Uitgelicht: Honeywell Lyric T6R draadloze thermostaat

honeywell lyric t6r draadloze thermostaat

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

In deze blog lichten wij een interessante slimme draadloze thermostaat uit: de Honeywell Lyric T6R.  Deze thermostaat van Honeywell is een slimme klokthermostaat die je overal in de woonkamer kunt plaatsen. Lees alles wat je moet weten over de Honeywell Lyric T6R draadloze thermostaat in deze blog!

Honeywell Lyric T6R: slimme draadloze thermostaat

Met een slimme thermostaat haal je ontzettend veel voordelen in huis. Zo kun je je thermostaat op afstand bedienen via je smartphone en krijg je nu eindelijk eens goed inzicht in het energieverbruik in huis.

Functies van de Honeywell Lyric T6R draadloze thermostaat

honeywell lyric t6r thermostaat foto

De Honeywell Lyric T6R is een slimme klokthermostaat. Foto: Bol.com/Honeywell

Deze draadloze thermostaat (klokthermostaat) van Honeywell is een interessante variant. Hij heeft ongelooflijk veel functies, waarbij ik persoonlijk de zelflerende functie het meest interessant vind.

De belangrijkste functies van deze Honeywell thermostaat:

 • Bediening via app op smartphone of tablet: middels een speciale app voor iOS en Android kun je de Lyric T6R eenvoudig bedienen via je smartphone of tablet. Dit is handig als je bijvoorbeeld op het werk bent en erachter komt dat de verwarming nog aanstaat!
 • Via applicatie verwarmingsschema per dag instellen: wanneer jij onregelmatige werktijden hebt, kun je via de gratis app speciale verwarmingsschema’s instellen. Hiermee kun je per dag aangeven op welke specifieke tijdstippen de temperatuur in huis dient te zijn. Zo kom je altijd thuis in een warm huis én staat de verwarming niet voor niets te loeien op momenten dat je er niet bent.
 • Thermostaat met zelflerende eigenschappen: het mooiste van allemaal. Elke dag wordt deze draadloze thermostaat beter en beter. Door de zelflerende eigenschappen herkent de Honeywell Lyric T6R in enkele weken terugkerende patronen, waardoor hij steeds vaker automatische aanpassingen verricht.
 • Lyric T6R maakt gebruik van Geofencing: ook geen verkeerde functie! Met behulp van geofencing gaat de verwarming automatisch uit als de laatste persoon in huis, het huis verlaat en op een bepaalde afstand is. Wanner er weer iemand in de buurt komt, wordt de verwarming automatisch aangezet op een moment dat het genoeg tijd heeft om de woonkamer weer op juiste temperatuur te krijgen.
 • Geschikt voor IFTTT en Apple HomeKit: wanneer jij gebruikt maakt van de smart home systemen IFTTT of Apple HomeKit, kun je deze thermostaat daarmee koppelen. Zo kun je hem verbinden met bijvoorbeeld slimme verlichting!

Voordelen van de Honeywell Lyric T6R

honeywell lyric t6r is draadloos

De Honeywell Lyric T6R is draadloos, waardoor je hem overal kunt plaatsen! Foto: Bol.com/Honeywell

Met bovenstaande functies haal je met deze slimme thermostaat heel wat voordelen in huis. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Draadloos, dus overal te plaatsen in de woonkamer: het grote voordeel van de Honeywell Lyric T6R is dat deze draadloos gekocht kan worden (hij is er ook bedraad). Doordat hij draadloos is kun je hem overal in de woonkamer ophangen. Hou er wel rekening mee dat je hem niet op de tocht hangt en zo’n 30 centimeter van de vloer.
 • Te bedienen op afstand via je telefoon of tablet: met behulp van de app, kun je waar dan ook ter wereld je thermostaat bedienen! Op je werk, onderweg en zelfs op vakantie!
 • De draadloze thermostaat wordt constant slimmer door zelflerende eigenschappen: heb jij wel eens een apparaat gekocht wat niet met de jaren verslechtert, maar juist verbetert? De Honeywell Lyric T6R is een draadloze thermostaat die zelf kan leren. Nice!
 • Nooit meer onnodig de verwarming aan en altijd thuis komen in een warm huis: dankzij de geofencing functie die ik net beschreef, kom je altijd thuis in een huis met de gewenste temperatuur en staat de verwarming nooit onnodig aan als je er niet bent.
 • Geschikt voor alle type cv-ketels: deze thermostaat is geschikt voor aan/uit en modulerende cv-ketels. Dus ook in jouw huis kan deze thermostaat strakjes komen te hangen.
 • Duidelijk en overzichtelijk scherm voor bediening en gegevens: de thermostaat is voorzien van een duidelijk en groot scherm, waardoor je eenvoudig zaken kunt aflezen en instellingen kunt aanpassen.
tado slimme thermostaat starter kit

  Aanbieding! 

Tado slimme thermostaat starterkit

De slimme thermostaat van tado is een hele goede keuze! Scoor nu ook een deal op de starterkit van tado waarin ook twee slimme radiatorknoppen zitten!

Bekijk aanbieding!

Honeywell Lyric T6R kopen: mijn kooptips!

Wanneer jij van plan bent om deze draadloze thermostaat van Honeywell te kopen, heb ik nog wat handige tips voor je op een rij gezet:

 • Let op het feit dat de Honey Lyric T6R draadloze thermostaat enkel compatible is met IFTTT en Apple Homekit
 • Lees reviews van eerdere gebruikers van deze Honeywell thermostaat voor specifieke situaties (bijvoorbeeld als je benieuwd bent naar ervaringen met het koppelen met IFTTT of Apple HomeKit)
 • Wil je hem op een permanente plek hangen, dan kun je beter kiezen voor een bedrade versie van deze Lyric T6R

De thermostaat vind je onder andere bij Bol.com voor een richtprijs van € 199,-. In vergelijking met een Nest Learning thermostaat is dat een stuk goedkoper. Wel ben ik van mening dat het design van Google Nest mooier is dan van deze variant van Honeywell. Aan de andere kant is een Nest thermostaat installeren een stuk lastiger dan deze Honeywell Lyric T6R. Check onderstaande video om te zien hoe makkelijk het gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
smart-home-xiaomi

Smart Home Xiaomi

▲ Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels Smart home merken springen vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Voor…
Lees meer
beveiligingscamera zonder wifi

Beveiligingscamera zonder wifi

Tegenwoordig werken veel beveiligingscamera's met wifi. Erg handig want zo kun je altijd op afstand zien wat er gebeurd, maar wat nou als de wifi uitvalt? Vaak neemt de camera dan ook niet meer op, tenzij je kiest voor een beveiligingscamera die werkt zonder wifi!
Lees meer