Grootgebruikers van Somfy api worden mogelijk gebanned

Redactie 08-10-2020, 10:58 Laatste update: 20-10-2020

Smart home merk Somfy gaat mogelijk gebruikers bannen die veelvuldig gebruik maken van haar api. Gebruikers van apps van derden – of die zelf applicaties hebben ontwikkeld – hebben van Somfy een e-mail ontvangen waarin zij gewaarschuwd worden. Systemen bij Somfy zouden hierdoor overbelast raken.

rolluik openen smartphone

Somfy is bekend van o.a. haar slimme raamsverduistering © Smarthomeweb.nl

Maak jij gebruik van een applicatie die aanspraak  maakt op de api van Somfy? Dan is de kans groot dat je een e-mail hebt ontvangen waarin het smart home merk aangeeft dat het niet de bedoeling is dat systemen overbelast raken hierdoor. Dit weet Tweakers te melden.

Somfy Apps en scripts van derden niet volgens richtlijnen

Volgens Somfy – bekend van onder andere slimme rolluiken en andere vormen van smart raamsverduistering – zorgen veel apps en scripts van derden voor een overbelasting van systemen. In de mail zou Somfy makers van applicaties en scripts oproepen om voor 31 oktober aanpassingen te maken, om de mate van aanspraak op de api te verminderen.

Homey ontwikkelaar reeds bezig met aanpassingen

Dat de dreigementen van Somfy niet in de wind geslagen worden blijkt uit stappen die gelijk gezet worden door o.a. een ontwikkelaar die een Somfy plugin heeft gerealiseerd voor Somfy. Adrian Rockall – de ontwikkelaar in kwestie – laat weten op de community van Athom een nieuwe test versie te hebben gepubliceerd van zijn app: “Now each device will request just it’s own states. Let’s hope this satisfies Somfy“, aldus Rockall over zijn aanpassingen.

 BLACK FRIDAY DEAL 
ad slim rolluik

FIBARO Roller Shutter 3 nu extra scherp geprijsd

De FIBARO Roller Shutter 3 is sinds kort weer verkrijgbaar bij Bol.com. Hij is nu extra scherp geprijsd: je scoort deze module om een rolluik slimmer te maken nu voor € 54,95.

Meer smart home artikelen

Google nest hub tips
smart home deals cadeaus
amazon alexa voice services nederlandse ontwikkelaars (1)
google home commando's inplannen
smart home podcast weekly
fitbit slaapgedrag google assistant
doorbird configurator
the voice google nest audio assistant stemmen
google nest mini black friday aanbieding
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *