Hue lampen met spraak bedienen

hue lampen met spraak bedienen

▲ Hue lampen met spraak bedienen, afbeelding ter illustratie © Pixabay

Een van de allermooiste voordelen van een smart home is het bedienen van apparaten middels spraak. Hiervoor dien je wel een smart speaker te hebben met voice assistent, zodat je met behulp van spraakopdrachten gekoppelde smart home producten kunt laten reageren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Google Home en Amazon Alexa.

Met name verlichting is interessant om met spraak te kunnen bedienen. Vanaf de bank de lampen aan-, uitzetten en dimmen is onwijs comfortabel en handig. Wil je in dit geval Hue lampen met spraak bedienen? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! Ik vertel je hier stap voor stap hoe jij straks je Hue lampen met spraak kunt bedienen met behulp van Google Home.

Redenen om lampen met spraak te bedienen

Laat ik eerst ingaan op het feit waarom het zo handig is om lampen met spraak te kunnen bedienen. Ik zet wat situaties op een rij waarom het handig kan zijn:

  • Je kunt eenvoudig de lampen aan- en uitzetten zonder naar het lichtknopje te hoeven lopen
  • De lampen dimmen kan strakjes gewoon door dit te zeggen tegen je smart speaker
  • Je kunt speciale ‘sferen’ creëeren door lichtsituaties te koppelen aan ingestelde situatienamen

Daarbij is het natuurlijk onwijs gaaf om enkel te hoeven spreken om je lampen aan en uit te zetten!

Zo kun je Hue lampen met spraak bedienen

Als je momenteel Philips Hue lampen in huis hebt hangen, kun je deze eenvoudig met spraak bedienen. Zoals ik in de inleiding aangaf heb je hiervoor wel een smart speaker nodig, waar mijn voorkeur uitgaat naar Google Home vanwege de Nederlandse ondersteuning.

Let op: je hebt een Hue bridge nodig om te kunnen bedienen middels spraak

Voor we naar de stappen gaan, wil ik je meegeven dat hebben van een Hue bridge noodzakelijk is om een koppeling te maken met Google Home. Vaak kun je speciale starter-setjes kopen, waarin je ook een lampen bridge vindt.

Stappenplan Philips Hue lampen koppelen aan Google Home

Volg de volgende stappen om Hue lampen te koppelen met Google Home voor spraakopdrachten:

  1. Zorg ervoor dat zowel de Hue lampen als Google home aangesloten zijn op hetzelfde netwerk
  2. Ga vervolgens naar de Google Home app op je smartphone en ga naar de Home Control omgeving
  3. Klik rechts onderin het scherm op het blauwe plus-icoon en ga in de lijst op zoek naar ‘Philips Hue’
  4. Log vervolgens in met jouw account gegevens van Philips Hue bij het inlogscherm wat verschijnt
  5. Nu gaat Google Home zoeken naar de aangesloten lampen op je bridge, waarbij je waarschijnlijk al specifieke kamers hebt ingesteld
  6. De koppeling is nu gemaakt, waarmee je Hue lampen met spraak bedienen kunt

Je kunt eenvoudig met behulp van spraakcommando’s de Philips Hue lampen in specifieke kamers bedienen. Vergeet niet om de kamers erbij te vermelden, zodat je bijvoorbeeld enkel de lampen in de woonkamer kunt dimmen.

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Bekijk aanbieding!

Geen Hue lampen, maar andere slimme lampen?

Heb je wel slimme lampen in huis hangen, maar zijn deze bijvoorbeeld van IKEA Tradfri of Innr? Dan zijn er alsnog mogelijkheden om deze met spraak te kunnen bedienen. Zelfs als je hiervoor alleen een Hue bridge in huis hebt liggen. Ik schreef eerder hoe je Innr lampen aan Hue kunt koppelen en IKEA Tradfri aan Google Home kunt koppelen. Heb je andere voorkeuren voor merken voor lampen en/of smart speakers en ben je benieuwd hoe je de lampen in jouw geval met spraak kunt bedienen? Stuur ons vooral een berichtje, we kijken met je mee voor een geschikte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts