Hoe werkt Sonos in je smart home?

gratis-spotify-sonos

▲ Sonos smart speaker in je smart home © Sonos

Je hebt er vast wel eens van gehoord, Sonos in huis, maar je vraagt je af wat Sonos nou toch eigenlijk is? De vraag die daarna misschien wel direct volgt is hoe werkt Sonos in je smart home? Die vragen gaan we in dit artikel beantwoorden door uit te leggen wat Sonos in je smart home inhoudt.

Sonos is een Amerikaans bedrijf dat makkelijk gezegd een muziek box aanbiedt, maar tegenwoordig gaat het natuurlijk verder dan dat. Hedendaags praten we over smart speakers oftewel slimme speakers. Deze speakers van Sonos zijn vaak draadloos en gaan via een WiFi verbinding. Recent heeft Sonos ook een speaker met bluetooth verbinding gelanceerd, de Sonos Move.

Je installeert de Sonos app en met je draadloze WiFi netwerk zorg jij ervoor dat je overal waar en wanneer je wilt je favoriete muziek kunt afspelen via de Sonos app. Waar en wanneer komt door de multiroom functie van Sonos. Multiroom systeem betekent dat je alle speakers connect met elkaar en deze dan allemaal tegelijk of afzonderlijk kunt besturen via de Sonos app door de speakers te verbinden met een WiFi netwerk. Je kan hierdoor genieten van je muziek in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer.

Koppelen met smart home producten

Het idee van de Sonos smart speakers is dat je de speakers met spraakbediening kan bedienen en kan koppelen aan andere smart home producten zoals bijvoorbeeld slimme verlichting. In eerste instantie konden de Sonos speakers alleen met de spraakassistent Alexa (spraakassistent van Amazon) bedient worden  maar tegenwoordig zijn er ook speakers die bedient kunnen worden met Google Assistant.
Eerder hebben wij al een artikel geschreven hoe je je Sonos kan koppelen met Google Assistant.

LEES OOK
Sonos koppelen aan Google Home

Verschillende modellen

Sonos kent verschillende modellen, misschien wel de bekendste is de Sonos One. Deze speaker is zowel te gebruiken met spraakassistent Alexa als met Google Assistant. Je hebt ook de Sonos One SL, deze is een aanrader als je puur alleen muziek wilt luisteren. Dit omdat de Sonos One SL microfoonloos is dus geen spraakbediening bevat. Een ander model wat Sonos aanbiedt is de Sonos Connect, dit is meer een soort verbinding tussen alle speakers. De Sonos Connect zorgt ervoor dat alle speakers met elkaar verbonden zijn en je op alle speakers hetzelfde nummer tegelijk kan afspelen. Je kan dan van je favoriete nummer blijven genieten als je even van de keuken naar de woonkamer loopt.

Nieuw in het assortiment van Sonos is de Sonos Move. De Sonos Move is apart van de andere smart speakers omdat dit de eerste speaker is die volledig draadloos en met bluetooth bestuurt kan worden. Deze speaker is dus zéér gemakkelijk te verplaatsen en daarnaast makkelijk te verbinden met bluetooth waardoor een WiFi verbinding niet meer een must is.

Handige toevoegingen van Sonos

Sonos heeft een aantal handige extra functies, één daarvan is Sonos TruePlay. Trueplay is een technologische tool die je via de app kunt gebruiken die ervoor zorgt dat je speakers per ruimte juist worden afgesteld. TruePlay zorgt voor afstemming van het geluid door te luisteren hoe het geluid weerkaatst met bijvoorbeeld de muren en meubels. Op deze manier kan er bepaald worden waar de speakers het best tot zijn recht komen.

Als er problemen zijn met het netwerk heeft Sonos de Sonos Boost als oplossing. Deze verbind je met je router en dan wordt er een eigen netwerk gecreëerd waar de Sonos speakers op verbonden kunnen worden en alle storingen van andere apparaten geëlimineerd worden. Deze kleine signaalversterker heeft 3 inwendige antennes die 360 graden signaal geven door muren en plafonds. De Sonos Boost is de opvolger van de Sonos Bridge die nu met pensioen is.

Een mooie klantvriendelijke actie van Sonos is het trade up programma. Met dit upgradeprogramma kan je je oude speakers inruilen voor een upgrade en hier krijg je dan 30% korting op. Zo maak je weer een mooie stap naar beter geluid en nieuwere functies doordat je je oude speakers upgrade.

Samenwerking met IKEA

Sinds dit jaar heeft Sonos een samenwerking met IKEA, als start hebben ze 2 producten op de markt gebracht met als naam voor de productgroep: Symfonisk. De eerste 2 producten zijn:

  • SYMFONISK Tafellampspeaker: een tafellamp waar de onderkant bestaat uit een speaker. Wanneer je het licht aan of uit doet heeft dit geen invloed op de muziek, deze blijft gewoon doorspelen.
  • SYMFONISK Boekenplankspeaker: deze speaker heeft de vorm van een boek waardoor deze bijvoorbeeld perfect gezet kan worden in een boekenkast. De speaker kan zowel horizontaal als verticaal opgehangen of neergelegd worden.

Beide producten zijn te besturen vanuit de Sonos app en ook via de Home Smart-app van IKEA

Benieuwd welke speakers wij het beste vinden en we graag aan u aanraden, neem dan een kijkje in onze top 10 smart speakers!

sonos one smart speaker

Sonos One

Met deze Sonos smart speaker kan je overal in huis optimaal genieten van je favoriete nummertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
heos speaker gids

Heos Speaker

Denon HEOS speakers zijn niet meer: deze speakers zijn sinds enige tijd vervangen voor een Denon Home Speakers.…
Lees meer
lsc smart connect video deurbel

Handig: LSC deurbel gong

Koppel een LSC deurbel gong aan je slimme deurbel om op elke kamer het geluid van je deurbel te horen, handig wanneer je bijvoorbeeld op een bovenverdieping het geluid van je deurbel wilt horen.
Lees meer