Nieuwe HomeKit watersensor: Eve Water Guard

eve water guard watersensor homekit

▲ Watersensor Eve © Eve

Goed nieuws voor smart home eigenaren die gebruikmaken van HomeKit als smart home systeem en op zoek zijn naar een slimme watersensor.

De nieuwe Eve Water Guard is compatibel met HomeKit is voorzien van een lange kabel, zodat deze geleid kan worden naar de plek waar een lekkage plaats zou kunnen vinden. Opvallend is dat de slimme water sensor van Eve ook voorzien is van een luid alarm, zodat andere bewoners zonder HomeKit ook hoogte krijgen van een eventuele waterlekkage.

Eve Water Guard werkt met HomeKit én Bluetooth

De nieuwe watersensor van Eve werkt zowel met HomeKit als via Bluetooth. Perfect voor HomeKit gebruikers die op zoek zijn naar een slimme watersensor die een melding geeft als er sprake is van een mogelijke waterlekkage. Bijvoorbeeld bij een slimme wasmachine in de badkamer. Naast de ondersteuning voor HomeKit werkt de watersensor ook met bluetooth. Door de watersensor te combineren met de Eve Extend – een HomeKit bluetooth-versterker – kan het bereik vergroot worden. Deze versterker is helaas nog niet verschenen in Nederland, maar wordt wel op kort termijn verwacht.

Water Guard ook interessant voor bewoners zonder HomeKit

Een mooi pluspunt van de nieuwe slimme watersensor is dat deze zelf ook voorzien is van een luid alarm. Wordt er waterlekkage gedetecteerd, dan krijgt de gebruiker hier niet alleen een notificatie over op zijn of haar gekoppelde apparaat, maar kunnen ook andere inwoners ingrijpen die geen koppeling hebben gerealiseerd.

Daarbij is de Eve Water Guard voorzien van een een lang snoer van 120 centimeter. Hiermee is de watersensor en een van de weinigen op de markt die rekening lijkt te houden met ‘rare of moeilijkbereikbare’ plekken bij het installeren van een watersensor. In tegenstelling tot veel andere watersensoren kun je deze makkelijk leiden naar de plek waar de lekkage het meest voor zou kunnen komen.

Eve Water Guard kopen: vanaf januari volgend jaar

Degenen die staan te trappelen om deze nieuwe HomeKit watersensor in huis te halen dienen nog even geduld te hebben: een precieze release datum is nog niet bekend gemaakt, evenals de te verwachten verkoopprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts