf heden dokken, want met de komst van IFTTT Pro kun je alleen nog maar gebruik maken van de dienst tot maximaal drie applets (acties). Heb je meer applets dan zal je toch een abonnement af moeten sluiten. Toch blijken er wel enkele voordelen aan IFTTT Pro te zitten. Lees hier alles wat je moet weten over IFTTT Pro en wat het voor consequenties dit voor jou heeft.

Waarschijnlijk wanneer je IFTTT gebruikt heb je al een mailtje ontvangen dat je huidige free-forever IFTTT Standard plan niet langer meer ondersteund wordt na 7 oktober. Upgrade je het account niet na de 7de dan zullen je gemaakte applets (behalve drie) verdwijnen in het archief van IFTTT.

Wat veranderd er en wat is IFTTT Pro?

Op 10 september heeft de dienst If This Then That, IFTTT pro gelanceerd. De Pro versie is als het ware een upgrade van de standaard versie, waardoor je meer mogelijkheden hebt met de app. Zo kun je meerdere koppelingen maken in één applet. Dit is een beetje te vergelijken met Google Routines, waardoor je meerdere reacties krijgt met één actie. Helaas betekend de komst van de Pro versie dat de standaard versie beperkt wordt met drie applets.

Mocht je dus al gebruik maken van IFTTT  dan is het aantal applets dat je gratis gebruikt beperkt tot drie stuks. Wil je er meer, dan moet je gewoon betalen. Kies je voor de IFTTT Pro dan kun je oneindig applets maken, meerdere koppeling maken met de applets, moeten de applets een stuk sneller werken er is een customer service voor je beschikbaar.

LEES OOK
Nieuwe Amazon Echo Show 10: beweegt mee met gebruiker

Moet ik nu betalen voor IFTTT en wat zijn dan de kosten?

We zien het wel vaker dat bedrijven eerst klanten binden met een gratis service en later overstappen op een abonnementsvorm, denk bijvoorbeeld aan Dropbox en Onedrive. Ook IFTTT maakt gebruik van deze tactiek waardoor gebruikers genoodzaakt zijn om te betalen of om over te stappen naar een andere service. Voor sommige kan dit een lastige beslissing zijn, omdat sommige vaak overmatig gebruik maken van IFTTT.

Mocht je gebruik willen maken van IFTTT Pro dan gaat dit je 9,99 dollar per maand kosten. Wel heb je in de eerste maanden nog keuze om zelf een bedrag te kiezen zo is er een optie voor 3,99 of 5,99 dollar en is er een blanco keuze waarbij je aan kunt geven hoeveel je wilt betalen met een minimum van 1,99 dollar. Er is alleen een mogelijkheid om te betalen met creditcard.

kosten ifttt pro

Kosten IFTTT Pro

Wat gebeurt er als je niet upgrade naar IFTTT Pro?

Maak je al gebruik van IFTTT en heb je meer dan drie applets, dan zullen deze applets verdwijnen in het IFTTT archief op drie willekeurige applets na. Wanneer je nieuw bent met IFTTT en nog geen applets hebt gemaakt, kun je gewoon gebruik maken van het standaard IFTTT plan. Met het standaard IFTTT plan kun je dus drie standaard applets aanmaken en heb je niet de keuze om meerdere koppelingen te maken.

Besluit je om over te stappen naar IFTTT Pro dan zullen de verdwenen applets waar uit het archief gehaald worden en verschijnen in je account. Mocht je dit niet willen dan kun je gewoon gebruik maken van drie applets. Let wel op dat IFTTT random applets archiveert dus mocht je drie specifieke applets willen bewaren, dan dien je alles handmatig te archiveren op drie na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts