Nieuwe update Homey: Zone Activiteit

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Sinds vandaag is er een nieuwe update beschikbaar voor Homey gebruikers: Homey Zone Activiteit. Deze update maakt het voor gebruikers inzichtelijk wat de activiteiten in het huis per zone gebeurt, middels contact- of bewegingssensoren. Ook heeft Homey zijn Flowcards geüpdatet en is het nu makkelijker om een nieuwe flowchart te maken en te bekijken.

Homey zone activiteit

Homey met diverse Gigaset Elements sensoren © Smarthomeweb

Homey is een smart home hub, die het mogelijk maakt om met slimme apparaten die verschillende protocollen hebben met elkaar te laten communiceren. Zo is het met een Homey mogelijk om Z-Wave apparaten met ZigBee apparaten te laten communiceren.

Wat kun je met Homey Zone Activiteit?

Allereerst worden gebeurtenissen met Zone Activiteit per zone kenbaar, betreedt iemand bijvoorbeeld een zone dan krijg je hier een melding van. Wel dien je in desbetreffende zone een bewegingssensor of deur/contact sensor te hebben.

Het mooie van deze koppeling is dat wanneer iemand een kamer betreedt je een bepaalde flow actief kunt stellen en bij het verlaten van de kamer de flow op inactief kunt zetten. Slimme verlichting is hiervoor een handige actie, komt iemand een kamer binnen dan kun je automatische de lichten aan laten springen, verlaat iemand de kamer dan zullen ze automatische weer uit gaan.

Nieuwe flowchart aanmaken met Homey

update homey

Update via Google App Store

Ook is er bij de update van Homey te lezen dat Flow chart verbetert is. Volgens Homey is het makkelijker om een nieuw apparaat te vinden in de app en is het zichtbaar in welke zone de gekoppelde apparaten actief zijn.

Met Homey maak je namelijk scenario’s aan met zogeheten flows. Met een flow zorg je ervoor dat apparaten op elkaar reageren. Een voorbeeld kan zijn: wanneer je een slimme deurslot de deur opent, moeten alle lampen in de gang gaan branden en je favoriete muziek automatische afgespeeld worden.

Homey Zone Activiteit beschikbaar vanaf Homey v2.4.0

Voor huidige Homey gebruikers biedt deze update nieuwe mogelijkheden, omdat zo een huis nog slimmer en beter geautomatiseerd kan worden. Ben jij geïnteresseerd in deze nieuwe Zone activiteit update van Homey? De Homey kun je updaten via de applicatie, let wel op dat alleen beschikbaar is vanaf Homey v2.4.0.

 Aanbieding! 
google nest hub kopen

Gebruik de Nest hub als controller

De Google Nest Hub is ook te gebruiken als een smart home controller. Elk apparaat dat te koppelen is met Google Assistant kun je hiermee bedienen, zowel fysiek, via spraak en via handige automatisering. Check hier of er nog een interessante deal is!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *