Homies: slim alarmsysteem bij brand of inbraak

homies slim alarmsysteem

▲ Random app ter illustratie © Pixabay

We zijn allemaal op de hoogte van slimme rookmelders die je een notificatie sturen als er brand is of een bewegingsmelder die een alarm af laat gaan als er een poging is tot inbraak. Maar vooralsnog is het niet meteen een oplossing om in actie te komen: je krijgt weliswaar direct een melding, maar wat doe je vervolgens?

Onlangs stuitte ik op Homies, een slim alarmsysteem wat niet alleen zorgt voor een notificatie, maar ook de helpende hand biedt bij het direct in actie komen bij brand of inbraak. In deze blog licht ik de mogelijkheden en oplossingen van Homies uit.

Binnen 3 minuten iemand op de stoep

homies smart home merk

De mogelijkheden van smart home beveiliging zijn vandaag de dag enorm: van slimme rookmelders tot complete beveiligingspakketten. Het grote voordeel van smart home beveiligingsproducten is dat je bij specifieke situaties direct een melding kunt ontvangen op je smartphone; waar je dan ook bent. Echter zijn er vaak geen handvatten voor de actie die je dient te ondernemen bij een notificatie. Zo weet je vaak niet of er écht wat aan de hand is als je niet in de buurt bent.

‘Beter een slimme buur dan een verre vriend’

Homies richt haar pijlen juist op het snel handelen bij brand of inbraak. Hierbij schakelt het slimme alarmsysteem de hulp in van buren en omwonenden, die wellicht wél in de buurt zijn bij een noodsituatie. Homies zorgt ervoor dat er iemand in de buurt binnen 3 minuten bij je op de stoep kan staan om te checken wat er aan de hand is.

Hoe werkt het slimme systeem van Homies?

Homies maakt het mogelijk om zelf een groep mensen te selecteren waarvan jij wilt dat deze op de hoogte gebracht worden als er brand of een poging tot inbraak gemeld wordt. Hierin wordt een duidelijke scheiding gemaakt tussen de bewoners van de woning en omwonenden.

Wanneer er sprake is van brand of een poging tot inbraak in de woning, worden eerst de bewoners direct op de hoogte gesteld middels een bericht op de telefoon. Als deze niet reageren maakt Homies zelfstandig een WhatsApp groep aan, waar de door de gebruiker aangegeven omwonenden automatisch worden toegevoegd. Zij krijgen een melding en kunnen direct in actie komen.

Zelfs over de stappen daarna biedt Homies een helpende hand: niet iedereen weet altijd wat de juiste stappen zijn om te ondernemen bij een mogelijke brand of inbraak. Homies stuurt daarvoor ook specifieke tips naar leden van de groep.

Uit welke slimme producten bestaat Homies?

Om inbraak of brand te kunnen herkennen, bestaat het slimme alarmsystemen van Homies uit verschillende sensoren. Het pakket is door de gebruiker zelf samen te stellen en eenvoudig uit te breiden. Zo is één bewegingsmelder eigenlijk niet genoeg: bijna elke kamer in huis heeft een raam waar de mogelijkheid tot inbraak tegenwoordig in een klein hoekje zit.

Homies Alarm Pakket

Je kunt het complet Homies Alarm Pakket eenvoudig aanschaffen. In het pakket zijn de volgende slimme producten te vinden.

basisstation van homies alarm
  • Deur/raam sensoren (2x): voor het melden van inbraak vind je in het pakket deur en raam sensoren, die opmerken als deze geopend worden wanneer je niet thuis bent.
  • Bewegingsmelder (1x): deze zorgt ervoor dat er met infrarood beweging gedetecteerd kan worden. Homies heeft daarbij ook nagedacht over huisdieren: vriendelijke viervoeters tot 25 kilogram zorgen niet voor loos alarm.
  • Rookmelder (1x): in het pakket is ook een slimme rookmelder te vinden, die het basisstation op de hoogte stelt bij rookdetectie.
  • Afstandsbediening (2x): voor het bedienen (in- en uitschakelen) van de slimme apparaten van Homies, kan de gebruiker een afstandsbediening gebruiken. Deze kan eenvoudig aan de sleutelbos gehangen worden.
  • Basisstation (1x): het basisstation is de centrale spil van het slimme alarmsysteem. Wanneer er rook of beweging gedetecteerd wordt, is via het basisstation een serene te horen.

Het standaard pakket heeft een prijskaartje van € 249,-, wat in vergelijking met andere slimme beveiligingspakketten een prima prijs is. Ik ben pakketten tegengekomen met minder sensoren voor een hogere prijs. Echter is er met het pakket nog geen sprake van notificaties via WhatsApp. Hiervoor moet een speciaal abonnement aangeschaft worden.

De kosten van Homies per maand

Bij de meeste slimme beveiliging bedrijven is er sprake van een abonnementsvorm. Zo ook bij Homies, waar je keuze hebt uit drie verschillende abonnementen:

  • Maandelijks opzegbaar: € 6,99 per maand
  • Jaarabonnement: € 4,99 per maand
  • Twee-jaarabonnement: € 3,99 per maand

In mijn ogen is de keuze voor een twee-jaarabonnement snel gemaakt. Je schaft een beveiligingssysteem nooit aan voor slechts een jaar.

Tip: check buurtacties bij Homies

In veel gebieden zijn speciale acties te vinden, waarbij gebruikers in een specifieke wijk met korting gebruik kunnen maken van de voordelen van Homies. Ik raad je aan om een kijkje te nemen bij de actuele acties in jouw buurt van Homies door je postcode in te vullen.

Conclusie: is Homies écht een slim alarmsysteem?

very smart brand award

Hier kan ik eigenlijk alleen maar ‘ja’ op antwoorden. In tegenstelling tot veel andere slimme alarmsystemen richt Homies haar pijlen juist op omwonenden, die in veel situaties sneller bij de woning kunnen zijn dan de bewoner. Hiermee is Homies een unieke smart home beveiligingsspeler.

Samen met Bram heb ik besloten om Homies te bestempelen met het Very Smart Brand Award™. In mijn ogen zorgt het merk daadwerkelijk voor een toegevoegde waarde binnen smart homes. Vanaf nu is het merk dan ook te vinden in het overzicht met smart home merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts