Harman Kardon Citation One review

harman kardon citation one review

Sinds enige tijd richt Harman Kardon haar pijlen ook op smart speakers. Met de zogeheten ‘Citation’ lijn biedt Harman Kardon diverse modellen aan. De kleinste en goedkoopste is de Harman Kardon Citation One, die voorzien is van de Nederlandse Google Assistant. Op diverse webshops wordt deze smart speaker aangeboden als beste budget keuze, maar is dit zo?

Om erachter te komen hoe goed deze smart speaker scoort, heb ik een Harman Kardon Citation One review 2022 review geschreven. Check mijn ervaringen in deze uitgebreide review!

Ondersteuning van Harman Kardon Citation One

Een van de bekendste smart speakers van Harman Kardon is de Citation One. Deze elegante smart speaker ziet er niet alleen strak uit, maar is ook voorzien van een voice assistant. Naast de bekende Harman Kardon kwaliteit, geniet je dus ook van de voordelen van een slimme luidspreker en kun je onder andere apparaten bedienen met spraak!

Voice assistant: Google Assistant

De voice assistant die ik ontdek bij de Harman Kardon Citation is Google Assistant. Met Google Assistant geniet je van veel verschillende voordelen en kun je apparaten met stemcommando’s aansturen. Daarbij is het ook luisteren van muziek een stuk eenvoudiger. Vraag bijvoorbeeld de Citation One om een specifiek nummer af te spelen op Spotify.

Let wel goed op: om vol gebruik te maken van deze ondersteuning dien je een Spotify Premium account te hebben.

Taal: Nederlands

Als je graag Nederlands wilt communiceren met je smart speaker heb ik goed nieuws voor je. Deze Harman Kardon Citation One is voorzien van de Nederlands ondersteunde Google Assistant. In tegenstelling tot modellen als de Google Home Max en de Google Home Hub, geniet je hierbij wel van de Nederlandse ondersteuning.

Mogelijkheden: wat kun je me de Citation One?

Zoals ik net al liet doorschemeren kun je met de Citation One diverse aangesloten apparaten bedienen. Dit kan vanwege de aanwezigheid van Google Assistant. Maar niet alleen het bedienen van gekoppelde apparaten is te bedienen met spraak; ook de speaker zelf kun je hiermee aansturen!

Bediening: apparaten met spraak aansturen

Helemaal in een smart home is de keuze voor een Citation One snel gemaakt. Je kunt via de Google Home app een verbinding maken met de speaker, waarna je hieraan vervolgens verschillende slimme apparaten kunt koppelen. Na een goede koppeling kun je deze met spraak aansturen!

De bediening van de speaker zelf kan daarnaast met behulp van spraakcommando’s plaatsvinden. Zo kun je het volume harder en zachter zetten door dit simpelweg tegen je Harman Kardon Citation One speaker te zeggen! Tevens zijn er op de bovenzijde van de speaker daadwerkelijke knoppen te vinden. Ik zet ze op een rij:

  • Volumeknoppen
  • Bluetooth knop
  • Microfoon knop
  • Aan/uit knop

De knoppen zijn mooi verwerkt tot kleine, minimalistische knopjes. Ik heb bij andere smart speakers vaker een groot Google Assistant logo gezien, waar ik me al snel aan ging ergeren. Een voorbeeld is de JBL Link 300.

harman kardon citation one

Harman Kardon Citation One

De meest compacte Harman Kardon Citation speaker op dit moment. Voorzien van Google Assistant!

Bekijk

Koppelingen: groepeer gekoppelde apparaten per ruimte

Laten we kijken naar de koppelingen! Zoals ik net al aangaf kun je met de Citation One apparaten koppelen. Let op: dit is alleen mogelijk met apparaten die Google Assistant ondersteunen. Dit staat vaak vermeld bij producten of is te zien middels een logo op de verpakking.

Wanneer de apparaten succesvol gekoppeld zij, wat meestal in een paar stappen gedaan is, kun je ze groeperen en toewijzen aan een specifieke ruimte. Dit kan erg handig zijn wanneer jij een setje slimme lampen hebt en deze in een keer aan wilt zetten in de woonkamer.

Design en uitvoering: de Harman Kardon Citation One ziet er strak uit!

Persoonlijk vind ik de Harman Kardon Citation One op het gebied van design een van de beste smart speakers. Wat ziet deze speaker er elegant en strak vormgegeven uit! Zoals ik al eerder heb gezien bij smart speakers, is er sprake van een soort stoffen behuizing. Het voelt nagenoeg hetzelfde aan als die van een Google Nest Mini of de nieuwe generatie Amazon Echo Plus.  Ik ben hier echt een voorstander van: een slimme speaker als deze komt vaak in het zicht te staan, waarbij het design dus een belangrijk element wordt.

Specificaties Harman Kardon Citation One

Om je inzicht te geven in de grootte van de speaker en enkele meetresultaten als het bluetooth bereik, heb ik het een en ander opgemeten en getest. Bekijk de resultaten in onderstaand overzicht.

KenmerkSpecificatie
Gewicht2576 gram
Afmeting1400 x 1880 x 1400 mm
Bluetooth bereik15 meter (binnenshuis gemeten)
Fabrieksgarantie2 jaar
PrijsBekijk beste deal!

Prijs/kwaliteitsverhouding: relatief hoge prijs voor deze Harman Kardon?

Om een goed beeld te krijgen van de verhouding van de prijs en kwaliteit van deze smart speaker, ben ik op onderzoek uitgegaan naar de gemiddelde prijzen in webshops en diverse reviews die men geeft voor deze Harman Kardon speaker.

Adviesprijs: ietsjes duurder dan alternatieven

In mijn ogen komt de Harman Kardon dichtbij een JBL Link 300 en een Google Home (reguliere model). Echter zie ik dat de prijzen van de Harman Kardon Citation One een stukje hoger liggen dan alternatieven. Met een gemiddelde prijs van € 199,- is dit voor een smart speaker relatief duur. Laten we snel kijken naar de geluidskwaliteit om te bepalen of dit dan ook ‘te duur’ is.

Kwaliteitsoordeel: wat een goed geluid!

Ik kan naar aanleiding van wat nummer luisteren op diverse volumes en verschillende locaties maar een ding concluderen: wat een sound! Er is echt sprake van een onwijs goede geluidskwaliteit, waarbij de speaker zijn scherpte behoudt bij het maximale volume (iets wat anders kan zijn bij een Google Home).

Op basis van de iets duurdere prijs in vergelijking met andere Google Assistant speakers met dezelfde functies, gecombineerd met de zeer goede geluidskwaliteit is er in mijn ogen zeker sprake van een goede verhouding. Hoewel je zo’n € 40,- meer betaald voor deze smart speaker dan modellen in dezelfde range, is dit wel veruit de speaker met de beste kwaliteit op het gebied van geluidservaring.

Conclusie: Harman Kardon Citation One review

De Harman Kardon Citation One is een prachtige smart speaker die je zeker in het zicht kan zetten in jouw woonkamer. Door de aanwezigheid van Google Assistant geniet je van diverse comfortabele voordelen: koppel verschillende slimme apparaten als lampen en thermostaten aan je smart speaker en bedien deze vervolgens met spraak

Hoewel de prijs van € 199,- duurder is dan modellen als de Google Home en verschillende JBL speakers, is dit vooralsnog een goede keuze vanwege de hoge score op het gebied van geluid. Bekijk hier de beste deal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts