Homey Homekit support nu mogelijk!

Bram Tigchelaar Laatste update: 29-04-2022

Goed nieuws voor HomeKit gebruikers: Homey biedt nu ondersteuning voor apparaten met HomeKit. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig verschillende apparaten met andere smart home protocollen een koppeling realiseren met Apple HomeKit. Tot op heden was het flink lastig om een connectie te maken.

homey homekit support

© Unsplash

Onlangs was ik met Bram aan het sparren om heel veel handleidingen te schrijven voor het koppelen van apparaten aan HomeKit. Het smart home systeem van Apple is heel makkelijk in gebruik, mits je hiervoor apparaten aanschaft met ondersteuning voor HomeKit. En helaas bieden veel smart home producten waar onze voorkeur naar uit gaat deze ondersteuning niet.
Om een koppeling te maken diende je zelf vaak fragmenten te programmeren of met een Raspberry Pi aan de slag te gaan. Vaak veel te lastig en omslachtig voor de reguliere consument. Echter heb ik ontzettend goed nieuws voor je: Athom Homey biedt nu ondersteuning voor HomeKit producten. Dit is echt super interessant! Dit werd afgelopen week bekend gemaakt via de blog van Athom.

De Homey Homekit support maakt heel veel koppelingen mogelijk

Doordat Homey nu een ingebouwde ondersteuning heeft voor HomeKit, is het koppelen van apparaten met verschillende smart home protocollen opeens een stuk eenvoudiger. De Hue bridge koppelen met HomeKit was bijvoorbeeld al mogelijk, maar met apparaten van Google Nest of Somfy was dit tot op heden een groot probleem.

We kunnen niet wachten om het een en ander uit te gaan proberen en zullen dan ook onze ervaringen met deze Homey HomeKit support met je delen via onze blog. Zelf al ervaring met deze update? Laat het ons vooral weten, we zijn reuze benieuwd!

 Nieuw!  

Sonos Ray – Nu te koop!

Sonos Ray

De betaalbare slimme soundbar Sonos Ray is nu te koop! Bekijk deze nieuwe soundbar!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.