HomeKit-gebruiker voegt auto toe aan app, toont daarmee potentieel

Laatste update: 16-04-2021

Blogger Siobhán Ellis heeft zijn auto toegevoegd aan HomeKit, het smarthomeplatform van Apple. Officieel zou dat niet moeten kunnen.

beste apple homekit apparaten

Smarthomescenario’s via Apple HomeKit © Unsplash

Dankzij de instellingen die de gebruiker aan Apple HomeKit toegevoegd heeft, kunnen verschillende onderdelen van haar elektrische auto, de Jaguar I-Pace, via de app bediend, gemonitord en geautomatiseerd worden.
Auto aan HomeKit toevoegen

Ellis heeft hiervoor gebruikgemaakt van de HomeBridge-plugin voor de Jaguar InControl-api (api’s zijn tools voor ontwikkelaars), genaamd homebridge-jlr-incontrol. Daardoor is ze in staat verschillende gegevens uit haar voertuig te halen, zoals oplaadstatus, oplaadniveau en meer. Al die gegevens worden gepresenteerd binnen HomeKit; en via datzelfde platform kan ze ook commando’s geven.

Het is echter niet gemakkelijk een auto op te laten nemen in het smarthomeplatform van Apple. Ellis laat weten dat ze flink heeft moeten sleutelen aan de api. Uiteindelijk is het Ellis gelukt, zoals we kunnen zien, net zoals dingen wel vaker goedgaan wanneer iemand iets via HomeBridge aan het Appleplatform wil toevoegen.

De verschillende functies die Ellis nu op afstand kan bedienen, verschijnen als mogelijkheden binnen de Apple Woning-app, waarmee je je slimme apparaten in en rondom het huis bedient op een iPhone of iPad. Zo kan ze climate control en pre-conditioning activeren en deactiveren en het voertuig op slot doen of van het slot halen.

Daarnaast is het zo dat Ellis automatiseringen kan realiseren binnen de Woning-app, bijvoorbeeld wanneer het accupercentage onder een bepaald niveau komt. De auto kan dan uit zichzelf beginnen met opladen, wanneer nodig (uiteraard gebeurt dit dan ook via een stopcontact met HomeKit-ondersteuning).

Verder kan ze de auto vast aan de temperatuur laten werken door hem toegang te geven tot haar agenda. Het systeem ‘weet’ wanneer ze de auto nodig heeft, waardoor die er dus helemaal klaar voor is wanneer ze de auto instapt. Tot slot heeft ze nog een aantal andere Applevriendelijke toevoegingen gedaan, zoals ondersteuning voor CarKit en het ophangen van de draadloze MagSafe-oplader.
Voor meer informatie kun je terecht op de blog van Siobhán Ellis.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.