Homey installeren: hoe doe je dat?

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Vorige week hebben wij de nieuwe Homey ontvangen. Aankomende periode zal op Smarthomeweb.nl deze mooie smart home controller volledig uitgelicht worden. Denk aan artikelen over mooie koppelingen, inspiratie voor unieke mogelijkheden met apparaten en tips voor het automatiseren van diverse processen in en rondom het huis. Maar, first things first. Eerst gaan we de Homey installeren: we nemen je in dit artikel stap voor stap mee bij het installatieproces. Wees niet bang: het zeer eenvoudig.

homey installeren

De Homey © Smarthomeweb

Wat heb je nodig voor Homey installeren?

benodigdheden homey installeren

Benodigdheden voor Homey installeren.

Voor het installeren van Homey heb je natuurlijk de smart home controller zelf nodig. Daarbij dien je een goede WiFi verbinding te hebben, een leeg stopcontact en een smartphone, tablet of laptop:

 • Homey
 • WiFi
 • Stopcontact
 • Smartphone/tablet/laptop

Wanneer bovenstaande op orde is, kunnen we beginnen met het uitpakken van de Homey verpakking!

Inhoud verpakking:

 • Homey
 • Voedingskabel
 • 2 stickers (leuk voor op je laptop)

Stappenplan: Homey installeren doe je zo!

Laten we nu beginnen met het installeren van de smart home controller, zodat we straks kunnen genieten van alle voordelen van Homey!

 1. Steek de voedingskabel in de Homey (achterzijde) en sluit de andere kant van de kabel aan op het stopcontact
 2. De LED ring van Homey zal nu oranje gaan schijnen. Als Homey is opgestart hoor je de controller zelf zeggen om naar Setup.athom.com te gaan, navigeer hier naartoe op je iPhone of iPad (laptop kan natuurlijk ook)
 3. Selecteer de gewenste taal (Nederlands of Engels)
 4. De installatie wordt nu gestart op Homey
 5. Na het installeren komt er op het setup scherm de vraag om een WiFi netwerk te selecteren. Koppel het juiste netwerk en voer je wachtwoord in. De LED ring van Homey zal nu blauw gaan schijnen.
 6. Wanneer de Homey succesvol verbonden is met het WiFi netwerk, zal de LED ring groen gaan branden. Druk op het setup scherm op ‘Volgende’, waarna de laatste update van Homey wordt geïnstalleerd.
 7. Lees vervolgens de licentievoorwaarden goed door en geef ‘Akkoord’
 8. Er wordt nu gevraagd of je al een Homey account hebt. Log in met je Homey accountgegevens of maak een nieuw account aan.
 9. Na het inloggen met je Homey account komt er in het beeld ‘Homey’s stem aan het downloaden, bereid je voor voor een goed gesprek’. Wacht af tot deze download voltooid is.
 10. Wanneer de download voltooid is zal Homey zeggen dat hij klaar is om aan de slag te gaan!
 11. Download nu de Homey app op je smartphone of tablet (gratis voor iOS en Android) en log in met je accountgegevens. Je Homey wordt nu automatisch gekoppeld met de applicatie.

Tip: schakel Homey tijdens het installatieproces nooit uit. Wanneer de LED ring roze kleurt is Homey bezig met een updates/installaties, wanneer je tussentijds de stekker eruit haalt, kan dit zorgen voor onherstelbare schade.

Tips voor na het installeren van Homey

 • Koppel Homey met Google Assistant: Homey is eenvoudig te bedienen met spraak met behulp van Google Assistant. Zo kun je via je smart speaker vragen om Homey zaken uit te laten voeren met apparaten die aangesloten zijn op de smart home controller.
 • Voeg je producten toe: ga op zoek naar producten binnen je huis die je aan kunt sluiten op Homey. Pas met het koppelen van apparaten en het maken van Flows geniet je van de vele voordelen.
 • Maak kamers aan: groepeer producten in verschillende kamers, zodat je per kamer instellingen kunt maken en bedienen.
 • Neem een kijkje in de uitgebreide App store van Homey: wist je dat Homey een eigen App store heeft? Niet alleen Homey zelf maakt interessante applicaties: ook gebruikers kunnen zelf apps maken doordat Homey een open platform is. Dit is onwijs interessant (meer dan de helft van de applicaties zijn gemaakt door gebruikers!).

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

fibaro introkit voor homey

Kooptip: FIBARO introkit voor Homey (Voordeel)

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van je nieuwe Homey dien je er zoveel mogelijk interessante apparaten op aan te sluiten. Denk aan verschillende sensoren en actoren waarmee je mooie Homey Flows kunt maken. De FIBARO introkit is hiervoor een hele mooie keuze als je momenteel nog weinig te koppelen producten hebt.

Inhoud van dit pakket:

 • Wall Plug: een slimme stekker
 • Motion Sensor: een multi-sensor voor o.a. beweging
 • Smoke Sensor: een slimme rookmelder
 • Door/Window Sensor: een deur/raam sensor

 Aanbieding! 
google nest hub kopen

Gebruik de Nest hub als controller

De Google Nest Hub is ook te gebruiken als een smart home controller. Elk apparaat dat te koppelen is met Google Assistant kun je hiermee bedienen, zowel fysiek, via spraak en via handige automatisering. Check hier of er nog een interessante deal is!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *