Heos Speaker

heos speaker gids

Denon HEOS speakers zijn niet meer: deze speakers zijn sinds enige tijd vervangen voor een Denon Home Speakers. Deze speakers werken met het HEOS-platform en kunnen gekoppeld worden met Google Assistant.

Bekijk de opvolgers van Denon HEOS speakers:

Je HEOS-platform met andere Denon speakers? Dat is ook mogelijk. Bekijk hier alle prijzen.

Op zoek naar HEOS speakers? Misschien kun je ze niet vinden, dat klopt want deze speakers zijn helaas niet meer leverbaar. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de HEOS speaker, waar ze zijn gebleven en wat de nieuwe alternatieven zijn. Het HEOS-platform werkt nog wel alleen er zijn wat nieuwe speakers die een andere naam hebben.

Wat is HEOS en waarom is Denon overgestapt naar Home speakers?

In 2016 introduceerde Denon het HEOS multiroom audo-platform. HEOS staat voor ‘Home Entertainment Operating System. Met dit HEOS platform kan je verschillende Denon HEOS speakers, ontvangers, soundbars en versterkers draadloos met elkaar koppelen. Het voordeel hiervan was dat elke speaker met elkaar in draadloos met elkaar werkt. Zet je bijvoorbeeld muziek op in de woonkamer, dan kun je dezelfde muziek ook laten afspelen in de keuken of slaapkamer.

Hoewel het een het HEOS systeem prima werkte lijkt Denon de HEOS speakers niet meer te verkopen. Wel introduceerde Denon een tijdje geleden een nieuwe speaker lijn: Denon Home speakers. Opvallend is dat deze nieuwe Home speakers wel werken met op het HEOS-platform. In totaal zijn er drie verschillende nieuwe HEOS speakers uit de Home lijn: een kleine variant Denon Home 150, een middelgrote speaker de Home 250 en een grote variant de Denon Home 350.

Dit zijn vervangers voor HEOS speakers: Home speakers

Momenteel telt de Home speaker lijn van Denon drie smart speakers. Alle drie de speakers werken met het HEOS-platform en kunnen gekoppeld worden met Google Assistant. Ook zit er een ingebouwde spraakassistent in de speaker, echter werkt deze nog niet. Hier moeten we helaas nog even op wachten, maar dit zit er wel aan te komen. Bekijk hieronder de ‘nieuwe’ HEOS speakers:

denon home 150

Denon Home 150

De kleinste Home speaker uit de nieuwe smart speaker lijn van Denon. Deze Home 150 heeft een ingebouwde Google Assistant, echter is het nog even wachten tot de update voordat je ook de spraakassistent kunt gebruiken.

denon home 250

Denon Home 250

De middelgrote speaker uit de Denon Home lijn. Ook deze Denon Home 250 speaker is te koppelen met Google Assistant. Het is een zeer goede speaker en er komt geweldig geluid uit.

denon home 350

Denon Home 350

Dit is de grootste Denon Home speaker. Het geluid van de Denon Home 350 is ook erg goed! Ook deze speaker is te koppelen aan het systeem van Google Home en aan andere HEOS speakers.

Hoe werken deze Home HEOS speakers van Denon?

In principe werken deze Home speakers hetzelfde als de HEOS speakers. De speakers werken met hetzelfde HEOS-platform en kunnen ook gekoppeld worden met de andere speakers van HEOS. Via de HEOS-app kun je nieuwe speakers toevoegen en kun je heel makkelijk de speakers naar de juiste locatie schuiven. Ook is het via deze app mogelijk om de speakers met elkaar te koppelen, hierbij krijg je in de app overzichtelijk te zien welke speakers in welke kamer staan.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de meeste streamingdiensten, denk aan Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Deezer en Napster. Je kunt dit via de app doen op je smartphone of je kiest een streamingsdienst op je smartphone en je maakt gebruik van Wifi, AirPlay 2 of bluetooth.

Denon speakers met spraakbediening

Alle drie de Home speakers hebben een ingebouwde Google Assistant, voorheen had alleen de Denon HEOS 1 HS2 deze mogelijkheid. Dat er een ingebouwde Google Assistant in zit betekend nog niet dat je ook gebruik kunt maken van de Assistant, helaas moeten we nog even een update afwachten waarin we werkelijk de speaker via spraak kunnen bedienen. Wel kun je de speaker koppelen met bijvoorbeeld je Google Home Hub of een andere speaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

Athom Homey maakt het mogelijk om slimme apparaten met elkaar te koppelen die verschillende communicatieprotocollen spreken. Voor een slim huis…
Lees meer