Grootgebruikers van Somfy api worden mogelijk gebanned

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Smart home merk Somfy gaat mogelijk gebruikers bannen die veelvuldig gebruik maken van haar api. Gebruikers van apps van derden – of die zelf applicaties hebben ontwikkeld – hebben van Somfy een e-mail ontvangen waarin zij gewaarschuwd worden. Systemen bij Somfy zouden hierdoor overbelast raken.

rolluik openen smartphone

Somfy is bekend van o.a. haar slimme raamsverduistering © Smarthomeweb.nl

Maak jij gebruik van een applicatie die aanspraak  maakt op de api van Somfy? Dan is de kans groot dat je een e-mail hebt ontvangen waarin het smart home merk aangeeft dat het niet de bedoeling is dat systemen overbelast raken hierdoor. Dit weet Tweakers te melden.
Somfy Apps en scripts van derden niet volgens richtlijnen

Volgens Somfy – bekend van onder andere slimme rolluiken en andere vormen van smart raamsverduistering – zorgen veel apps en scripts van derden voor een overbelasting van systemen. In de mail zou Somfy makers van applicaties en scripts oproepen om voor 31 oktober aanpassingen te maken, om de mate van aanspraak op de api te verminderen.

Homey ontwikkelaar reeds bezig met aanpassingen

Dat de dreigementen van Somfy niet in de wind geslagen worden blijkt uit stappen die gelijk gezet worden door o.a. een ontwikkelaar die een Somfy plugin heeft gerealiseerd voor Somfy. Adrian Rockall – de ontwikkelaar in kwestie – laat weten op de community van Athom een nieuwe test versie te hebben gepubliceerd van zijn app: “Now each device will request just it’s own states. Let’s hope this satisfies Somfy“, aldus Rockall over zijn aanpassingen.

 Aanbieding! 
ad slim rolluik

FIBARO Roller Shutter 3 nu extra scherp geprijsd

Heb je al een elektrisch rolluik? Maak hem dan eenvoudig slim met de Fibaro Roller Shutter 3. Dit apparaatje is eenvoudig te installeren en je hebt geen nieuwe rolluik of iets dergelijks nodig.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.