Home » Smart home nieuws » Homey update: Homey 2.0 en Pro 2019

Homey update: Homey 2.0 en Pro 2019

homey 2.0 update

Homey, een smart home controller © Athom, Homey
Robbert Tigchelaar · 15 januari 2019

Van vandaag is de Homey 2.0 update uitgerold. Met een vernieuwde versie van de Homey app kunnen gebruikers nu nog makkelijker apparaten koppelen en verbinden middels hun smartphone of tablet. Daarbij is er ook sprake van twee nieuwe varianten op Homey: een nieuwe 2019 versie en een Homey Pro. 

Homey is een populaire smart home hub wat eenvoudig apparaten met elkaar kan koppelen. In tegenstelling tot andere smart home basisstations, maakt Homey op eenvoudige wijze koppelingen mogelijk met apparten die verschillende smart home protocollen ondersteunen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld Zigbee apparaten koppelen met Z-Wave apparaten.

Homey 2.0 app: softwareplatform binnen de app

De eerste opvallende update van Homey is de Homey 2.0 (Gen 2.0) app. Deze ‘vernieuwde’ versie van de huidige Homey app maakt het nu mogelijk om via de smartphone of tablet makkelijker verbindingen te maken tussen apparaten en diensten. Het complete softwareplatform van Homey is nu geïntegreerd in de applicatie.

De app ziet er overzichtelijk en fris uit. Met een duidelijkere navigatie is het maken van ‘Flows’ nog makkelijker. Ook geeft de Homey 2.0 app inzicht in het energieverbruik van specifieke apparaten en diensten.

Homey 2.0 downloaden is vanaf nu mogelijk

De vernieuwde versie van de Homey app is vanaf vandaag te downloaden. Huidige gebruikers dienen de app opnieuw te downloaden op hun smartphone of tablet. Na het downloaden van de vernieuwde Homey app, kunnen gebruikers direct opnieuw een verbinding maken met hun Homey.

Nieuwe Homey Pro: sterkere versie

Naast de nieuwe Homey 2.0 update, komt er ook een versterkte variant op de reguliere smart home hub: de Homey Pro. Het model is voorzien van 1Ghz Dual Core CPU en een intern geheugen van 1GBRam. De Homey Pro is daarmee een stuk sneller dan zijn oudere broertje.

Het model is met name interessant voor toepassingen in grotere ruimtes of bij het koppelen van zeer veel apparaten. Voor de gemiddelde smart home liefhebber voldoet de reguliere Homey prima. De Pro variant heeft een prijskaartje van € 399,-, wat € 100,- duurder is dan de reguliere versie.

Nieuwe Homey 2019 versie: geen microfoon en NFC

Naast de nieuwe Pro-versie zal er ook een nieuwe Homey 2019 versie op de markt komen. Dit model heeft geen NFC (Near Field Communication) meer aan boord en ook de microfoons zijn niet meer terug te vinden in de Homey. Deze 2019 versie is voor dezelfde prijs te koop als de oudere variant en is vanaf vandaag beschikbaar op de website van Homey zelf.

Bij webshops als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt zijn al enkele weken geen Homey’s meer te koop. Dit was waarschijnlijk ter voorbereiding van deze Homey 2.0 update. We verwachten dat Homey deze nieuwe varianten ook snel zal aanbieden via derden.

athom homey 2019

Nieuwe Homey kopen voor jouw smart home?

Wil je zelf de voordelen van Homey ervaren? De nieuwe 2019 versie wordt voor de standaard prijs van € 299,- bij de door Athom geselecteerde webshops. Je krijgt toegang tot de Homey app, waarna je een account aan dient te maken. Bij zaken als Bol.com heb je hem morgen al in huis!

Foto’s: Athom Homey

Meer smart home nieuws

smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review
wat kun je met een google nest hub