Homey Homekit support nu mogelijk!

homey homekit support

▲ © Unsplash

Goed nieuws voor HomeKit gebruikers: Homey biedt nu ondersteuning voor apparaten met HomeKit. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig verschillende apparaten met andere smart home protocollen een koppeling realiseren met Apple HomeKit. Tot op heden was het flink lastig om een connectie te maken.

Onlangs was ik met Bram aan het sparren om heel veel handleidingen te schrijven voor het koppelen van apparaten aan HomeKit. Het smart home systeem van Apple is heel makkelijk in gebruik, mits je hiervoor apparaten aanschaft met ondersteuning voor HomeKit. En helaas bieden veel smart home producten waar onze voorkeur naar uit gaat deze ondersteuning niet.

Om een koppeling te maken diende je zelf vaak fragmenten te programmeren of met een Raspberry Pi aan de slag te gaan. Vaak veel te lastig en omslachtig voor de reguliere consument. Echter heb ik ontzettend goed nieuws voor je: Athom Homey biedt nu ondersteuning voor HomeKit producten. Dit is echt super interessant! Dit werd afgelopen week bekend gemaakt via de blog van Athom.

De Homey Homekit support maakt heel veel koppelingen mogelijk

Doordat Homey nu een ingebouwde ondersteuning heeft voor HomeKit, is het koppelen van apparaten met verschillende smart home protocollen opeens een stuk eenvoudiger. De Hue bridge koppelen met HomeKit was bijvoorbeeld al mogelijk, maar met apparaten van Google Nest of Somfy was dit tot op heden een groot probleem.

We kunnen niet wachten om het een en ander uit te gaan proberen en zullen dan ook onze ervaringen met deze Homey HomeKit support met je delen via onze blog. Zelf al ervaring met deze update? Laat het ons vooral weten, we zijn reuze benieuwd!

 Black Friday 2022! 

Philips hue ambiance starterkit

Philips Hue Ambiance starterkit E27

Nog geen slimme lampen van Philips Hue, maar wil je dit wel? Dan kan deze Philips Hue starterkit een uitkomst voor je zijn. In dit pakket zit een bridge, schakelaar en twee E27 White Ambiance lampen. Ideaal om een start te maken met Philips Hue. Normaal betaal je voor deze set € 119,99, maar nu betaal je er € 64,99 voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts