Hue Dimmer Switch instellen doe je zo

Home » Smart home blog » Hue Dimmer Switch instellen doe je zo
hue dimmer switch instellen

Met slimme lampen kun je vaak de lichten aan en uitzetten via je smartphone of tablet. Hiervoor dien je de slimme verlichting aan te sluiten op een lampen bridge, waarvan de Hue Bridge een goed voorbeeld is. Echter is het koppelen van de lampen met een smartphone geen vereiste, zo biedt Hue een speciale afstandsbediening aan: de Hue Dimmer Switch.

Er zijn vaak speciale pakketten waar je een Hue Dimmer Switch bijkrijgt. Hoewel je de lampen dan straks enkel met deze slimme schakelaar kunt bedienen, is het uiteraard ook mogelijk om ze bedienen met je smartphone, mocht je dit willen. In deze blog help ik je met een Hue Dimmer Switch instellen voor het bedienen van je lampen.

Wat kun je met de Hue Dimmer Switch?

Zelf kom ik vaak apparaten en diensten tegen waar de ‘smart’ stempel opgedrukt wordt, omdat je ze kunt bedienen met je smartphone. Ik prik hier snel doorheen: het kan soms zelfs lastiger zijn om helemaal je smartphone te moeten pakken en je app te openen om je lampen aan te doen. Toch zijn er ook veel apparaten, waarvan lampen een mooi voorbeeld zijn, die wel met een app veel toegevoegde waarde leveren.

Bij de Philips Hue lampen kun je bijvoorbeeld met behulp van je smartphone de lampen instellen op 16 miljoen verschillende kleuren, een routine instellen en Hue instellen voor zonsondergang, waarbij de lampen pas aangaan als de zonder ondergaat. Maar voor het aan en uitzetten en het dimmen van je lichten is een app niet per se nodig.

Met de Hue Dimmer Switch kun je je lampen bedienen op de meest simpele manier. Daarbij kun je ook Philips Hue scenes maken en deze koppelen met je switch (tot maximaal 5). Zet de Hue lampen aan en uit of dim ze naar de gewenste lichtsterkte! Zeker geen overbodige luxe bij je Philips Hue pakket, want zeg nou zelf: het aanzetten van lampen is gewoon het makkelijkste via een knopje.

Stappenplan: Hue Dimmer Switch instellen voor meerdere lampen

Wanneer je straks een mooi Philips Hue pakket aan het uitpakken bent, is het een kwestie van het instellen van de Hue Dimmer Switch om deze straks te kunnen gebruiken. Wanneer je een Philips Hue lamp gebruikt, is het een kwestie van uitpakken en de lamp in de juiste fitting draaien. De Hue Dimmer Switch kun je gelijk gebruiken bij deze specifieke lamp!

Natuurlijk is de kans groot dat je meerdere lampen wilt koppelen met de Dimmer Switch van Hue. Wanneer dit je wenst is kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Ga in de app naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Accessoires configuratie’
 3. Klik nu op het plus-icoon en selecteer ‘Hue dimmer switch’
 4. Volg nu de aanwijzingen in de app om het instellen van de Hue Dimmer Switch rond te maken

Scenes toewijzen aan de Hue Dimmer Switch?

Zoals ik eerder aangaf kun je ook aangemaakte lichtscenes koppelen aan de Hue Dimmer Switch. Hiermee kun je straks met een simpele druk op de knop tot maximaal 5 scenes inschakelen. Je kunt dit doen op de volgende manier:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Klik op instellingen binnen de applicatie
 3. Ga naar ‘Accessoires configuratie’
 4. Klik vervolgens op de Dimmer Switch die je wilt configureren
 5. Vervolgens kun je klikken op ‘Waar?’, waar je de kamer dient te selecteren waarin jij de Dimmer Switch gaat gebruiken
 6. Ga nu terug in het menu en klik op ‘Eerste druk op de knop’ en kies de eerder aangemaakte scene die je wilt koppelen
 7. Je kunt deze stappen herhalen tot maximaal 5 keer klikken, zodat je dus 5 scenes kunt koppelen met je Dimmer Switch
 8. Klik ten slotte op ‘Bewaar’ om de instellingen van je Hue Dimmer Switch op te slaan

Bekijk hier eventueel nog een video van de mogelijkheden met de Hue Dimmer Switch.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!