Harman Kardon Citation Tower review

harman kardon citation tower review test

Harman Kardon heeft een mooie smart speaker lijn geïntroduceerd, namelijk de Citation lijn. Deze Citation lijn bestaat uit vijf verschillende smart speakers: Citation One, 100, 300, 500 en Tower. De Citation Tower trok direct onze aandacht, niet alleen door het formaat van deze speakers, maar ook door de koppelingen. Daarom hebben we deze speakers ook even van dichtbij bekeken en er een Harman Kardon Citation Tower review over geschreven.

In deze review en Harman Kardon Citation Tower test delen wij onze ervaringen en bevindingen van deze twee speakers. Ook ga ik in op de mogelijke koppelingen en ondersteuningen die de speakers hebben. Tot slot geef ik een oordeel van mijn bevindingen. 

Ondersteuning van Harman Kardon Citation Tower

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ondersteuning van de smart speakers. Al snel was duidelijk dat de speakers werken met het smart home platform van Google Assistant. Zelf had ik al een Google Home account met gekoppelde apparaten, dus de installatie was snel gebeurt. Eenvoudig voeg je de speaker toe aan je account. Ook als je nog geen account hebt is dit eenvoudig te doen en heb je binnen no time je speakers aan.

Beiden de Citation Tower speakers met Google Assistant

Doordat deze speakers werken op het platform van Google, is ook de spraakassistent van Google geïntegreerd. Dit houdt in dat de assistent van Google je kunt helpen met vragen of spraakopdrachten. Denk aan simpele vragen als wat is het weer of wat is het belangrijkste nieuws van vandaag.

Naast deze simpele vragen kun je ook opdrachten geven. Opdrachten als bel me moeder of zet dit in me agenda. Dit zijn de simpele opdrachten want je kunt bijvoorbeeld ook slimme apparaten bedienen. Heb je al slimme lampen dan kun je middels spraak met de Citation Towers de lampen aan- of uitzetten, maar ook van kleur laten veranderen.

Heb je al slimme lampen dan kun je middels spraak met de Citation Towers de lampen aan- of uitzetten, maar ook van kleur laten veranderen

Wel moet je opletten welke slimme apparaten er te bedienen zijn met Google Home, vaak wordt dit aangeduid met: “Talks with Google”. Staat deze zin bij het product dan kun je het apparaat koppelen met de Harman Kardon Citation. Ook voor deze Harman Kardon Citation Tower review hebben we een beetje getest en hebben we leuke scenario’s kunnen maken.

Gelukkig Nederlands gesproken

Een ander voordeel van de integratie van Google Home, is dat sinds eind vorige jaar Google ook Nederlands spreekt. Dit was voorheen niet mogelijk en momenteel met Alexa nog steeds niet. Gelukkig dat de Citation Tower Google aan boord heeft.

Mogelijkheden met Citation Tower

Naast dat de speaker te bedienen is met spraak zit er op de speaker ook een mooie display. Deze bevindt zich op de bovenkant van één van de speaker. Op de display zie je welk liedje er afspeelt en kun het liedje pauzeren of skippen.

Naast de display aan de bovenzijde of spraak kun je ook gebruik maken van de Citation app. Hier kun je muziek afspelen en uitkiezen, bijvoorbeeld via Spotify. Ook kun je in de app de geluidsinstellingen aanpassen voor het beste resultaat.

Design en uitvoering: zijn de Citation Towers mooi?

Persoonlijk vind ik de afwerking van alle Harman Kardon Citation speakers erg mooi. Alle speakers hebben het zelfde design en passen goed in de huiskamer. Ook leuk wanneer je verschillende speakers uit de Citation lijn hebt om deze met elkaar te koppelen, zo creëer je echt surround geluid.

Afmetingen van de Harman Kardon Citation Tower

De Towers van Harman Kardon zijn eenvoudig te plaatsen in huis. Zelf gaat mijn voorkeur uit naast de tv omdat dit wel een mooi gezicht geeft, maar ook zorgt voor goede sound op je tv. De speakers hebben beide een hoogte van 116 cm en dus geschikt voor naast de tv. Bekijk hieronder overige specificaties die ik bekeken heb in deze Harman Kardon Citation Tower review.

KenmerkenSpecificatie
Gewicht19 kg per speaker
AfmetingB: 347 x H: 1160 x D: 347 mm
BluetoothJa
Streaming optiesGoogle Cast
Totaal vermogen400 Watt
IndicatieprijsVanaf € 2499

Prijs/kwaliteitsverhouding: hoge kwaliteit voor een hoge prijs

Een minpuntje aan deze prachtige speakers is de prijs. De twee speakers kosten gezamenlijk € 2400,-. Dit is een fors bedrag wat je voor de speakers moet betalen, maar gezien de sound en de voordelen van de speakers is dit naar mijn mening wel in lijn.

Uit de speakers komt namelijk een erg goede sound en het voordeel van deze Citation lijn is dat ze ook aan elkaar te koppelen zijn. Dit zorgt helemaal voor een goede geluidservaring tijdens het kijken van een goede spannende film.

Uit de speakers komt namelijk een erg goede sound en het voordeel van deze Citation lijn is dat ze ook aan elkaar te koppelen zijn. Dit zorgt helemaal voor een goede geluidservaring tijdens het kijken van een goede spannende film.

Conclusie: Harman Kardon Citation Tower review

Over de speaker ben ik erg te spreken, je kunt er leuke koppelingen mee maken, de Google Assitant werkt goed en makkelijk en sound is ook echt super goed. Zelf zou ik gaan voor de zwarte speakers omdat deze beter passen bij mijn tv, maar de grijze kunnen ook goed staan in jouw woonkamer. Echter heb ik wel één minpuntje kunnen ontdekken en dat is de prijs, maar gezien de kwaliteit die je ervoor terug krijgt staat dit wel in één lijn. Heb je het bedrag over voor goede sound dan zijn deze Citation Towers van Harman Kardon het zeker waard!

Harman Kardon Citation Tower

8.3

Ondersteuning

8.0/10

Mogelijkheden

8.0/10

Design

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts