Huisdieren in de gaten houden: 3x slimme producten

huisdieren in de gaten houden

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Wanneer je een huisdier hebt, met name een hond, ben je vaak minder snel geneigd om even het huis te verlaten zonder je trouwe viervoeter. Het liefst houd je een oogje in het zeil, zodat je tijdig kunt ingrijpen of je huisdier kunt voorzien van zijn of haar behoeftes. Maar wist je dat hier hele slimme producten voor zijn: je kunt op verschillende manieren op afstand je huisdier in de gaten houden! Zo kun je huisdieren in de gaten houden met camera’s of bewegingsmelders en kunnen zelfs slimme babyfoons een oplossing bieden.

Producten om voor huisdieren in de gaten houden

Hou bijvoorbeeld huisdieren in de gaten die niet op de bank mogen liggen.

Voor het in de gaten houden van je huisdieren zijn er aantal slimme producten. Hierbij kun je denken aan camera’s, bewegingsmelders en geluidssensoren. Het is maar net wat jij precies wilt kunnen controleren. Daarbij heb je ook nog wensen op het gebied van actie ondernemen: wil je bijvoorbeeld de hond of kat kunnen toespreken? Ook dit is mogelijk!

Laten we drie voorbeeldsituaties bekijken waarbij het onwijs interessant kan zijn om je huisdier op een afstand in de gaten te kunnen houden:

  • Je gaat uiteten om de hoek, maar wilt voorkomen dat de hond eindeloos gaat blaffen voor jouw buren. Krijg een signaal op je smartphone zodra er geluid gedetecteerd wordt!
  • Wanneer jij even boodschappen gaat doen en terugkomt, wil je voorkomen dat de hond of kat naar buiten schiet als jij de voordeur opent. Het kan handig zijn om de gang van te voren te controleren op je smartphone, alvorens je de deur opent.
  • De hond vindt het erg lekker om stiekem wanneer jij er niet bent languit op de bank te gaan liggen. Wanneer je op de camera ziet dat dit gebeurd, kun jij communiceren met je hond en een woord gebruiken waarvan hij weet dat het niet is toegestaan.

Natuurlijk ben ik op onderzoek uit gegaan naar interessante voorbeelden van slimme producten die je hierbij kunnen helpen. Bekijk enkele producten waarmee je je viervoeter in de gaten kunt houden.

1. Indoor WiFi camera’s

Een van de beste opties is een indoor WiFi camera. Met deze camera’s kun jij eenvoudig je huis op een afstand in de gaten houden op je smartphone, tablet of computer. In veel gevallen zijn deze camera’s ook voorzien van een nachtmodus: zo kun jij dus ook wanneer het donker is in huis je huisdieren in de gaten houden.

Vaak vindt je WiFi camera’s voor binnen al voor enkele tientallen euro’s. Vanwege het feit dat ze gemaakt zijn voor binnen hebben ze een minder sterke behuizing nodig. Daarbij gaat het in veel gevallen om camera’s van 1 pixel. Wees niet bang: dit is voldoende voor het in de gaten houden van wat er binnen in huis gebeurt.

2. Bewegingsmelders voor binnen

Je kunt er ook voor kiezen om een bewegingsmelder op te hangen. In mijn eerdere voorbeeld van de hond of kat in de gang, kun je al ruim te voren een seintje krijgen als in de gang beweging is opgemerkt. Hoewel deze melders vaak bedoeld zijn voor inbraakpreventie, kun je deze ook gewoon voor huisdieren situaties gebruiken.

Er zijn op het gebied van bewegingsmelders voor binnen hele goedkope en hele dure varianten. Ik raad je aan om gewoon naar de goedkopere varianten te kijken: het gaat immers in het geval van huisdieren om het enkel opmerken van beweging. Wel dien je goed te letten op een alert-functie, zodat je onderweg of buitenshuis een seintje kunt krijgen.

3. Slimme beveiligingscamera’s

Met een slimme beveiligingscamera kun je alle kanten op. Allereerst kun je goed in de gaten houden waar je huisdier op het moment van kijken mee bezig is. Vaak is een slimme beveiligingscamera te roteren (via een ‘pan’ functie) middels je smartphone. Zo kun je de hele kamer rondkijken!

Het wordt echter helemaal interessant als je een slimme beveiligingscamera koopt die ook voorzien is van een audio in- en output. Hiermee kun je namelijk communiceren met jouw huisdieren! Merk je op dat je huisdier iets doet wat niet mag, dan kun je gebruik maken van de spreekfunctie. Uiteraard kun je op z’n tijd ook wat lieve woordjes spreken tegen je trouwe viervoeter als deze alleen thuis is ;).

nest camera

 Aanbieding!  

Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera met extra korting!

De Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera is nu tijdelijk scherp afgeprijsd. Deze slimme beveiligingscamera is speciaal voor binnen en kan gekoppeld worden met apparaten die compatibel zijn met Google Nest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts