Aangekondigd: HomePod voor meerdere gebruikers

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Apple heeft tijdens de jaarlijkse WWDC een interessante update aangekondigd voor HomePod, de smart speaker van Apple. Niet alleen zal Siri een nieuwe stem krijgen: ook is het straks mogelijk om de slimme speaker met Siri onder de motorkap met meerdere personen te kunnen gebruiken.

homepod voor meerdere gebruikers

Apple HomePod © Unsplash

Net als bij andere smart speakers, waaronder Google Nest, wordt er gebruik gemaakt van spraakherkenning (voice match). Hierdoor kunnen privacy gevoelige zaken niet zomaar door andere opgevraagd worden, waarbij je kunt denken aan herinneringen, mail of afspraken. Met de update voor HomePod voor meerdere gebruikers kunnen specifieke gebruikers hun eigen informatie wel opvragen.
HomePod voor meerdere gebruikers

De update zal veel voordelen bieden voor gebruikers van de HomePod in huishoudens met meerdere personen. Tot op heden was er de mogelijkheid om de speaker te bedienen met meerdere personen, maar kon privacy gevoelige informatie enkel opgevraagd worden door de eigenaar. Dit werkt op basis van spraakherkenning, zodat niet Jan en alleman er met gevoelige informatie vandoor kan gaan.

Met de update voor meerdere gebruikers zal HomePod in staat zijn om meerdere personen te herkennen, waarbij zij hun eigen informatie op kunnen vragen. Denk aan voordelen voor gezinnen of studentenhuizen.

Meer: snel schakelen tussen Apple device en HomePod

Naast de update voor meerdere gebruikers, zal ook het switchen en schakelen tussen Apple apparaten en een HomePod smart speaker makkelijker worden. Je hoeft dan enkel je apparaat vlak bij de speaker te houden, wat bijvoorbeeld erg handig kan zij bij het laten afspelen van muziek. Ga je weg van huis, terwijl je net aan het genieten was van heerlijke muziek? Hou dan je iPhone vlakbij de speaker, zodat de muziek verder afspeelt op je smartphone.

Ook zijn gebruikers niet meer gebonden aan enkel AirPlay of Beats 1: Apple heeft aangekondigd dat HomePod na de update meer dan 100.000 radiostations ondersteunt. De precieze release datum van de HomePod update is nog niet bekend, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk rond september dit jaar zijn.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.