Hue Dimmer Switch instellen doe je zo

Bram Tigchelaar Laatste update: 11-06-2021

Met slimme lampen kun je vaak de lichten aan en uitzetten via je smartphone of tablet. Hiervoor dien je de slimme verlichting aan te sluiten op een lampen bridge, waarvan de Hue Bridge een goed voorbeeld is. Echter is het koppelen van de lampen met een smartphone geen vereiste, zo biedt een Philips Hue een speciale afstandsbediening aan: de Hue Dimmer Switch (Hue afstandsbediening).

hue dimmer switch instellen

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Er zijn vaak speciale pakketten waar je een Hue Dimmer Switch bij krijgt. Hoewel je de lampen dan straks enkel met deze slimme schakelaar kunt bedienen, is het uiteraard ook mogelijk om ze bedienen met je smartphone, mocht je dit willen. In deze blog help ik je met een Hue Dimmer Switch instellen voor het bedienen van je lampen.

Inhoud van dit bericht

Wat kun je met de Hue Dimmer Switch?

Zelf kom ik vaak apparaten en diensten tegen waar de ‘smart’ stempel opgedrukt wordt, omdat je ze kunt bedienen met je smartphone. Ik prik hier snel doorheen: het kan soms zelfs lastiger zijn om helemaal je smartphone te moeten pakken en je app te openen om je lampen aan te doen. Toch zijn er ook veel apparaten, waarvan lampen een mooi voorbeeld zijn, die wel met een app veel toegevoegde waarde leveren.

Bij de Philips Hue lampen kun je bijvoorbeeld met behulp van je smartphone de lampen instellen op 16 miljoen verschillende kleuren, een routine instellen en Hue instellen voor zonsondergang, waarbij de lampen pas aangaan als de zonder ondergaat. Maar voor het aan en uitzetten en het dimmen van je lichten is een app niet per se nodig.

De Hue Dimmer Switch is in principe een Hue afstandsbediening waarmee je lampen kunt bedienen op de meest simpele manier. Daarbij kun je ook Philips Hue scenes maken en deze koppelen met je switch (tot maximaal 5). Zet de Hue lampen aan en uit of dim ze naar de gewenste lichtsterkte! Zeker geen overbodige luxe bij je Philips Hue pakket, want zeg nou zelf: het aanzetten van lampen is gewoon het makkelijkste via een knopje.

Philips hue dimmer

Philips Hue dimmer draadloos

Heb je al Philips Hue lampen maar nog geen dimmer? Koop dan deze Philips Hue dimmer los. Zet je Philips Hue lampen aan met deze Philips Hue afstandsbediening. Ook heel interessant wanneer je gaat werken met scenario’s.

Stappenplan: Hue Dimmer Switch instellen voor meerdere lampen

Wanneer je straks een mooi Philips Hue pakket aan het uitpakken bent, is het een kwestie van het instellen van de Hue Dimmer Switch om deze straks te kunnen gebruiken. Wanneer je een Philips Hue lamp gebruikt, is het een kwestie van uitpakken en de lamp in de juiste fitting draaien. De Hue Dimmer Switch kun je gelijk gebruiken bij deze specifieke lamp!

Natuurlijk is de kans groot dat je meerdere lampen wilt koppelen met de Dimmer Switch van Hue. Wanneer dit je wenst is kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Ga in de app naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Accessoires configuratie’
 3. Klik nu op het plus-icoon en selecteer ‘Hue dimmer switch’
 4. Volg nu de aanwijzingen in de app om het instellen van de Hue Dimmer Switch rond te maken
Philips hue dimmer niko

Ook interessant: Philips Hue dimmer Niko

Deze dimmer van Niko is te gebruiken met de lampen van Philips Hue. Het mooie van deze dimmers is ook wat mooier zijn. Deze dimmers zijn zeer eenvoudig te installeren doordat ze draadloos zijn en werken op kinetische energie, hierdoor zijn er geen batterijen voor benodigd.

Scenes toewijzen aan de Hue Dimmer Switch?

Zoals ik eerder aangaf kun je ook aangemaakte lichtscenes koppelen aan de Hue Dimmer Switch. Hiermee kun je straks met een simpele druk op de knop tot maximaal 5 scenes inschakelen. Je kunt dit doen op de volgende manier:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Klik op instellingen binnen de applicatie
 3. Ga naar ‘Accessoires configuratie’
 4. Klik vervolgens op de Dimmer Switch die je wilt configureren
 5. Vervolgens kun je klikken op ‘Waar?’, waar je de kamer dient te selecteren waarin jij de Dimmer Switch gaat gebruiken
 6. Ga nu terug in het menu en klik op ‘Eerste druk op de knop’ en kies de eerder aangemaakte scene die je wilt koppelen
 7. Je kunt deze stappen herhalen tot maximaal 5 keer klikken, zodat je dus 5 scenes kunt koppelen met je Dimmer Switch
 8. Klik ten slotte op ‘Bewaar’ om de instellingen van je Hue Dimmer Switch op te slaan

Bekijk hier eventueel nog een video van de mogelijkheden met de Philips Hue afstandsbediening.

Philips Hue Dimmer werkt niet meer?

Heb je een Philips Hue Dimmer en werkt deze niet meer? Dit kan helaas wel eens voorkomen, gelukkig is het probleem ook zo weer opgelost. Wel dien je er achter te komen waarom de dimmer van Hue niet meer werkt. Het eerste wat je dient te checken is of de Hue Switch nog wel stroom heeft, de Hue afstandsbediening werkt op batterijen en deze kunnen leeg zijn. Check of het lampje linksboven op de afstandsbediening brand bij het indrukken van één van de knoppen. Brandt het lampje niet vervang dan de batterij.

Brandt het lampje wel, dan kan een Hue Dimmer Switch reset uitkomst bieden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de Hue afstandsbediening nog gekoppeld staat aan een oud account of aan een account van iemand anders. Om dit te verhelpen kun je de Philips Dimmer resetten en opnieuw installeren.

Met een Philips Hue dimmer reset zorg je ervoor dat de switch weer terug gezet wordt naar de fabrieksinstellingen. Na het volledig resetten van de Hue afstandsbediening kun je bovenstaande stappenplan weer volgen om de dimmer weer in te stellen. Hieronder staat het stappenplan om voor de Hue dimmer switch reset:

 • Haal de Hue afstandsbediening uit de houder
 • Draai deze om
 • Aan de achterkant zie je een klein gaatje met “Setup”
 • Druk het knopje met een speld in en wacht tot het lampje aan de voorzijde oranje begint te knipperen

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
2 antwoorden
 1. Antal
  Antal zegt:

  Ik heb zowel de V1 alsook V2 uitvoering van de Philips HUE Dimmer.
  Nu heb ik bij een van de dimmers (een V1 versie) het effect dat bij het aanzetten de verlichting geleidelijk aan gaat en bij alle andere dimmers niet, kan dit komen omdat dit het effect is van het feit dat ik daarmee een Zone schakel en niet een Kamer of Lamp?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *