Hue bridge koppelen met HomeKit

hue koppelen met homekit

▲ Hue koppelen met HomeKit © Smarthomeweb

Op het gebied van slimme verlichting is in mijn ogen Philips Hue de allerbeste keuze. Niet alleen zijn koppelingen erg snel te maken met smart home systemen, maar ook de kwaliteit van de lampen zijn zeker een groot pluspunt. Je kunt eenvoudig lampen in verschillende kleuren laten schijnen, de lichtsterkte dimmen en eenvoudig lampen groeperen in verschillende kamers.

Om optimaal gebruik te maken van de voordelen van slimme verlichting, is het slim om de Hue lampen te koppelen met andere smart home producten. Zo kun je Hue koppelen aan Toon, waarna je de lampen kunt laten reageren met gegevens vanuit je slimme thermostaat. In de basis dien je met behulp van een ‘bridge’ de lampen te koppelen met je centrale smart home systeem. Wanneer je gebruik maakt van HomeKit als centraal systeem, kun je de Hue bridge koppelen, zodat je bijvoorbeeld met Siri de lampen aan en uit kunt zetten. In deze handleiding deel ik een stappenplan voor Hue koppelen met HomeKit.

Waarom zou je Hue willen koppelen met HomeKit?

Voor ik de stappen deel voor het realiseren van een succesvolle koppeling met HomeKit, wil ik eerst de redenen met je delen waarom je dit zou willen. Bekijk de belangrijkste redenaties:

 • Je wilt de Hue lampen centraal bedienen
 • Je wilt scenes maken in HomeKit waar de lampen op dienen te reageren
 • Je wilt Hue bedienen met Siri door spraakopdrachten hardop te zeggen
 • Je wilt de lampen op afstand aan en uitzetten met behulp van de Woning app.

Tijd om aan de slag te gaan met de stappen om Hue te koppelen met HomeKit om daarmee pas écht te genieten van slimme lampen. Let op: je hebt hiervoor dus een Hue bridge nodig! Nog niet geïnstalleerd? Lees dan de handleiding voor de Hue bridge installeren!

Stappenplan: Hue bridge koppelen met HomeKit

Volg de volgende stappen voor het maken van een koppeling:

 1. Open de Woning-app van HomeKit op je iPhone of iPad
 2. Klik in de applicatie op het plusje rechtsboven in het scherm
 3. Klik direct daarna op ‘Voeg accessoires toe’
 4. Nu wordt automatisch de camera op je Apple device geopend, scan daarmee de HomeKit configuratie code die je achterop de Hue bridge vindt (QR-code). Mocht dit niet lukken, dan kun je de code ook handmatig invoeren.
 5. Wanneer je de Hue bridge opgemerkt is door het scannen staat deze in de lijst met accessoires die je toe kunt voegen aan HomeKit.
 6. Klik op de Hue bridge en deze wordt nu automatisch gekoppeld.
 7. Klik op volgende, waarna je specifieke Hue lampen die gekoppeld zijn aan de bridge toe kunt voegen aan kamers in huis.
 8. Klik uiteindelijk op gereed: de koppeling is gemaakt!

Ik raad je aan om zeker de lampen toe te voegen aan specifieke kamers. Hiermee kun je straks met behulp van Siri spraakopdrachten geven voor het bedienen van lampen in kamers. Een voorbeeld: “Siri, zet de lampen in de woonkamer aan!“.

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts