HEMA smart home producten vanaf nu in de schappen

hema smart home producten

▲ Smart home assortiment van HEMA © Smarthomeweb

Ook HEMA richt haar pijlen nu op de smart home markt. De winkel is gevuld met diverse slimme producten: van een slimme stekker tot en met verschillende lampen. De HEMA smart home producten werken met Google Assistant en Amazon Alexa en zijn opvallend laag geprijsd. Smarthomeweb.nl deed onderzoek naar dit nieuwe HEMA smart home assortiment.

HEMA lijkt hiermee winkelketens als de Action te volgen, die reeds verschillende smart home apparaten in de schappen hebben liggen. Vanaf vandaag zijn er diverse HEMA smart home producten te koop: het gaat om verschillende slimme lampen, een slimme stekker en een afstandsbediening (check ze hier allemaal in de shop zelf). Kijken we naar de prijs, dan lijkt HEMA – gezien er ook een koppeling mogelijk is met Google Assistant én Amazon Alexa – een goedkoop alternatief voor Philips Hue.

Verschillende HEMA smart home producten

In totaal komt HEMA met verschillende elf verschillende smart home producten: diverse slimme verlichting en twee soorten accessoires om dit uit te kunnen breiden. Zo is er ook een slimme stekker te vinden, waarmee bijvoorbeeld een klassieke bureaulamp ook slim gemaakt kan worden. Daarnaast is er ook een Smart WiFi afstandsbediening te vinden, waarmee lampen bediend kunnen worden zonder smartphone of tablet. Klik op het product om er meer over te lezen.

HEMA Slimme lampen (wit en gekleurd)

HEMA heeft diverse smart LED LED color lampen, zoals we die ook kennen van Philips Hue. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, designs en fittingen. Naast gekleurde varianten heeft HEMA ook witte varianten, let hier goed op bij je aankoop.We zetten ze op een rij:

 • Smart LED spot RGB
 • Smart LED lamp peer E27 RGBW
 • Filament Smart LED lamp peer E27
 • Smart LED lamp peer E27 wit
 • Smart LED lamp kaars E14 helder
 • Smar LED lamp Edison Goud
 • Smart LED lamp kogel E27 helder
 • Smart LED lamp goudkleurig

De prijzen van de slimme lampen variëren van € 10 tot € 17,50.

hema slimme lampen kopen

HEMA Smart LED lampen kopen?

Deze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de webshop van HEMA en natuurlijk in de winkels. In totaal heeft HEMA 9 verschillende lampen.

Bekijk

HEMA Smart WiFi Stekker

Ook ontdekken we vanaf vandaag een slimme stekker in het assortiment: de HEMA Smart WiFi stekker. Deze smart plug kun je gebruiken om ook klassieke lampen op te kunnen nemen in je slimme lichtplan. Zo kun je een bureaulamp hebben met een apart armatuur, die je niet kan voorzien van een slimme lampen. Om deze alsnog op te kunnen nemen in een smart home scenario, kun je deze voorzien van een slimme stekker.

Het is een opvallend kleine slimme stekker: hij doet ons zelfs een beetje denken aan de Innr Smart Plug of de nieuwe Philips Hue Smart Plug. De slimme stekker heeft een WiFi bereik van 25 meter.

De prijs van de smart WiFi stekker is € 15.

hema slimme stekker kopen

HEMA slimme stekker kopen?

De slimme stekker van HEMA kost slechts 15 euro en is opvallend compact. Bekijk deze HEMA Smart WiFi stekker in de webshop.

Bekijk

HEMA Smart WiFi Afstandsbediening

Niet altijd is het even handig om je smartphone te gebruiken om slimme lampen aan en uit te zetten. Daar weet ook HEMA ook een antwoord op me de HEMA Smart WiFi afstandsbediening. Een slimme afstandsbediening die vergelijkbaar is met de Hue Dimmer Switch. De volgende knoppen ontdekken we op de slimme afstandsbediening:

 • Een aan knop
 • Een knop om de lampen feller te zetten
 • Een knop om de lampen te dimmen
 • Een uit knop

De afstandsbediening heeft een bereik van 25 meter, waardoor je er met een gerust hart door de woonkamer mee kan lopen.

De prijs van de HEMA smart WiFi afstandsbediening is € 20,-.

hema slimme afstandsbediening kopen

HEMA Slimme afstandsbediening kopen

Dankzij de slimme afstandsbediening van HEMA hoef je je smartphone niet meer uit je zak te halen. Bekijk hem snel bij HEMA.

Bekijk

Smart home producten compatibel met Google Home

Iets waar je altijd goed op moet letten is de compabiliteit van smart home producten met andere slimme apparaten. Heb jij bijvoorbeeld een smart speaker in huis staan; dan heb je mogelijk de wens om de HEMA smart verlichting met spraak aan te kunnen zetten. We hebben goed nieuws voor je: het HEMA smart assortiment is compatibel met twee grote smart home systemen:

 • Google Assistant
 • Amazon Alexa

Onze voorkeur gaat uit naar Google Assistant, gezien deze Nederlands ondersteund is en we dus de smart home producten ook in het Nederlands kunnen bedienen. Bekijk hier een aantal Google Home commands in het Nederlands.

We hebben een uitgebreide gids geschreven voor HEMA Smart koppelen met Google Home, met een handig stappenplan.

Stappenplan HEMA smart home producten installeren

Om de apparaten te kunnen gebruiken dien je wel gebruik te maken van de HEMA smart app. Deze kun je gratis downloaden op je smartphone of tablet, waarna je de smart home producten eenvoudig kunt toevoegen en instellen.

Stappenplan:

 1. Koop de lampen bij HEMA
 2. Installeer de HEMA smart app op je smartphone of tablet
 3. Draai de lampen in de fitting
 4. Zoek de lampen in de HEMA app (het kan goed zijn dat je dichtbij moet staan)
 5. Stel de lampen in volgens de instellingen (denk aan kamer en naam van de lamp)

Conclusie: goede smart home keuze?

Wij denken dat HEMA een hele goede stap zet met het toevoegen van smart home producten in haar assortiment. We zagen eerder namelijk al een run op de LSC Smart Connect Action producten, die de winkel uitvlogen. Een groot bewijs dat ook mensen met een wat kleiner budget staan te springen om deze slimme apparaten.

Iets waar we altijd goed naar kijken is de ondersteuning binnen een smart home: ook dit lijkt helemaal in orde, gezien HEMA smart zowel Google Assistant als Amazon Alexa ondersteunt. Kijken we naar het assortiment, dan denken wij dat HEMA dit als eerste stap ziet. Slaat het aan? Wellicht komen er dan – net als bij LSC Smart Connect – ook apparaten als sensoren.

F.A.Q: veelgestelde vragen over HEMA Smart

Heb jij een prangende vraag over de smart home producten van HEMA? Bekijk in onderstaande F.A.Q of jouw vraag er tussen staat.

Wat voor smart home producten verkoopt HEMA allemaal?

Op dit moment verkoopt HEMA onder de naam HEMA Smart diverse slimme lampen, een slimme stekker en een slimme afstandsbediening.

Werkt HEMA smart met Google Assistant?

Ja, Google Assistant wordt ondersteund door de smart home apparatuur van HEMA. Naast Google Assistant (of Google Home) werkt HEMA Smart ook met Alexa.

Wat kosten de HEMA smart home producten?

Erg weinig als we dit vergelijken met andere smart home merken. Je hebt al een slimme lamp vanaf 10 euro, dat zien we niet vaak. Ook de slimmer stekker van 15 euro is spotgoedkoop..

Wanneer kan ik de HEMA smart home producten kopen?

Op dit moment kun je de slimme apparaten van HEMA vinden in de webshop en in de winkels zelf.

Loop jij vast of heb jij een aanvullende vraag? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina of discussieer mee onderaan de pagina.

5 comments
 1. Hmm, ik ben wel benieuwd welk échte smart home merk hierachter zit. Calex wellicht? Dan is er enkel sprake van een HEMA-jasje (opzich geen verkeerde move overigens hoor…)

 2. Ik heb zowel de slimme lampen als de slimme stekkers aangeschaft. Ik ben heel blij met de lampen, maar met de stekkers ben ik veel minder blij.
  Wat blijkt nou: je kunt er maximaal 2 stekkers aan je netwerk toevoegen. Zodra ik een derde wil toevoegen schakelt de schakelaar zichzelf uit. Deze is vervolgens zelfs niet meer handmatig te bedienen dmv de aan/uit knop. Ik had er 5 gekocht (voor de kerstverlichting in huis) en alle mogelijke combinaties en volgordes geprobeerd, maar elke keer met hetzelfde resultaat. Ze zijn allemaal wel los te installeren, maar zodra je ze wil combineren gaat het mis. Als de derde herkent dat er al 2 geïnstalleerd zijn en niet aan wil. Ik snap dus totaal niet waarom dit er maximaal 2 zijn. Heb nog gekeken of mijn router het probleem is, maar die heeft een mega hoog aantal apparaten die het zou moeten aan kunnen. En het verklaart ook niet waarom de stekkers onbedienbaar worden.

  Wat is jullie ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts